Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да махна отпечатъци от пръсти от филма?
Автор: neuromancer   
Дата:   12-09-07 05:05

В едно фото ми съсипаха ценен филм с отпечатъци от пръсти и сега се чудя как да го спасявам...
Ако го измия със вода с малко препарат дали ще се пооправят нещата? Да забърсвам ли докато е още мокър или да чакам да изсъхне?
Мерси предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Как да махна отпечатъци от пръсти от филма?
Автор: Dekov   
Дата:   12-09-07 07:04

Ако отпечатъците не са от страната на емулсията ,лесно (и внимателно)се избърсват с памук и спирт, но ако са върху емулсията се иска малко повече умение и разбиране.

Автор: 3DFEN   
Дата:   12-09-07 11:01

Сипваш малко почистващ препарат - обезмаслител във вода. След това плакнеш филма и го сушиш после, с две щипки на въже.
Ако се страхуваш, че ще го съсипеш пробвай първо със стар - друг не нужен филм. И после с истъинския.

Автор: neuromancer   
Дата:   12-09-07 12:32

ами и върху емулсията има, иначе от другата страна лесно се махат...
аз пробвах с изплакване с малко препарат за чинии във вода, отпечатъците се махат, ама след 2-3 парчета филм водата стана леееко розова, та се чудя да не се прецакат цветовете...
абе ще го измия и толкова, примирих се, обаче чашата вече преля, взимам си дигиталка

Автор: special_k   
Дата:   12-09-07 12:39

май филпон се казваше......, лелееее остарях и забравям[smilie2]

Автор: peacemaker   
Дата:   12-09-07 16:57

Аз 4истя с памук и спирт..но само от гланцираната страна...и само кадрото..не целият филм!
и сега малко спам:

Да ...в БГ никои не го е грижа за твоя филм/лента!
Аз се трепя в банята, на тъмно, купувам супер(скъпи)филми и химии,"правя едва ли не шпагат"-за да нямам отпе4атъци и петна по филма.....
....и кво, отивам във Фотото..Силвена Фото(Русе)големите спецове[smilie23] ..и "големият" специалист си нявива моят така пазен филм на ръ4и4ката,бара си го с мазни пръст4ета, а аз отвъд тезгяха ве4е колабирам[smilie9] !И после..."ми нашият софтуер
не маха драскотини....трябва да си пазите филмите/лентите".....и хоп пак на мазните ръ4и4ки и бум в една прашасала дози4ка(хубаво да се огъне )[smilie23]

Спешъла е прав..Агфа имаха един препарат..маи Филпон се казваше...или Филпин

Публикацията е редактирана (12-09-07 17:04)

Автор: nelvis   
Дата:   12-09-07 17:21

Da be,единият филм се влачи по пода ,а другият е на врата на каката,за да развива полутонове...Това е защото в Бг с фотография се занимават предимно безотговорни печалбари....А отпе4атъци се махат с FILMPON-1:200,ama namira li se oщe-ne znam...Също става с около 15-30% етилов алкохол,чрез внимателно забърсване с много мека гюдерийка...Съветът да се пробва първо върху друг филм ,е добър....Успех.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »