Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Интересно,защо...
Автор: elrisha   
Дата:   26-09-07 22:01

Интересно,защо...
...занижавате критериите за оценяване когато под снимката пише "плийз ин инглиш"?
Вече не само се забелязва,ами ще ми избоде очите как се трупат Б точки на снимки,които освен че са боза,но са и изпълнени по левашки начин. Щом авторът не е българин,означава ли автомотично че е гении?!?![smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Интересно,защо...
Автор: marto   
Дата:   26-09-07 22:06

Я дай няколко примера...

Автор: 6traka4a   
Дата:   26-09-07 22:16

Аз съм фен на тази кака [smilie6] Само дебна да пусне нещо ново и автоматично праскам "злато". После гледам и снимката...
[smilie5]

Автор: papi   
Дата:   26-09-07 22:26

мда
за пореден път се убеждавам че тук във форума гласуват за автори а не за снимки[smilie23]

Дата:   26-09-07 22:27

за Мартин :

http://212.36.3.59/site_pics/170/a_1190568530_IMG_8166-F.S..jpg

http://212.36.3.59/site_pics/170/a_1190369454_IMG_6846-F.DOM..jpg

пример и то само от един автор!
неам нерви да ровя за други ,мисля че няма и нужда - всички се знаем за какво говоря!

Автор: 6traka4a   
Дата:   26-09-07 22:29

При тези (горните) снимки причината не е авторът[smilie5]

Автор: tonevjr   
Дата:   26-09-07 22:30

Според мен е нормално да се гласува за автори и ли просто приятели!Ако харесвая стилът на някой определен автор и той рядко те разочарова е нормално,а ако ти е познат или приятел е ясно...

Автор: evgenii   
Дата:   26-09-07 22:32

Е, само 25 Б точки, слаба работа. Не си струваше да му правиш реклама.[smilie18]

Дата:   26-09-07 22:33

Евгени, преди малко бяха 8 ..ся глей кво става - ще се лижем по разни места докато не светне като слънце!(няма подходящ емотикон)[smilie2]

Автор: asahi   
Дата:   26-09-07 22:39

Тя рекламата до това води.

Автор: AndreyIst   
Дата:   26-09-07 22:39

Ееее, любезна, не си съвсем права. В момента атакуваш разни естетически критерии на гласуващите /в това число и аз/, което не е много редно. Няма академичен критерий за това снимката левашка ли е, или не. Мога да ти дам доста примера за наши "изтъкнати" автори, които само да качат нещо и получават за 10 мин по 40 - 50 Б точки, без да напишат и дума на английски.

Автор: Reshovski   
Дата:   26-09-07 22:54

Избощно не трябва да става дума и за съмнение, че в този форум се гласува за автора, а не за снимката. Ако има време да отделя един ден мога да ви изровя стотици примери. Тотално е променен характера на сайта, като вече е просто място за къделичкане на егото. Отдавна съм си мислил да пусна тема във форума свързано точно с гласуването, никъде другаде не съм видя такова нещо като А и Б гласове и разделяне на добри и лоши. Навсякъде всеки глас тежи еднакво. Все пак ние снимаме красиви моменти за да ги показваме на обикновенните хора, които не могат да дебнат тези моменти, точно тези хора трябва да оценяват и точно тяхния глас трябва да тежи най-много. Как в конкурсите само А категорията важи, трябва да бъде такъв и критерия и при правилата за качване на количество снимки за 5 дена.

Всъщност няма снисъл да ги говоря тези неща, по тази тема мога да говоря цяла нощ и пак никой няма да обърне внимание, но просто видях удобен момент да се изкажа в тази тема.

п.с. И с по над 100 от рейтинг Б, снимки да имах пак щях да съм на това мнение, просто характера ми е такъв, че винаги съм търсил справидливоста.

Автор: icf   
Дата:   26-09-07 23:03

Уууууу, точкомани такива [smilie18]

Автор: boni   
Дата:   26-09-07 23:08

Решовски, то беше така преди време, от А зависеше квотата за качване, ама стана страшно.[smile]
Напротив, все повече ограничения трябва да има и ще има. Иначе става сайт за изпразване на карти от мераклии да показват красиви моменти на обикновените хора:)
Всъщност отвори рейтинг Б по месеци в категория представяне и виж само колко много хора са получили високи оценки без да са имена, може да проследиш дори развитието на много от тях.
Лесно е да търсим справедливостта, трудно е да мислим логически:)

Автор: Георги   
Дата:   26-09-07 23:22

двете каки късат

отивам да ги търся за да кликам [smilie10]

Автор: deyo   
Дата:   26-09-07 23:25

Toва да не е някакъв нов начин за реклама?! Откога 8Б точки стават причина за пускането на цяла тема?! Елриша, мине не мине време, и вземеш та пуснеш някаква такава темичка.. Предния път за какво беше - за някакво лапе, дето ти качвало снимките на някакво лапешко сайтче.. Що се занимаваш с глупости? [smilie5]

Автор: Reshovski   
Дата:   26-09-07 23:27

Да boni гледал съм. Лесно се минава границата от 25, аз лично е минах с първата снимка, но от там на татък е трудно. За да станеш един от тези от Б категория трябва те да решат, а не да си заслужил, не казвам, че с всички е така, но с повечето. Да не споменавам и че има хора от Б които по правилник не отговарят на изискванията, за това не се опитвайте да ме разобеждавате, че не е така, защото не ми се иска да доноснича като давам имена за доказателство. Мисля, че би било чесно ако толкова е важно да има такова разграничаване на А и Б, то поне да бъде на процентно съотношение. Примерно 20% от потребителите с най-добър среден рейтинг с минимално количество качени снимки примерно 50. Кокото се овеличават потребителите, пропорционално да се вдигат и тези от Б категория. Може да се въведе и правило от сорта че щом си от Б категория, да си задължен примерно да си дал гласа на минимум 10 снимки на седмица, в противен случай губиш правото да си от Б категория и твойто място заема следващия. Щом Б категорията ще е водещата, за това кой добър кой не, нека да си дават това мнение, иначе ще се загуби развитието в сайта.

Не говоря от мое име, поглеждам нещата от страни и така разсъждавам. Аз лично изобщо не припирам да съм от Б рейтинг, смятам го някакси за задължение, единственото което ме интересува е да мога да качвам повече снимки за да мога да показвам повече от творчеството ми. Ще кажете че, мога да качвам по 3 снимки на ден, да но 90% от потребителите гледат само "избрано" и така не мога да получа мнението и критиките, които търся за да се осъвършенствам.

Дата:   26-09-07 23:33

Стига промени деее[smilie2] Аз тъкмо се натъкмя по новите правила и те пак ги сменят![smilie5]
Шегата настрана,но това наистина помага за развитието на сайт-а или поне за моето,като гледам![smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: boni   
Дата:   26-09-07 23:35

1. В живота лесно няма.
2. Казах ти да погледнеш рейтинг Б на "представяне" по месеци и да видиш колко хора са оценени високо още в представяне.
3. Смяташ ли че си компетентен да определиш кой отговаря на изискванията и кой не?
4. Никой с нищо не може да бъде задължен в тоя сайт, особено пък с гласуване. Рейтингът зависи от това какви снимки показваш, не колко гласуваш.
4.Мислиш ли че имаш нужда да качваш повече снимки и да показваш повече от творчеството си? Вярвай ми ако имаше нужда щеше отдавна да можеш да качваш повече снимки:)
5. Не чакай на готово мнения и критики, учи се от другите.

Автор: marto   
Дата:   26-09-07 23:42

За Десислава:
Много ти благодаря за примерите, така се ориентирам по-лесно в ситуацията [smilie3]

Аз лично никога не съм гласувал в този форум за личности-приятели, поради простата причина, че нямам такива...

Май много рядко гласувам тук, ама напоследък не ми остава свободно време [smilie7]

Автор: ALBIREO   
Дата:   26-09-07 23:45

Малко в страни от темата, но ще си повтарям, докато ме забележите [smilie8]

Модериране на снимките - кога? [smilie8] [smilie21]

Нали сайтът е фотографски?

Източването на карти в сайта ще спре именно така [smilie24]

Какъв е проблемът?

Автор: asahi   
Дата:   26-09-07 23:49

Проблемът е в чувството за свобода на масите и масовостта. Има някакво крехко равновесие м/у двете и от него страда хубавата фотография. Затова А и Б рейтингите се опитват да подредят малко картинките.

Автор: djogata   
Дата:   26-09-07 23:54

Според мен проблема не е в представяне, а и не мисля че и тези които се оплакват тука имат това предвид. Те имат предвид снимките с голям рейтинг Б, където понякога има съмнения че чисто естетическите критерии са отстъпили на други фактори.
Аз няма да споря за естетическата стойност на тези снимки, защото двете снимки пуснати в темата не са толкова лоши :)
Няма да споря и за черно-бялото, което според мен е твърде много, но щом на други им харесва, да си гласуват [smilie5]

А за точките - според мене може да се затегнат правилата за пускане в категориите [smilie25]
Не мисля че прага от 25 точки Б е толкова нисък, според мен си е екстра, и сега от време на време разни хора го минават, а от друга страна има хора които с месеци пускат без да могат да направят нещо [smilie10]

Примерно нещо което би могло да се направи е срок на валидност на "разрешението" за пускане в категориите. Да кажем че направиш снимка с над 25 Б и почнеш да пускаш в категориите... Ако обаче в следващите няколко месеца не извадиш втора снимка с над 25Б - си обратно в представяне :)

Дата:   27-09-07 00:02

Аз съм по-съгласен с Албирео[smilie24] ,от колкото с разни квоти,ограничения или камоли задължения!Разберете,че това го няма никъде и се съмнявам тук да стане практика,по простата причина,че никои не е длъжен да се съобразвя с разни глупости,само за да му харесва на някой повече!А едно добро и обективно модериране ще дойде много добре на сайт-а![beer]

Публикацията е редактирана (27-09-07 00:02)

Автор: deyo   
Дата:   27-09-07 00:04

Според мен най-важно е дали системата действа. За мен като цяло - действа. Винаги може да има изключения, това е нормално, сред толкова много снимки.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »