Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ? за който разпознава змийчета...
Автор: vmk   
Дата:   15-09-07 20:00

Ей това ме чакаше пред прага преди 2-3 часа
http://photo-zona.net/images/user259/album10682/preview/1189874471_vmkv2635_1.jpg

Уф, извинявам се за темата, но пък ми се иска да зная що за твар е, отровна ли е???

Отговори на това съобщение
 Re: ? за който разпознава змийчета...
Автор: simbon4o   
Дата:   15-09-07 20:12

не е отровна смок е май, мишкар мисля, а с тази препаска и на котешка змия мяза ама не съм сигурен, трябва да отварям дебелите книги [smilie5]

Дата:   15-09-07 20:19

на мен ми стига да не е отровна, че настръхвам... 10Х!

Автор: djfroggy   
Дата:   15-09-07 20:52

Здравей,снимал си медянка-представител на дребните смокове в България.Не е отровна,понякога силно съска.
Виж Goole-Coronella austriaca
Пусни на търсене името,което съм ти дал.То е на латински-ще получиш снимки и коментари на всякакви езици.

http://www.herpetofauna.at/reptilien/coronell_austriaca_gross.jpg

Публикацията е редактирана (15-09-07 20:55)

Автор: boyanb   
Дата:   15-09-07 21:05

и на мен ми прилича на смок
[beer]

Автор: papadok   
Дата:   15-09-07 21:07

Сега кажи и че си я утрепал ?

Автор: chicholyubo   
Дата:   15-09-07 21:32

Дано не си я убил. [smilie10]

Автор: white   
Дата:   16-09-07 03:31

Безобиден смок, вярвай ми, той се е изплашил повече при срещата...Имам стотици уловени змийчета зад гърба си, безобидни създания...По повод убиването-спирал съм много пъти да ги прибирам от асвалта,че завалийките не могат да пъплят по него и колите ги правят на пюре...За инфо - в Б-я има 2 вида отровни змии - Пепеленката и Усойницата, второто животно се среща по принцип на голяма надморска височина. И двете змийчета са супер безобидни дори и да се сблъскаш с тях. Първата им реакция е да се чупят възможно най-бързо, като срещнат Двукракия. За съжеление са напълно глухи и разчитат само на зрение,но долавят само бързо движещи се обекти...Ако случайно, те изяде Пепелянка, имаш 8 часа да вземеш противоотрова преди да обелиш очи. Времето е напълно достатъчно да се дотътриш до всяка болница, почти навсякаде имат потивоотрова понеже трайността и е с години...На пепелянката и липсват последните 2 прешлена на гърба, което я прави супер безобидна твар, просто я хващаш за опашката и я вдигаш във въздуха, оттам насетне тя е безпомощна...И аз се надявам,че не си подходил неандарталски и от шубе не си я бастисал гадинката...

Автор: 5kan   
Дата:   16-09-07 07:59

а-а-а има и още 2 отровни ама се срещат рядко - каменарка и доколкото си спомням, вдлъбнаточел смок - неговите зъби са много навътре в устата и трябва доста упорито да си тикаш малкия пръст че да стигнеш до тях [smile]

Дата:   16-09-07 08:54

Благодаря ви! Жена съм и мога само комари и хлебарки да убивам. Страхувах се, че ще се върне... Нека си живее, ама нямам нищо против другаде да се разхожда:) Още веднъж благодаря за успокоението:))))

Публикацията е редактирана (16-09-07 09:01)

Дата:   16-09-07 19:56

Да се върти около къщата ти е супер, ще разкаже играта на мишките, а те са много по-гадни и повече поразии могат да направят, да не говорим колко болести разнасят..

VMK - Извинявай за мъжкия род,не погледнах профила ти,че си жена[smilie2]

Петкане, чувал съм,че ги има и тези,но не познавам някой да ги е срещал и ловил, което ги прави или супер редки, или изчезнал вид, за съжеление...

Дата:   16-09-07 20:56

white: Ще зная вече! Благодаря![smile]

Автор: asahi   
Дата:   17-09-07 23:28

А това змийче какво е?

http://asahi.cult.bg/v2.JPG

Срещнахме го вчера на пътеката към вр. Камен дел на Витоша.

Автор: todorzuboff   
Дата:   17-09-07 23:36

Това е една от двете отровни змии в България- Усойница Vipera berus. Не е агресивна нито осбено опасна, но при евентуално ухапване трябва да се потърси лекарска помощ.

Автор: asahi   
Дата:   17-09-07 23:53

И на мен не ми вдъхна доверие. Побегна към високите треви без желание да хапе.

Автор: todorzuboff   
Дата:   18-09-07 00:27

Те хапят само в краен случай.

Дата:   18-09-07 07:07

Да, ако са притиснати до стената и няма накъде да избягат апят...Иначе пак казвам - спрямо човека змията не е агресивна. И няма и за какво,не може да го погълне след като го ухапе,та от нейна гледна точка няма и смисъл да напада...

Автор: djfroggy   
Дата:   18-09-07 08:49

Да,усойницата хапе много рядко,иначе бяга.Не така стои въпроса с нейната посестрима пепелянката.Тя стои на едно място в повечето случаи.Хубаво е човек да не я настъпи!

http://www.meb.uni-bonn.de/giftzentrale/tiere/vipera-ammodytes-ammodytes1.jpg

Автор: jordan82   
Дата:   18-09-07 09:24

Жена съм и мога само комари и хлебарки да убивам.[smilie5]
Вече се чувствам малко по-спокоен [smilie5]

Не ме разбирай погрешно - това беше само шега - нищо лично [beer] [shtrak]

Дата:   18-09-07 21:21

djfroggy - бретле "Само" така стои и въпроса с посестримата Vipera Ammodytes. Стъпвал съм върху нея, първата реакция е - Бегай Двукракия иде[smilie18] А и аз ги ловя с голи ръце и вярвай ми, ако и дам възможност бега надалеко...напада пак казвам - "Само" ако няма избор...Т.е. ако вижда в намеренията ми Закономерност - Ако я хвана и пусна веднага, тя няма съзнанието,че е застрашена...Но, ако я хвана, пусна и пак я хвана, тя съзира Опасност и се защитава...
"БЕГА" е и във връзка с темата на Джъмбо- дължиш ми бира брато, а се ската от Фотоваканцията тази година[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »