Автор: portradamus
Дата: 05-10-07 18:48
Миналата седмица ходих да зареждам бензин.
Ръгам картата, колонката вика "Пълнете" и аз пълня. Хубаво, ама на 30-тия литър нещо стана, бензина ли свърши, де да знам, ама колонката спря да дава газ.
Ръгам пак картата, колонката вика "Пълнете", обаче седи и не пуска, като фригидна девственица.
Хубаво, избутах се на съседната колонка и си напълних резервоара от там. Хубаво, ще си ходя.
След половин минута някой ми се обажда. Автоматичен глас: "Вие ли сте собственикът на еди коя си кредитна карта". Да. "Кажете си пощенският код". Еди колко си. "Извиняваме се за безпокойството, но някой използва картата ви по непривичен за вас начин. Моля потвърдете че картата е при вас и тези покупки са направени от вас: ..." и ми изреждат трите опита да си напълня резервоара.
Баси, викам си, не само гледат какво си купувам, но и знаят как си го купувам. И като видят нещо дето не е съвсем наред, има няма минута и вече системата набира телефона.
Искам да кажа: банките дето издават картите не са глупави. За тях е по-изгодно картата да е изполваема а не блокирана. Ама като се усъмнят, по-хубаво да блокират, че иначе ще изгубиш цяла седмица да пишеш уверения как тези покупки не са твои.
|
|