Автор: itilien
Дата: 05-10-07 01:23
нямах абсолютно никакви проблеми с нищо. Където трябваше да се говори, все някак се разбирахме на английски - къде по-добре, къде по-зле, поне хората с които имах вземане даване се оправяха някак. В най-северното място където бях - Dobbiaco (Toblach), се говори приоритетно на немски език, но в хотелчето нямах никакви проблеми, момичето знаеше английски. Не съм се сблъсквал с нищо, което да ми остави лошо впечатление от италианците там.
Давам пример - качвам се на автобус от едно градче за друго. Принципно билетите се купуват предварително, но шофьорите продават също, само че малко по-скъпо. Спирката е междинна, не е начална. Казах за къде съм, а шофьора ми каза да ида да си купя билет от туристическата информация, която е на спирката. Аз мислех, че е затворена, затова не си бях взел. Каза го на италиански де,ама схванах какво иска да ми каже. Отидох и си купих - отне ми около 2-3 минути. Точно след мен обаче се появи още една жена, в същото положение, и шофьора изчака и нея 2-3 минути да си купи билет. Без да мрънка, без да каже нищо. Това в България като го видя ще трябва да черпим.
И навсякъде се чувствах доста сигурен. Толкова, колкото не бих изобщо се чувствал в България ако тръгна така сам.
|
|