Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 България изчезва...
Автор: mentisquedomusque   
Дата:   23-09-07 13:21

До всички хора...

Не съм фотограф - нито любител, нито професионалист. Нямам фотоапарат. Имам очи, които трябва по-често да се затварят и крака, които трябва да спрат да ме водят на тъжни места. Често душата ми страда. Има неща, които превъртат всички ленти в мен - и на времето, и на човешката ми сила и отговорност.
Често вървя и се блъскам в нещо или някого, защото гледам все нагоре...много малко хора го правят. Виждам много неща, които изчезват и усещам неща, които и с волята на съзнанието ми, и без него изчезват...всякакви спомени за места, хора, цветове и мириси, звуци, цели картини в мен и чрез мен изчезват..
..понякога говоря с хора с фотоапарати за това, което ме вълнува, но го правя все по-рядко, защото разбирам, че само говоря.
Не правя нищо. Не събирам пари за фотооапарат. Не изпълнявам това, което ме смачква и възнася, не нося своята отговорност...
..Сега мога само да говоря на всички вас..
И колкото и да е безумно, тежко, странно, неразбираемо за много, не е невъзможно...
..Искам да изтръгна у всекиго мисъл, някакво смътно чувство, някакъв страх дори от това,
че вървиш по пътя си сам и все за себе си...
...Идеята е позната на много и не е само моя, и знам, че много сънища и дневности са прогаряни от нея..
...България наистина изчезва..
...изчезва България на младите и на старите...на демократите и на социалистите...изчезва България на децата и на неродените деца..на еколозите, на неохипарите, на псивдобитниците, на чевръстите юпита...изчезва нашата България ...
За определен кръг хора не изчезва България, а се ражда и закръгля една Питка с късмети и възможности - пареща, топла, мека, сладка, много примамлива и неустоима....Те нямат своя България - имат своето Хранене и всеки, който не прави нещо за изчезващата ни родина и не въздига глас дори, е там - на дългата сивкава опашка за Нещо от Питката...
...Може да се направи дори и много с всички вас, хора с очи и фотоапарати, навсякъде из България и извън нея...нещо много малко и лесно..
..снимайте всичко българско..
.. изчезващото село с нашите изчезващи баби и дядовци и техния живот..
..изчезващият красив град отпреди 1944г....
...изчезващата изящна архитектура...
...изчезващият пясъчен скалист бряг...
..изчезващата планина и изчезващите дървета и животни...
...изчезващата ни старина с горди руини...

.......България няма да изчезне с Вас и мен..
Няма да изчезнем ние, ако виждаме напред в нероденото ни бъдеще, зачеващо се днес от всички нас, във всички дремещи и чезнещи съвести, във всички скрити отговорности.....
....Аз искам да помня всеки болезнен миг на самозабрава в кратък отрязък време красота, а за вас няколко щраквания, защото вярвам, че в душата си всеки от нас носи вяра и много вълшебство и любов...само не забравяйте да не мерите и да бъркате дълбоко без сметка колко е останало...и не спирайте да снимате видението на България, което преминава покрай нас..

Наивна Ива, София

Отговори на това съобщение
 Re: България изчезва...
Автор: Cristinel   
Дата:   23-09-07 13:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: navy   
Дата:   23-09-07 13:25

Е ся ко, ще се самоубивате ли?
Сори, не съм чел постинга ама днес не ми е ден за РЕВ [smilie7]

Автор: tapcho   
Дата:   23-09-07 14:10

[smilie24] [beer]

Автор: magnifico   
Дата:   23-09-07 14:12

Кофти...според мен циганията и селянията винаги ще си остане...такаче, май хич не изчезва ами си се развива [smilie23]

Публикацията е редактирана (23-09-07 14:13)

Автор: flamm   
Дата:   23-09-07 14:13

Tempora motantur et nos motamur in ilis.

В един момент, щеш-нещеш, трябва да го приемеш.

Дата:   23-09-07 14:16

flamm, е за тва сме на тоя хал...щото всички го приемат. Пък даже и ще ги интегрираме мързеливите мангали.
Препоръка: Гледайте някой път "Отечествен Фронт"...най малкото да видите за какво става въпрос в тая страна. Не е задължително да го слушате Карбовски...изведете си собствено мнение от видяното!

Автор: andre   
Дата:   23-09-07 14:17

Дааам, да го приемеш.... само не знам защо само в България има поговорка като "Преклонена глава, сабя не я сече"[smilie23]

Дата:   23-09-07 14:18

Нищо бе андре...остави го flamm...той колкото да покаже, че "вледее" латинския ;)
Включва се ни в клин ни в ръка.

Автор: flamm   
Дата:   23-09-07 14:54

Цитат:
"..снимайте всичко българско..
.. изчезващото село с нашите изчезващи баби и дядовци и техния живот..
...изчезващата изящна архитектура...
...изчезващият пясъчен скалист бряг...
..изчезващата планина и изчезващите дървета и животни...
...изчезващата ни старина с горди руини...
...
...и не спирайте да снимате видението на България, което преминава покрай нас"

Според мен горното звучи твърде пораженческо, но нямам намерение да споря.
Това, да приемем нещата такива, каквито са, и че времето не може да се върне назад, не означава да сме съгласни и да се примиряваме със случващото се в момента.
Носталгията по миналото винаги ми е звучала нездравословно. И да съжаляваме за пропуснатото, и да не съжаляваме - все едно - минало. Някои неща вече просто ги няма.
Въпросът тук обаче, не е какво е необходимо да се направи, за да не сме на този хал, а едва ли не трябва дружно да седнем да оплакваме положението си и да съзерцаваме колко тъжни неща са се случили и продължават да се случват наоколо; какви лоши, алчни за власт и пари хора има наоколо и как ние, в безсилието си, можем само да запечатаме на снимка видения, минаващи покрай нас.

Автор: landstar   
Дата:   23-09-07 15:05

Отивам да го снимам одма! Само да го намеря... Абе маце, да не си фото-модел? Манекенка? Обикновено те искат световен мир, а нии тука - само да си снимаме патките!

Автор: andre   
Дата:   23-09-07 15:18

Хората най-вече мрънкат поради финансовото си състояние... ако някой слуша всичко това, без да е бил в БГ би си представил умиращи хора по улиците. Всеки според мен, ако не го мързи твърде, може да си намери работа, с която да обезпечи 10 годишна кола и хляба.. вече за жилище по-зор... проблемът е там, че повечето хора не гледат тези, които са по-зле, а те смело мога да кажа са над 80% (четох статистика някъде но говоря на изуст, не помня точните фактори на сравнение и цифри) от населението на Земята, а само тези, които имат повече... Та според мен проблема ни не е баш там, по ме притесняват подрастващите, които в 90% растат с идеала да карат ново бмв 3 и да ч... фолк певица.....[smilie11] [smilie2] Работих в едно СОУ 6 месеца преди година и там в училищната закусвалня или стол домакинката смело надуваше канал "Планета" всяко междучасие?!?!? Намекнах 2 пъти на директора, ма той жив и здрав да е като слуша същото в къщи как да вдене за какво аджаба става въпрос... Та такива ми ти работи ме глождят повече....

Автор: finlip   
Дата:   23-09-07 15:26

Много човешки вопъл, но в резултат ще видиш изобилие от дебелокожи безхаберници .... и ще ти стане още по- гадно.

Автор: SKY   
Дата:   23-09-07 16:48

Няма да изчезне докато има ТАКИВА деца! [smilie24]

Автор: Amigo   
Дата:   23-09-07 17:11

ами то целта е да изчезне [cool] да остане само циганията [smilie7] [cool]

Автор: equinox   
Дата:   23-09-07 17:39

стига глупости [smilie23]

Автор: 6traka4a   
Дата:   23-09-07 17:49

СТИГА СТЕ ДРАМАТИЗИРАЛИ!

Автор: doca   
Дата:   23-09-07 17:54

То затова сме човеци, щото сме различни!

Автор: bobihot   
Дата:   23-09-07 17:57

Човек вижда това, което е:

http://212.36.3.59/site_pics/111/o_1190494077_ck3.jpg

Кой какво вижда?
[ezik] [beer] [shtrak] [thankyou]

Публикацията е редактирана (23-09-07 17:58)

Автор: sauron69   
Дата:   23-09-07 18:35

хубав пост, макар и прекалено песимистичен. По лошотото според мен не е че България изчезва, а това че ако продължаваме така ЗЕМЯТА ще изчезне.
Тъй че наистина, айде на който поста му се струва безмислен, да си замълчи- има достатъчно теми в които простотията е по приемлива [smilie2]

Автор: equinox   
Дата:   23-09-07 18:44

А когато пуснах тема за сметищата в България колко човека се отзоваха? Един-два? Другите ми казаха, то сега празници, кво ни занимаваш и не знам си какво...
В сегашната ми тема за Уикипедия колко човека отговориха? Пак нула.

Айде стига сте хленчили и вземете направете нещо полезно за себе си и за държавата си. То най-лесно да ревеш. [smilie23]

Автор: тьма   
Дата:   23-09-07 18:58

mentisquedomusque [smilie24]

Автор: vanCo   
Дата:   23-09-07 19:17

???

Ти кой набор си?
И през 1947 нямаше ли красиви градове? Или през 1986...???

На мен пък има дето и сега ми харесваат...[smilie11]

А, или тря някое знаме със свастика да се развява, че да е красиво...
Абе, кви са тия неща въобще [smilie11]

Автор: tishovsx   
Дата:   23-09-07 19:23

За кво става въпрос...
Абе к'во става тука бре...[smilie8]

(съветвам те да си купиш апарат)[smilie24]

Автор: esc   
Дата:   23-09-07 19:45

...изчезващият пясъчен скалист бряг...[smilie11]

пясъчен, пък скалист...[smilie8] [smilie8]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »