Автор: mitku
Дата: 28-09-07 09:31
dimi2007 написа:
> значи не е изгодно печат в къщи. а сублимационния печат е малко по-евтин - около лев мах качество но и той е по-скъп от фотомагазините.
Това просто НЕ е вярно... отвсякъде.
1) при термосублимационният печат консумативите са по-скъпи, т.е. при сравнимо качество с печат на струен принтер, сублимационният ще е по-скъп. Как го сметна този 1 лв. - то 1лв. (че и малко отгоре) струва САМО 1 лист качествена хартия A4... този сублимационен принтер да не би да подарява пари като печата? На сублимационните (и лазерните) принтери, предимството им е, че печатат достатъчно добре и на обикновена хартия, но тогава мислите ли, че качеството е като на снимка? Аз лично искам да си е като истинска снимка, а за това си трябва КАЧЕСТВЕНА хартия... разбирай - скъпа.
2) на фотоателиетата снимка в А4 струва средно около 3 лв., доколкото съм гледал, т.е. на принтера е почти 2 пъти по-евтино... но може и да не съм прав за това точно, че вече не им обръщам изобщо внимание на ателиетата;
3) относно качеството от фотоателие и качествен принтер на качествена хартия, в къщи: ако е в добро ателие и обслужващият персонал да са "твои хора" - качеството е същото. Т.е. на принтера средно ще е приблизително същото качеството, както и от студиата, но на принтера можеш да си отпечаташ снимките, които не искаш никой друг да види или да си ги отпечаташ в 0:05 часа на 1-ви януари и да ги раздадеш на гостите си и т.н. Т.е. на принтера е същото качество, но можеш да печаташ когато и каквото си поискаш. Все едно да се сравнява удобството да се движиш със собствен автомобил или с градски транспорт.
|
|