Автор: loveforever
Дата: 29-10-07 00:21
За разглеждане и разходка в Солун само в неделя - иначе е лудницата и задръстването са непоносими. Не знам как ше пътуваш, но ако е с кола - задължително спазване на пътни знаци, ограничения, маркировки ... защото иначе полицаите никакви ги няма , но засекат ли те в издънка - много лошо. Глобите тръгват от 350 евро нагоре.
Цените им по магазините са горе-долу като у нас, само някои неща са по- скъпи, за заведенията - цените тук умножени по две и в евро, а на някои места и повече. Горивата им са хубави, пътищата прилични.
Като забележителности - има доста интересни неща из целия Солун. По реповете продават карти на града с отбелязани забележителностите и няма проблем с ориентацията стига да можеш да разчиташ гръцкия, защото не навсякъде указателните табели са дублирани на английски, а и има разлика в изписванията печатно-ръкописно. Никога не наричай пред гърците Солун така - казва се Тесалоники - иначе много зле го приемат.
Интересно според мен за разглеждане е целия район на Халкидики, като първия ръкав Касандра според мен е най-живописен. На юг от Солун на няколко места се плащат магистрални такси по 2 евро за лека кола. Хубаво е в Паралиа Катерини. Там ходат много българи, има доста хотелчета и мисля, че биха могли да се намерят доста приемливи условия за отсядане. Сега е извън сезона и трябва да има стаи и за по 15-18 евро. Наблизо е Олимп и според мен си заслужава да се посети. На юг западно от Лариса с не много голямо отклонение се стига до Метеора - много красиво и внушително място. Един цял ден едва стига да се обиколят и разгледат всичките манастири.
За Атина незнам - предвиждаме разходка до там напролет.
Пътуваме с кемпер и не мога да дам инфо за хотели, но ако предстаява интерес мога да дам координати на прилично място за спане в района на Паралиа Катерини.
Това е което мога да кажа по въпроса.
Пожелавам приятно изкарване и много хубави снимки!
|
|