Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Отблясъци от UV филтър?
Автор: tochnia   
Дата:   02-10-07 15:36

Според вас нормално ли UV филтър-а да вкарва отблясъци на снимката? [smilie8]

Става дума за нощни снимки при насрещно осветление (примерно снимате лампите в парка)..

Досега не го бях забелязал през деня.. но на нощните снимки ефекта е неприятен [smilie8]
Без филтър няма този проблем, и след като го забелязах на следващият ден почистих старателно филтъра и пак същият ефект [smilie9]

В моя случай става въпрос за нормален UV филтър на HOYA.

Отговори на това съобщение
 Re: Отблясъци от UV филтър?
Автор: neuromancer   
Дата:   02-10-07 15:57

нормално е да. точно при насрещно осветление, нощем - 100%. е, ако си с филтър за $200 може и да ги няма.
сваляй филтъра
Я пусни пример друг път като питат дали УВто влошава качеството да се намира лесно [smilie25]

Автор: zaiko   
Дата:   02-10-07 16:00

Ми евтини УВ-та вкарват отблясъци. Не бих казал, че филтрите от серията HOYA (HMC) и HOYA (S-HMC) са скъпи, а са доста качествени. Нормален UV на HOYA ще си личи, това си е ясно [cool]

Дата:   02-10-07 16:16

Незнам доколко е нормално.. но бях правил тестове през деня от статив специално на тоя филтър и разликата със/без филтъра беше в сферата на статистическата грешка.. [smilie8]

Автор: neuromancer   
Дата:   02-10-07 16:35

ама виж сега, не си тествал когато отблясъците биха се проявили... това си е учебникарски пример. ако снимаш при равномерно осветление много ясно че няма да има отблясъци

Автор: abdon   
Дата:   02-10-07 18:21

Няма спасение от проблема ;) С Hoya Pro 1 Digital също се получават отблясъци ;) Както и с B+W MRC ;)

Автор: hash   
Дата:   02-10-07 18:31

с качествен филтър ситуацията е МНОГО по-добре. напатил съм се от евтини филтри [smilie23] на обективите, на които ползвам качествени филтри, не съм виждал проблем.

Автор: magnifico   
Дата:   02-10-07 18:32

Аз предпочитам да ползвам сенник, за да си предпазвам предната леща /така де, повечето от вас ползват УВ-то точно за тази цел [smilie6] /...както казва tochnia...със или без УВ, резултатът е същия. Най-много да получиш някой отблясък.

Дата:   02-10-07 20:00

Абе трябва си UV (ама какво?)... че наскоро снимах клекнал едно куче от много близо.. и то ме изненада, като се приближи и ми лизна обектива [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: -Julius-   
Дата:   02-10-07 20:01

Може да е бил прашасал...

Автор: apollo   
Дата:   02-10-07 21:28

Чак днес разбрах че бликовете ми ги прави УВ-то скапано а не обектива [smilie8]

Автор: batdin   
Дата:   02-10-07 21:48

Аз си махам филтъра в критични ситуации (нощни снимки примерно,или ако снимам нещо светлоотразяващо със светкавица-кошмар!)
Определено си мислех,че е защото е евтин.Сега чета,че и по-скъпите имали този дефект-ефект.

Дата:   02-10-07 22:50

Ще е полезно някои които има достъп до повечко видове/марки филтри да направи някои тест при нощни снимки и насрещна светлина..
Да видим кое си заслужава и кое не [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: