Автор: kirilius
Дата: 13-10-07 18:17
Amigo, точно така мисля и аз. Основно предимство на България е голямото разнообразие на относително малка територия.
В Канада от друга страна има не по-малко интересни и красиви места, но разстоянията са умопомрачителни. Ако човек живее на изток например и иска да види Скалистите планини, трябва да прелети 4000 км!!!
От друга страна в Канада се полагат несравнимо повече грижи за природата отколкото в БГ. Националните паркове и забележителности НЕ са строителни площадки. В градчета като Jasper например (които са в парка) е абсолютно забранено да се строят нови къщи. Дори да имаш торба с пари и някой да си продава къщата пак не можеш да я купиш, ако нямаш осигурена работа в градчето. Така са го измислили, че хората, които имат имот там да не са спекуланти, а да живеят там и да милеят за града и парка наоколо. И това наистина е така. Отсядал съм много пъти това лято в частни къщи в планинските градчета. Всички хазаи, с които съм си говорил, работят нещо в планината, обичат планината, боли ги, когато природата се унищожава... това са именно хора, които са там защото ги кефи, а не за бърза печалба.
|
|