Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Коментираш или оценяваш?
Автор: asahi   
Дата:   19-10-07 09:26

Когато все пак пишете коментари, различни от !!! и +++ каква е поредността на действията ви - коментар и оценка (с разкриване на автора) или оценка с последващ коментар?

Отговори на това съобщение
 Re: Коментираш или оценяваш?
Автор: Skic   
Дата:   19-10-07 09:31

Първо гласувам! Повече по навик, отколкото от любопитство. Понякога по стила се познава кой е авторът, но като цяло предпочитам да съм наясно на кого пиша коментар, въпреки че решил ли съм да оставя такъв го правя независимо от всичко! [smile]

Автор: PAZZOgeo   
Дата:   19-10-07 09:32

Първото

Автор: ibex   
Дата:   19-10-07 09:32

първо коментирам, после гласувам. макар, че по този ми се е случвало да говоря на някоя дама в мъжки род, кво да се прави. [smilie18]

Автор: falcon   
Дата:   19-10-07 09:40

Реда няма значение,за разлика от многото пожелания за хубави коментари предпочитам само да изразявам какво предизвиква снимката в мен.Ако някой специално пита за коментар,коментирам ...но да философстваш след като автора е представил своето виждане за нещата не ми се струва много полезно[ezik]

Автор: Skic   
Дата:   19-10-07 09:46

falcon, защо да не каже човек какво усеща? Често другите виждат неща, различни от авторовата гледна точка и в това е чара на изкуството... [beer]

Автор: PAZZOgeo   
Дата:   19-10-07 09:50

Асахи, а ти?

Дата:   19-10-07 09:53

Нека каже какво предизвиква у него-това да ,но неща като -защо си я кропнал така,тук трябваше да акцентираш на еди какво си ...това ми се струва безмисленно,освен ако автора сам не е помолил за такива коментари.Нали все пак снимката е нещо вече готово изразяваща авторовото виждане и не е задължително да съвпада с това на оценяващия.

Автор: Azirafel7   
Дата:   19-10-07 09:56

Ами интуитивно 1-во гласувам. Интерфейса го предполага. [shtrak]

Автор: dinkoff   
Дата:   19-10-07 14:30

asahi да не си записал психология?
това ми прилича на въпроса като си обувате панталоните първо закопчавате ципа и после копчето или обратно.
по принцип рядко коментирам и затова не съм забелязал кое правя първо. общо взето ако коментирам някоя снимка принадлежността и най-малко ме интересува.

Автор: ivodam   
Дата:   19-10-07 15:17

Редко гласувам, още по-редко коментирам.

Автор: Reshovski   
Дата:   19-10-07 15:25

Както падне. Ако снимката ме е впечетлила до крайна степен, веднага гласувам, само докато я видя и цъкам "злато". Ако пък имам нещо да споделя, което не ми е харесало, първо коментирам.

Автор: мара   
Дата:   19-10-07 15:35

и аз кат решовски...

Автор: Cyclops   
Дата:   19-10-07 16:04

почти винаги първо коментирам. точно затова и коментарите ми не блестят особено, но за мен една снимка въздейства на емоционално ниво, и моето възприятие за нея е по-важно! дори понякога забравям да гласувам.

[shtrak]

Автор: Надя   
Дата:   19-10-07 16:05

От краткия ми опит тук ми става ясно , че съм с объркани представи , но за мен основната идея на коментарите е конструктивна критика - което се случва в по - малко от 1% от случаите. В този ред на мисли името на автора няма значение, защото не то формира мнението ми.

Автор: gogo   
Дата:   19-10-07 16:08

ммм Първо коментирам [smile] и по-рядко гласувам... Според мен коментарът е по ценен от гласуването... [smilie5]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   19-10-07 16:44

Идеята на начинаещият фотограф да публикува тук е да получава критика и напътствия от тези, по-можещите от него [smilie3] . Затова коментари +++ и "много хубаво" не са много за предпочитане. Всеки ще се зарадва, че му харесват снимката , но си мисля и че би се зарадвал повече ако под това имаше и предложения , които ще му помогнат да се учи. [smile] . Аз само гласувам , защото не се считам за знаеща и не мога да давам "акъл" при положение , че и аз не знам [smile]

Автор: insight   
Дата:   19-10-07 16:48

falcon написа:

> Нека каже какво предизвиква у него-това да ,но неща като -защо
> си я кропнал така,тук трябваше да акцентираш на еди какво си
> ...това ми се струва безмисленно,освен ако автора сам не е
> помолил за такива коментари.Нали все пак снимката е нещо вече
> готово изразяваща авторовото виждане и не е задължително да
> съвпада с това на оценяващия.
>

Фалконе не си прав, много хора са тука за да научат нещо. Точно такива коментари са ценни и не нужно автора специално да е заявил желанието си щото си мисля, че точно това е целта на форума.

Дата:   19-10-07 16:53

Можеш да научиш много наистина ,но що се отнася до техническия аспект.По отношение на виждането на нещата какво ще научиш-как да копираш някой или да следваш някакъв установен шаблон????Това и харесвам на фотографията-дава невероятна свобода,може да правиш каквото ти харесва,дори и да не се харесва на никой друг[smilie24]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   19-10-07 16:56

И аз имам предвид това, че с "добри" коментари можеш да научиш много полезни неща, дори и само в технически аспект , а защо не и идея , за която не си сетил [smilie3]

Автор: alsash   
Дата:   19-10-07 17:04

когато ГО правя нямам система....първо гласувам ако имам повечко да пиша....

Автор: tarzan   
Дата:   19-10-07 17:59

Ако дадена снимка ме впечатли или направо пиша коментар или след натискане на бутона не гласувам разглеждам профила и тогава оставям коментар. Смятам за ненужно моето гласуване и не гласувам дори и за снимки които много харесвам. Един коментар за мен значи много повече от едно гласуване.

Дата:   19-10-07 19:02

Аз...
Не съм записал психология[smilie5]
Не се бях замислял докато не се усетих, че не правя разлика в коментарите за познати и непознати. Оказа се, че първо коментирам, после гласувам евентуално. Най-голямото ми разточителство е когато коментирам и въобще не натискам дори "не гласувам".

Благодаря за отговорите. Темата не е приключена.

Автор: Prakticar   
Дата:   19-10-07 21:07

Коментарите, обсъждането са по-важни от гласуването. Не помня вече кога гласувах за последен път (но помня снимката). Когато съм на кеф обичам да бродя напосоки из форума, да обсъждам снимки, дори да давам акъл, ако сметна, че има нужда.

Дата:   19-10-07 21:23

Ела на сбирка - щи дам 20 лева.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »