Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Едно ново предизвикателство!
Автор: batzeto   
Дата:   12-09-07 00:22

Здравейте!
Искам да помоля за съвет и малко коментари относно моя ексепримент!

Става въпрос за следното:
1. Сега прохождам в работата с Фотошопа,да не кажа,че само експерименитрам... тук ми се иска да се акцентира на това,какво мога да направя в плюс за изображението. Не става въпрос само за този вариант, ще се радвам да видя и други дори и различни като идея такива. Какво би било интересно да се направи,да се разнообрази и подобри, методи и подходи?!
2. Това пък портретна фотография е направо като тъмна Индия за мен, но тук ми хареса и реших да опитам и да видя мнения,защо пък не:)
3. Знам, че съм само любител и може би имам един от най-неподходящите апарати, за водите в които се потапям, но такъв ми е бюджета, а и не знам дали въобще ще се науча да правя нещата хубави без никаква допълнителна литература, кръжоци, курсове... но толкова си мога:( Става въпрос за сапунчето на Канон С3 ИС.
4. Това не е тема за вид евтина реклама или популяризация, която искам да направя...та то няма какво да се рекламира, но ще се радвам да науча нещо полезно от хората тук, а те са много, не един път са се доказали колко са велики, с голям опит и познания, така че всички съвети ще са ми от полза несъмнено, а всички критики ще приема с най-голямо удоволствие, колкото и остри да са те!
5. В профила ми е и снимка с по-голяма резолюция, а също така до 24 часа ще кача и оригинала на снимката, за да може всеки да се опита и да покаже кой какво може и евентуално да опише техниките и методите които е използвал.

Благодаря на всички,които ще се отзоват с критики, препоръки и съвети, дано да има повече ентусиасти и наистина не съм оспамил темите във форума с поредната...[shtrak]

А ето го и фото-то

Отговори на това съобщение
 Re: Едно ново предизвикателство!
Дата:   12-09-07 03:51

ето го и оригиналът

Дата:   12-09-07 07:06

два нови варианта:
тук
и
тук

като мен лично първата ме радва адски много,особено изражението на очите!
За сега ще оставя автора в неизвестност,защотот сам той ми е писал на лично,поради някакви съображения, но искам да му изкажа специални благодарности![thankyou]

Автор: n1x0n   
Дата:   12-09-07 10:56

Твоя вариант е по-добър от другите два.
Не мога да разбера какво е това желание да се усилва контраста до такива безумни крайности.

Имаш си и полутонове и детайл в оригинала - не бива да се унищожават с такова шарпене и оконтрастяване.

Автор: J0R0   
Дата:   12-09-07 11:12

Пълното почерняне на фона не ми харесва - главата изглежда като изрязана и седи неестествено. Фона може да го затъмниш, да го замажеш или да го смениш, но не е добро решение напълно да липсва.

Автор: n1x0n   
Дата:   12-09-07 12:33

Ето една бърза редакция от мен:

http://img509.imageshack.us/img509/1424/jamesredse9.jpg

Кропнато - защото иначе стоеше като балон лицето и силата на погледа се губеше.

Черно-бяло - защото цвета не ти помага с нищо в случая.

Лек блър на фона - да не разсейва.

Автор: Mr.JB   
Дата:   12-09-07 16:33

Ето нещо набързо и от мен:

http://photo-zona.net/images/user18171/album10616/preview/1189603692_frff6808_4_11895579621.jpg

Публикацията е редактирана (12-09-07 16:48)

Дата:   12-09-07 18:51

Благодаря за всички коментари! Всичко е на място казано и много точно!
10х и на n1x0n и Mr.JB !
Ще опишете ли техниките,които сте използвали или нещо по конкретно като алгоритъм на работа?
Благодарско още веднъж,супер сте![thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »