Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 От кои програми за възстановяване на снимки сте доволни?
Автор: BotsRevenge   
Дата:   06-10-07 23:45

Пускам тази тема, защото цяла седмица се опитвам да си възстановя изтрити от SD карта снимки.
До сега съм опитал:
file_recovery
Bad Copy pro
Easy recovery professional
Recover my files
+ не помня още коя

Първата изобщо не започва да търси снимки.
Втората открива снимките, но 20тина процента от тях са повредени и неизползваеми.
Третата открива имената на всичките снимки, но казва, че файловете са по един байт и ги записва с този им размер.
Четвъртата открива файловете, но RAW-овете ги приема за tiff-ове. Открива размера на JPEG-овете правилно, но при запазването на снимките, всички снимки отново стават по 1 байт.

Нямам четец за карти и използвам фотоапарата за прехвърляне на файловете. Проблемите са идентични както с 1GB SD карта, така и с 2 гигабайтова.

Можете ли да ми препоръчате програма или да споделите идея как да върна изтритите снимки?

ПС
По картата не е записвано нищо след изтриването на снимките.

Отговори на това съобщение
 Re: От кои програми за възстановяване на снимки сте доволни?
Дата:   06-10-07 23:46

А, пробвах и с програма на San Disk. Тя също не направи нищо.

Автор: джъмбо   
Дата:   06-10-07 23:53

значи си омазал качествено нещата щом с изброеното не става....

с програмата на сандиск финаги съм успявал...

Автор: trace74   
Дата:   07-10-07 00:02

Recover.My.Photos.v2.80

http://store2.data.bg/trace/

Публикацията е редактирана (07-10-07 00:03)

Автор: Ronson   
Дата:   07-10-07 11:04

PhotoRescue - http://datarescue.com/

Автор: mixmike   
Дата:   07-10-07 11:07

значи си омазал качествено нещата щом с изброеното не става....
с програмата на сандиск финаги съм успявал

Точно! В моя случай и трите програми намериха еднакъв брой файлове...и всички до една намериха RAW-овете като Tiff[smilie10]

Автор: джъмбо   
Дата:   07-10-07 11:20

ми и тифове стават :-)
по-добре от нищо

Автор: zezo321   
Дата:   07-10-07 11:48

Те PEF-овете са си TIFF-ове като формат на файла, нормално така да ги намират.

Ако по време на снимането е трито нещо, различно от последния кадър, картата се фрагментира и става сложно (не и невъзможно) да се извадят 100%

Аз с такива бози се оправям на ръка, та нямам опит с подобни програми, но бих дал глас за DataRescue - тия момчета по принцип много ги бива.

Дата:   07-10-07 12:46

Благодаря за коментарите. Ще пробвам програмите, които препоръчвате.

Дата:   07-10-07 14:18

Много съм доволен. Recover my photos успя да ми върне всичките снимки само с 2-3 файла брак.

Автор: dau   
Дата:   07-10-07 14:25

Боце що не пробваш да спреш да си форматираш картите? [smilie8]

Дата:   07-10-07 14:40

Хах, то си идва от самосебе си.

Автор: delivero   
Дата:   07-10-07 15:12

аз скоро писах подобна тема.
използвам Photorekovery проста програмка и съм връщал около 20 карти с грешка компакт флаш и Сд
но разпознава само Джи пег формата Рав и Тиф не успява.
[beer]

Автор: antoan   
Дата:   07-10-07 16:47

Изтеглих си програмата - Recover my Photos, но когато искам да сейфна намерените снимки ми иска някаква парола.
Коя е тя?

Автор: antoan   
Дата:   07-10-07 16:50

Пише Registration Key.
Какво да правя?
Моля за помощ.
Иначе снимките ги намира ама неможе да ги сейфне.

Автор: ventzo   
Дата:   07-10-07 17:05

пробвай да ги преименуваш

Автор: Morph   
Дата:   07-10-07 17:19

преди време стана един гаф с харда ,по точно взех нов и вместо да форматна новия ,форматирах стария 160ГБ(с около 20-30 ГБ снимки) около 8 пъти та и повече ,чрез програмата GetDataBack for NTFS успях да възтановя около 80 % от цялата загубена информация ,барабар със снимките

Автор: d256h   
Дата:   08-10-07 11:34

Тук е мястото да напомня за същественото предимство на Компакт флаш картите пред СД. Ако СД-то е по-евтино и т.н., то КФ е 100% съвместим със ИДЕ спецификацията, което ще рече, че всички програми за възстановяване на данни от хард дискове ще работят и с КФ. Разликата е убийствено голяма, защото достъпа до ресурса на КФ става на ниско-хардуерно ниво, докато при СД всичко е доста различно и замазано. Една от причините за ползване на КФ карти в Про тела е именно сериозния подход при необходимост от възстановяване на данни....
Въпреки, че има една лоша тенденция на хитреене на производителите и преминаване към боклучавите СД карти!

Автор: fotok   
Дата:   08-10-07 11:54

MediaRescue Professional , това ползвам от година и съм много доволен [smilie24]
дърпайте смело http://soft-best.net/en/detail/digital_mediarescue_pro_442163/

Автор: Славов   
Дата:   08-10-07 12:01

bad copy pro, при мен винаги е била от 90 до 100% [smilie24]

Дата:   08-10-07 22:49

d256h, за операционната система SD и CF изглеждат по абсолютно еднакъв начин - като SCSI устройства, закачени през USB. Набор от сектори, които могат да бъдат четени и писани.

Защото и 2те ги закачаш през USB mass storage протокол, което си е SCSI over USB.

И двете са форматирани с някаква версия FAT според размера.

Не съм чул някой да си закача CF-то на IDE за да си чете снимките, не че е невъзможно, но и файда няма да има.

Автор: geronimo   
Дата:   09-10-07 01:28

zezo сещам се за две глупави неща, 1) повечето апарати форматират на фат16, 2) при фат16 има две копия ако не ме лъже паметта, последователни на структурата на дяла, ако си форматирал без да искаш картата на същия дивайс, структурата се препокрива с новата и единствения начин да възстановиш данните е да четеш сектор по сектор и да търсиш файлове с некъф определен меджик :) при всички положения си загубил имената на файловете, и при канон може би един или два файла там където са препокрити със създадените след формат - директория и един сервизен файл в зависимост от модела апарат.

Вчера ми се случи инцидентно да форматирам една карта - благодарение на Канон чийто брояч на оставаштите свободни кадри е особено `точен` и за да проверявам колко място ми остава съм възприел тактиката да влизам в формат диалог-а където имам бар на това доколко е запълнена картата и оттам да давам кенсъл, уви вчера за сефте в бързината натиснах ок ;о)))

Дата:   09-10-07 01:56

jero, и на мен това ми се върти в главата - четеш сектор по сектор и търсиш сигнатури. ако не е трито и не е фрагментиран fs-а имаш 100% успеваемост. Така съм вадил неща от моя карта с кратък perl скрипт ;). Ако е трито става по-космато - първо сглобяваш валидни цели последователности, и после от останалите фрагменти търсиш други файлове. За целта обаче трябва да интерпретираш файловете, за да видиш коло са дълги и дали са валидни.

Преди 10-тина години за два часа само с помощта на DiskEditor заработих шише Dimple, само дето файла не беше JFIF, а ZIP, и в него имаше резултат от 3-месечен труд. За щастие диска беше дефрагментиран малко преди са стане белята и имаше достатъчно копия в последователни сектори. А белята не беше просто форматиране - около 1/3 от диска беше пълна със стринга TEMPEST, което пък е една друга история.

Автор: asahi   
Дата:   09-10-07 08:46

Джеронимо, от ИНФО бутона също получаваш информация за свободното място на картата.

Автор: d256h   
Дата:   09-10-07 10:36

zezo321, ето че научи нещо ново и полезно! КФ карата може да се чете директно без УСБ интерфейс, защото тя има пълна 100% съвместимост с изводите на харддисковете имащи интерфейс ИДЕ. Това означава, че с пасивни елементи (само един конектор или жички и поялник ТНТМ) и без никакви други чарколяци, КФ-а се третира като Хард диск. Това позволява да се използват специални сервизни програми работещо на ниско ниво за достъп додиска - няма посреднически интерфекси, процесори, драйвери и т.н. Достъпа до хард диска или ЦФ може да стане и без зареждане на операционна система, а само с малка програмка от вида 30-70Кб. Всичко за, което говориш ти, е достъп от високо ниво и това е трагичното, защото той зависи от драйверите на някой си. Повтарям, ако може да ме разбереш - достъпа до КФ карта може да става директно без допълнителни интерфейси. Намери в мрежата спесификация на ИДЕ и КФ и ще разбереш, за какво става дума....
Проекта на КФ е замислен специално да е съвместим 100% с ИДЕ, без активни елементи! Подобно е положението с Микродрайв системата. Тези две системи нямат нищо общо с останалите системи за флаш памети !

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »