Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Скенера на летището и филм?
Автор: caro-anton   
Дата:   23-10-07 20:54

Хора, моля, помогнете. Винаги, когато съм пътувал със самолет, знам, че скенерът на летището не уврежда филма. Обаче сега става въпрос за Полароид 664 и подобни за моментални снимки. Един образ ми показа снимки, които бяха малко странни - по негови думи, заради скенера на летището... Може ли това да е вярно и какво да направя, ако е?

Отговори на това съобщение
 Re: Скенера на летището и филм?
Автор: vga   
Дата:   23-10-07 21:04

ми изискай ръчна проверка на багажа, обясни че имаш филм и нямаш проблем. хората просто няма да ти го прекарат през скенера.

Автор: canonio   
Дата:   23-10-07 22:28

Ако си в щатите, може да ти отворят касетата да видят дали наистина има филм.
Щото са полуидиоти, и като им покажеш нещо. което не се сканира, искат да го видят :))

Шегувам се. Моите филми ги "уважават" по летищата.

Автор: ASTRO   
Дата:   24-10-07 02:53

не би трябвало да имаш проблем с филмите си - казвам ти го защото работя в системата.

Автор: ALBIREO   
Дата:   24-10-07 03:44

Освен ако филмът не е рентгенов де [smilie7]

Публикацията е редактирана (24-10-07 03:51)

Автор: lukcheto   
Дата:   24-10-07 06:36

Какво значи "снимки малко странни"?!?!

Трябва да се притесняваш само за филми с ИСО 800 и нагоре. Аз лично като се прибирах с един стек 3200 филм изисках да ми го проверят "ръчно" и нямаше никакъв проблем нито на Американското летище, нито на това в Лондон.

Полароидният, както и другите видове филм които са по-нискочувсвителни не са застрашени, но говоря за ръчния багаж.

Доколкото знам, куфарите минават през по-силни скенери, затова аз се стремя да ги избягвам, но дори и там, не съм усетила да има воал (когато се е случвало да оставя 100-400 асови филми в куфара...

Автор: Kanonir   
Дата:   24-10-07 07:26

Лукче късметлийка си - чекирания багаж - куфарите де - ги шибат с такива рентгени че и 100 аса ще воалира - Кодак мисля на сайта си имаха публикувани тестове... Аз преди редовно изприщвах митничарите с по 200 филма ръчна проверка и никой не казваше гък. Единствено в БГ са се опитвали да ме карат да ги пусна през машината, но пак не им се размина проверката. Машините за ръчен багаж по принцип са сигурни особено за ниските чувствителности както е писала Лукчето, но щом по закон имам право на ръчна инспекция никога не съм рискувал!
[beer] [beer] [beer]

Автор: flipbeat   
Дата:   24-10-07 09:14

аз пък скоро видях един скенер,дето с огромни букви пишеше,че е безопасен за филми [smilie24]

Автор: doca   
Дата:   24-10-07 09:23

За да не се притесняваш за ленти, вземаш си флаш-картата/CF,xD,SD/ в джоба и забравяш. Е, за нея трябва и някаква дигиталка, избора на която е малко по- труден въпрос, но е решим[smile]

Автор: djogata   
Дата:   24-10-07 09:23

Аз преди месец преди да мина питах по въпроса един от проверяващите служители и той ми каза

"Ко се притесняваш за скенера, тоя скенер излъчва 10 пъти по-слабо от това което получаваш в самолета по време на полет"

Не съм 100% сигурен дали е прав (може би просто го мързеше да инспектира ръчно), но съм склонен да му вярвам

Автор: volokin   
Дата:   24-10-07 09:31

прис последното ми пътуване си носех филмите в една спортна торбичка, на всяко летище се примолвах да ги чекват ръчно, никакви скенери, преминах около 10-тина пъти през няколко летища и на едно единствено не ми изпълниха молбата - виенското.

Настоявах, заради броя летища. Проблемът е, че никой не осветлява простолюдния човек, що за скенери са и в кой диапазон сканират.

С две думи, можеш спокойно да се помолиш на персонала да надникнат в десетте филмчета които носиш, без да преминават през скенера.[beer]

Автор: emax   
Дата:   24-10-07 09:47

Лукчето много добре го е обяснила[smilie24]
Пътувам много, но до сега не съм имала проблеми с филмите, дори с 3200 АСА, става въпрос за ръчен багаж. Питала съм по много летища дали въпросните скенери могат да увредят високочувствителни филми, отговорът винаги е бил не... предполагам все още им е останал грам разум на онези в системата да се съобразяват с подобни ситуации, все пак не са малко хората с такива проблеми. Колкото до чекирания багаж, там вече навсякъде предупреждават с табели и прочее за възможни повреди

Автор: hose   
Дата:   24-10-07 11:11

новите скенери действително са ок
но винаги ще има притеснение - особено ако си се изтрепал да направиш някой кадър

на мен лично винаги са ми отказвали ръчна проверка - не знам

за това преди години като бях в Италия там си проявих филмите на ц41 - скъпичко ми излезе в сравнение с тука ама...

Автор: 35mm   
Дата:   24-10-07 12:30

Помня как имаше едни кутиики на Кодак за пренасяне на 4 рол филма или 6 лайка през скенери. Та на тях пишеше че кутийките не могат да предпазят филма от скенери на летища в някои държави в които сигурността е... засилена. Даваха се примери за старни в които има конфликти и такива от Близкия Изток където силата на ренгена е увеличена. Идеята е че във всички страни е било различно.
След 11 Септември, всчики скенери сигурно са на МАХ.
Кодак препоръчват да се обръща посоката на ролките филм в чантата (ориентацията им към лъчите на скенера) всеки път когато се подлагат на скенер.
Наистина високочувствителните филми са по-податливи, но и 25 ИСО да пренасям, пак ще искам ръчна проверка. И във Виена няма да ходя, или ще пътувам с кола.

Автор: 35mm   
Дата:   24-10-07 12:41

А, забравих че съм виждал в АРЕХ ООД, оловни торбички за пренасяне на филми, които както каза собсвеника на фирмата: "доказали са се че вършат работа".

Автор: insight   
Дата:   24-10-07 14:27

... ама как открехнахте без да искате Усама, за още един начин за пренасяне на взривни вещества... [cool]

Автор: alsash   
Дата:   24-10-07 14:29

[smilie24] 35mm[smilie24] ...това е!

Автор: ecobo   
Дата:   24-10-07 16:03

рол-филмите са "опасни", щото си нямат метална касета..
с 35мм-вите няма проблем, касетата ги пази

Автор: peacemaker   
Дата:   24-10-07 21:15

Доста граници съм минал..винаги съм искал да ми претърсят филмите ръ4но, а не на скенер!
99% ме "изтърпяват" [smile]
Ина4е има два вида скенера...
единият е подобен на CT-Scanове(като в медицината)..с две облъ4вания..първият път по слаб лъ4, последван от втори,които е доста по-силен и тои поврежда филмите.....
При вторият тип скенери има само 1 облъ4ване...и то доста силно!
На западни летища не бих се притеснявал-хората са видели доста и са разбрани(изслушват те и те вземат на сериозно)..е има и изклу4ения(на летището във Виена ми пуснаха цялата 4анта,барабар с филмите..[smilie9]
По бих се притеснявал на летища от екс СОЦ -Блока..стари скенери,на пълна мощност....заядлив персонал(малки заплати[smile] )

по добре е ако филмите ве4е са "изщракани"..тогава няма много зна4ение(поне така казват от КОДАК

...ина4е има "оловни торби4ки"/hama)...намалят облъ4ването!

http://wellness-shop.de/img/items/small/989.gif

Публикацията е редактирана (24-10-07 21:33)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »