Автор: medunski
Дата: 05-10-07 21:06
Реших да споделя впечатленията си от този великолепен апарат, белязан с безумен дефект. Цялата история започна с това, че реших да сменя моя canon s3 is с апарат с по-голяма матрица, надявайки се на по-добро IQ. Kaто цяло s3 is е добър апарат, но ме изнервяха малкият дисплей и недобрият EVF(и както вече казах, исках 1/1,7 ccd). Първоначално се насочих към G9, но после се спрях на по-малкото братче А650(разликата е само в конструкцията и липсата на raw - матрицата и оптиката, както и процесорът са същите)А650is се оказа идеалният избор за мен - 6х оптичен зуум, голям (2,5") въртящ се дисплей с добра рез., оптична стабилизация (зуумът стига 10х при 3мп без загуба на качество), Digic III процесор с face detection и всички останали гелзотии. Взех апарата 10 дни след световната премиера и останах очарован - времето тогава беше мрачно и направих около 200 кадъра с разкошно IQ. При ISO 400 няма шум ISO 800 шумът е видим, но детайлите са мн. добри и става без проблем за вадене на хартия. Апаратът се оказа най-добрият който съм имал до сега - сменил съм вече 5 дигитални канона. Докато в един слънчев ден...
Мдам, проблемите при тази серия( казвам серия, защото дори канон вече признаха, че имат дефект в цялата серия) се получават когато снимаш при ярко слънце с ОТВОРЕН дисплей и слънцето осветява гърба на апарата. В средата на снимката се появява правоъгълник с измити цветове и много шум. Оказва се слънчевите лъчи проникват през пластмасата и осветяват матрицата!!! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ГО?! Такова нещо от канон не съм очаквал. Дал съм примерна снимка в прикрепения файл. Повече подробности можете да научите във форумите на dpreview. За момента стойте настрана от този апарат, колкото и да е примамлив - аз смених 3 бройки преди да разбера, че дефектът е widespread.
Eто ви и темата в dpreview, ако искате да се запознаете нашироко с проблема:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24837355
Ето го и обяснението:
http://www.pictureline.com/newslette...cle.php?id=454
|
|