Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 широкоъгълно варио
Автор: kazir   
Дата:   19-10-07 16:21

Имам Канон 400д и ми се ще да го ъпгрейдна с някое по-прилично варио. Спрял съм се на тези:
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro
Sigma 18-50mm F/2.8 EX DC macro
Canon EF 17-40mm f/4.0L USM

Въпросът е дали да си взема още следващия месец някоя от сигмите(и коя по-точно), или да посъбера още пари за канона. Не знам дали разликата в цената отговаря на разликата в качеството. От друга страна четох пък някъде, че APS-C сензорите до няколко години вече ще са морално остарели и от тази гледна точка канона май ще е по добра инвестиция.

Отговори на това съобщение
 Re: широкоъгълно варио
Автор: chukov   
Дата:   19-10-07 17:36

Хубав е Канона, но виж какво бих ти препоръчал

1. Тия обективи не спадат в категорията широкоъгълно варио ако визираме кроп сензорите.
Ако искаш широкоъгълно варио ето
SIGMA 10-20
SIGMA 12-24
Canon 10-22
TOKINA

2. Ако наистина те притеснява факта, че ще остареят матриците като решение (не виждам какво те топли това като ти и сега не си се развил на макс като фотограф, че да имаш нужда от върха в постиженията и технологиите),

по-добре тогава си вземи едно бюджетно нелошо решение
Сигма 18-125

Не е скъп обектива, покрива добър диапазон, снима прилично и не носи усещането у теб, че си се набутал
След време като минеш на фулфрейм вече ще си събрал пари за един 24-70 Канонски [smilie3]

Автор: kazir   
Дата:   19-10-07 17:54

Отскоро съм с дигиталка и още си им викам на вариата от диапазона 18-50 широкоъгълни[smile] . Не съм се изразил правилно, но точно те ме интересуват. Ако не мога да си намеря в България 18-125, какво ще кажеш все пак за Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro и Sigma 18-50mm F/2.8 EX DC macro, защото гледам че ги има във фотопавилиона.

Автор: 2metraninja   
Дата:   19-10-07 19:14

Каквото гледах и четох по сайтове и ревюта ми се струва че ако ще е от сигмите, по- добре тази по- дългата. Аз лично съм се спрял на нея - има картинка убиец, а че не е 2.8 по цялата дължина не мисля че е такъв проблем. А е по- дълга и доста по- евтина[smilie3]

Иначе днес си купих за работата 17-40 и съм мнооого приятно впечатлен разбирам сега какво е Л обектив [smile] Тва цвят, тва рязкост, напраооо... Само дето е сравнително къс, ама.. няма идеален обектив.

Автор: Orlin   
Дата:   19-10-07 23:04

Спор няма - Канона 17-40 е оптически (и механически) най-добрия. Ама виж му цената.

Аз ползвам Сигма 17-70. На мен ми пасва като възможности, ползвам доста горния края (въпреки че имам и теле, почващо от 80). Пасва ми и като цена. Освен това макрото и е добро.

По това което чета, няма голяма разлика между качеството от Сигма 18-50 и Сигма 17-70. Нямам обаче личен опит.

За 17-70 - почти всички снимки от последните 6 месеца в провила.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: