Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SANYO-Мнение и съвет
Автор: demon777   
Дата:   24-09-07 23:25

Купих си това зарядно на батерий от SANYO

http://www.sanyo-component.com/?id=293

искам да разбера вашето мнение за него, както и да попитам нещо, а именно:

В инструкцийте на устройството пише че батерий от 2700 mAh се зареждат 13 часа.
А в лепенката на опаковката която е на български пише 8 часа.Та на кое от двете да вярвам?
На лепенката пише още че след зареждане у-вото се изключва автоматично.До колко е вярно незнам.

Отговори на това съобщение
 Re: SANYO-Мнение и съвет
Автор: 8250   
Дата:   25-09-07 00:22

и тук пише сходни неща :

Време на зареждане: 8-10 часа (2 бр батерии 2000 mAh)

LED индикатор – свети по време на зареждане и изгасва след зареждане

Автоматично изключване след достигане на пълния заряд

Дата:   25-09-07 12:34

Някой ще преведе ли какво пише тук:

The above chardging times are estimated hours to complete sharging.The LED indicator remains lit even after sharging times have elapsed.A protection timer switches the LED off affter approx 16hrs countinuous in an elictical outlet.

Защото 13 часа колкото е оказано в листовката изминаха преди 30 минути а то диода още свети.Да го спирам ли или да чакам да гасне?

Автор: pmartinov   
Дата:   25-09-07 12:37

чакай

[smilie3]

Дата:   25-09-07 12:39

Ми.....хубаво щом казваш ще чакам дано само не се базикаш.

Автор: pmartinov   
Дата:   25-09-07 12:42

Ако до един час не изгасне ги извади !

Дата:   25-09-07 12:48

Ами ще го чакам пък каквото стане

Автор: tjman   
Дата:   25-09-07 12:54

Хора не разбирате ли английски?!

The LED indicator remains lit even after sharging times have elapsed

demon777 написа:

> Някой ще преведе ли какво пише тук:
>
> The above chardging times are estimated hours to complete
> sharging.The LED indicator remains lit even after sharging
> times have elapsed.A protection timer switches the LED off
> affter approx 16hrs countinuous in an elictical outlet.
>
>
> Защото 13 часа колкото е оказано в листовката изминаха преди 30
> минути а то диода още свети.Да го спирам ли или да чакам да
> гасне?

Автор: simpleman   
Дата:   25-09-07 12:54

The above chardging times are estimated hours to complete sharging.The LED indicator remains lit even after sharging times have elapsed.A protection timer switches the LED off affter approx 16hrs countinuous in an elictical outlet
Горепосочените часове за зареждане са изчислени за пълно зареждане. Индикаторът остава да свети даже след изминаване на тези времена. един защитен таймер го изключва приблизително 16 часа след непрекъснато съединение с електрическия контакт.

Дата:   25-09-07 12:57

simpleman

Демек да го спирам нали тай [smilie25]

Автор: damyan_rm   
Дата:   25-09-07 12:59

The above chardging times are estimated hours to complete sharging.The LED indicator remains lit even after sharging times have elapsed.A protection timer switches the LED off affter approx 16hrs countinuous in an elictical outlet.

Горните времена за заряд са приблизителни. След зареждането, светлинната индикация продължава да свети и се изключва с помощта на предпазния таймер след като зареждачката е била ~16ч непрекъснато под напрежение(включена в ел.мрежа).

дано да ти е било полезно.

п.с.: за да определиш времето (приблизително) намери/измери тока на заряд (в mah) и си сметни за колко време ще достигнеш капацитета на батериите които си сложил.
например при ток на заряд 140mah и батерии от 2000mah: 2000/140 = 14.28 - т.е. 14 часа и 20мин. приблизително

(тока на заряд все трябва да го пише някъде)

Дата:   25-09-07 13:06

Еми пише:
Voltage- AC 230V
Input - 50Hz 5W
Output DC 250mAh x2(AA)

Led indicator-
ON-charging
OFF- timerr off (aprox. 16 hours)
Батериите са 2 x 2700 mAh

Автор: doca   
Дата:   25-09-07 13:15

Ако батериите са две, то делиш 2700mA на 250mA и получаваш приблизителното време за което трябва да се заредят батериите. По мои сметки приблизително за 11 часа.
С тези евтинджаци само ядове, и аз съм така. Не си купих навремето един с автоматика, че да изключва заряда, ами се белосвам като теб.

Публикацията е редактирана (25-09-07 13:18)

Дата:   25-09-07 13:18

И аз толко го сметнах около 11 часа в опътването пише 13 часа аз ги държах 14 .... стига им толкоз.

БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се!!!

Автор: damyan_rm   
Дата:   25-09-07 13:21

Output DC 250mAh x2(AA)

това е...

значи, ако зареждаш само 2 АА батерии - на всяка тока ще е по 250 mAh т.е. ползваш това число вместо 140mAh дето съм писал по-горе и си ок.

ако си сложил 4 - вече не съм сигурен - най-вероятно времето ще е двойно - в смисъл - захранването едва ли е 1А за да подава по 250mah на гнездо... има ли инструкции къде да слагаш батериите ако са само 2? ако да - следвай ги дословно

Дата:   25-09-07 13:25

Дада за разположението на батерийте си го пише даже и картинки има това не е проблем.Само дето се надявах че ще изгасне диода след зареждане ама него направи.

Автор: insight   
Дата:   25-09-07 13:52

като гледам това устройство се различава от най-ниския клас зареждачки само по таймер оф-а... няма следене на заряд, няма такива работи. [smilie2]
Според мен придържай си се към посочените часове и се съобразявай с капацитета на батериите, които зареждаш

Автор: denyo   
Дата:   03-10-07 22:04

Иха каква тема се е изписала тук... На самите батерии предполагам е написано как да се зареждат, просто прочети упътването. А тия зарядни ги комплектоват с най-различни капацитети батерии и времената по инструкциите им са малко измислени, най-важния параметър е с какъв ток зарежда. Моя съвет, предполагам твоите SANYO 2700 mAh са си най-стандартни, имат някакви загуби, а не като тези които ползват damyan_rm и doca (всъщност ми е много любопитно от къде мога да си намеря батерии без загуби). Та ако тока ти наистина е 250 mA (наистина, добра идея е да го измериш) тогава сметката е следната: за да компенсираш загубите които всеки HiMH акумулатор има трябва да вкараш 2700*1.4=3780 mAh в твоите батериийки. И понеже предполагаме че ще ги зареждаш с 250 mA, се получава време на зареждане: 3780/250=15h. Това е. Със здраве да си ползваш батерийките!

Автор: doca   
Дата:   04-10-07 08:27

И ако не им паднат опаковките, значи формулата е вярна.[smilie18]

Автор: denyo   
Дата:   04-10-07 19:09

Може и да съм се заблудил, явно има някакъв заговор между производителите на батерии да печатат по акумулаторите си грешни инструкции че да се скапват по-бързо и съответно да се харчат повече. Аз по принцип съм малко мързелив, но щракнах на бързо няколко документални кадъра. Ето какво пише по моите комплекти акумулатори. Как не ги е срам да заблуждават така хората!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »