Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 СВЕТКАВИЦИ ????
Автор: alecks   
Дата:   25-09-07 23:42

Много бих искал да снимам светкавици. Направих няколко опита но определено не съм доволен. Бих се радвал да споделите някоя друга рецепта по въпроса. Опитите ми се състояха със следната екипировка: статив,EOS 350D с китовият обектив и дистанционно с кабел. Ще ми трябва ли нещо допълнително като оборудване или може с тези неща да стане?

Отговори на това съобщение
 Re: СВЕТКАВИЦИ ????
Автор: ALBIREO   
Дата:   25-09-07 23:46

Може и с тези неща да стане, друго не ти трябва по принцип [smilie24]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   25-09-07 23:48

http://212.36.3.59/site_pics/115/s_1186471293_lightning.jpg

Нищо особено не ти трябва, освен търпение и сигрно укритие. Все пак не е желателно ти и статива да се превърнете в цел на разрядите.

Дата:   26-09-07 00:15

До колкото разбирам от ksuhorukov не съм избрал верният режим. Моите опити са доста светли.
ksuhorukov - ( снимката е страхотна )

Автор: ksuhorukov   
Дата:   26-09-07 00:51

Прибирах се в къщи минути преди да започне бурята. Грабнах апарата и статива и се качих няколко етажа по-нагоре. Снимката е правена в режим А. Обектива е 18-70, на около 30 мм. Не съм забелязал, но на обектива е имало навит поляризиращ филтър. Т.е още по-бавна експозиция. Чалъма е следния: Пускаш апарата да снима около 30 сек. експозиция и гледаш какво се случва наоколо. Ако блеснат 1-2 мълнии, слагаш един лист черен картон пред обектива, за да не стане снимката прекалено осветена. Има много начини. Тук действах по-скоро по интуиция, не съм се замислял много. Бурята траеше по-малко от 15 минути :).

Автор: plamennk   
Дата:   26-09-07 01:11

още един по мързелив начин
избираш ръчни настройки така че скороста и блендата да ти дават колкото се по може по тъмно небе , пускаш на сериини сними и насочваш към мястото където очакваш светкавиците и натискаш спусъка и чакаш да хванеш някоя случайно. А и ти трябва по голяма карта [ezik]

Дата:   26-09-07 08:17

Хе това с литса хартия ми хареса. А за карта - изщраках 1.5 гб и от всички снимки ставаха само две за нещо.

Автор: Synthy   
Дата:   26-09-07 12:49

това със серията е загубена битка...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »