Автор: ivodam
Дата: 24-09-07 18:05
Synthy: ...за широката ми душа . Ми като обхват не е нещо кой знае какво, има достатъчно диаграми по въпроса.
asahi: Да, но и не само това. Нещата се оказва, че така са организирани в уж "свободния" свят, в който живеем, че нямаш много поле за избор на нивото на масов потребител. И много време и усилия да хвърлиш за изучаване и практика, пак браузърът като не ще да предъвка друго, ще правиш сРГБ; всеки ден не печати масовият потребител на печатница, ами като ходи в най-близкото фото, пак опира до сРГБ. Нещо като изнудването с Уиндоус - много хора искрено я ненавиждат тая операционна система, ама нема къде да мърдат - ако вкъщи не я щат, на работа ще ги накарат да работят с нея и т.н. сРГБ е всъщност един от символите и плодовете на идиотския глобализъм, като се замисли човек... Нека да те попитам и наистина ми е интересно да знам: има ли крайни устройства печатащи, независимо дали принтери, печатни машини, лабове за ателиета или каквото и да било, които да печатат в АдобРГБ? Щото засега наистина излиза, че смисълът на АдобРГБ-то било най-вече да го използваш като работно пространство да си подготвиш в крайна сметка добре нещата за ЦМИК - нещо не съвсем естествено има в тая работа, или поне непълно и несъвършено, във всеки случай...
Публикацията е редактирана (24-09-07 18:06)
|
|