Автор: Orcrist
Дата: 18-09-07 09:55
navy, не, не търся формула, не търся и рейтинг или поне не ми е приоритет. идеята беше темата да не е само за мен, а за всички, които имат да споделят или научат нещо за основните правила при снимане на пейзаж.
дотук (за няма и 10 часа) аз научих много и ми беше припомнено много, за което благодаря на всички.
ето това примерно, че светлината не трябва да е зад мен, понеже се губела дълбочина... сефте го чувам и не бях забелязвал досега.
the_melon, благодаря за линка, когато имам време ще разгледам/попрочета.
за момента времето ми е много ограничено и... да, ходя по пътеките, защото правя двудневни походи с по една нощувка и не мога да си позволя да се забавя някъде, за да чакам подходяща светлина и прочие. примерно тази неделя искаше ми се да мога да изчакам половин час на Тевното езеро, докато слънцето огрее навсякъде. ама нъцки - требе се бърза. но скоро ще имам колкото си искам време и тогава ще завися само от атмосферни условия.
забелязал съм, че няма значение какво снимаш. във форума виждам много безлични снимки (включително и сред моите ) на известни местности и едновременно с това много хубави пейзажи някъде в никъдето. и виждам, че водата се харесва, ама там много си личи лошата оптика . ще мине някой друг месец, някоя друга година и ще си взема по-добри. стативите поне са евтини, но засега ползвам камъни/чаши/маси/столове...
някой викаше "снимай с филм". да, мисля, че е добър вариант за момента да си намеря някое зенитче и къв да е широкоъгълен обектив и от време на време да изщраквам по някой филм, ама предимно от цифрови снимки се интересувам.
та пак, благодаря на всички, ще се радвам да пишете още по темата.
|
|