Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Обективи от системата"четири три"
Автор: ahaya   
Дата:   08-09-07 12:13

Обективи от системата"четири три" на олимпус в комбинация с 4/3 сензор.Какви предимства дават в деиствителност пред останалите dslr камери? Само размера на обектива ли е предимството на тази система или има наистина по-добро качество на кадъра в неговите краища?

Отговори на това съобщение
 Re: Обективи от системата"четири три"
Автор: doich   
Дата:   08-09-07 12:39

Размера.

Автор: pmartinov   
Дата:   08-09-07 12:46

По-добро качество на кадъра в неговите краища ! ! !

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

И размера [smilie24]

Re: Обективи от системата
Автор: magnifico   
Дата:   08-09-07 13:27

Ми всичките обективи са телецентрични, което ще рече, че картината ще бъде перфектна от край до край.
Друг + за 4/3 сензора е, че той е по-малък и съответно системата на Олимпус, за почистване на матрицата от прах, е най-ефективна от всички други такива.
Естествено има и недостатъци, отнасящи се до матрицата и визьора, които са съответно повече шум за матрицата и по-малък размер на визьора, но ако преди не си снимал с по-голям визьор, не вярвам, че би ти направило впечатление. Мен лично не ми пречи, а пък като погледна през визьор на друг апарат, окото ми почва да шава наляво-надясно и се чудя кое първо да погледна [smilie25]

Публикацията е редактирана (08-09-07 13:30)

Дата:   08-09-07 13:28

Интересно ,защо тази не е предпочитана пред другите?Преобладаващите мнения са ,че поради по-малката матрица оли трудно вади качество.Исках да си купя dslr на оли, но ме разубедиха и насочиха към k100d pentax.Сега се лутам в избора си.Май обикновено ,чак като си купиш разбираш ,че не това ти е трябвало.Оли после и трудно се продава.

Автор: cicomanco   
Дата:   08-09-07 13:29

кой е по-точно недостатъка на матрицата?Че при на половина площ дава същите резултати ли?

Дата:   08-09-07 13:39

Става въпрос за Е510 има мого пиксели на малка площ.

Дата:   08-09-07 13:47

А бе в момента не ми се разсъждава на този въпрос, поради простата причина, че ми писна от тези неща и искам просто да си се кефа на снимането.
Поради тази причина, ако новото тяло на Оли /Е3/ не ми предостави нещата, които искам и то на приемлива цена от около 3000лв, просто продавам системата и минавам на друга, която ме устройва...

Автор: otvorenia   
Дата:   08-09-07 13:52

Въпроса малко е поставен лаишки, но все пак независимо че е казано по горе, системата е според мен със следните:

предимства

--рязки обективи превъзхождащи по качество Канон,Никон
--компактна (камерите, но най вече теле обективите)система
--Най ефективната прахочистачка в сравнение със всички останали фирми.
Чел съм публикации на Олимпус където те казват че не са се решавали да направят ДСЛР докато не са решили проблема с праха. Все пак е редно да се отбележи, че количеството прах който попада вътре е пропорционален на размерите на матрицата.

недостатъци

-все още големи нива на шум на високото ИСО (поне докато се видят тестови снимки от новия Е3)
-бавния автофокус (сега отстранен с новото тяло и новите обективи, като се твърди че тази комбинация вече е с най бърз автофокус в света)
и с пожелание за повече нискошумящи мегапиксели на примерно СМОS матрица

Публикацията е редактирана (10-09-07 10:33)

Дата:   08-09-07 13:55

[smilie7]

Публикацията е редактирана (08-09-07 13:56)

Автор: Георги   
Дата:   08-09-07 14:12

огито пропусна и достъпността на някои твърди стъкла на пентакс, и пълната липса на такива в олимпус [smilie21]

Дата:   08-09-07 14:15

otvorenia

Георги

скоро олимпус ще има всичко .....

[smilie3]

Да не забравяме че Панасоник и Лайка са в комбинация и работят по тази система [smilie24]

Дата:   08-09-07 14:22

само дето 50/1.4 никога няма да е 200 долара в щатско, нали [smilie11]

а 31? ами 40? ами 70, 77, 85? в най-добрия случай и да ги има ще струват х3

Дата:   08-09-07 14:24

демек кво го грее средния олимпусец че има 150/2, след като може да си купи с парите 200/1.8 или 200/2вр, или торба с други качествени стъкла при конкурентите [smilie11] [smilie5]

оли си е супер, ако те устройват китаците е чудесно премислена система. мен лично не ме устройват обаче [smilie8]

Автор: CICOMANCO   
Дата:   08-09-07 14:25

да се абстрахираме за момент от компактните -поради телецентричността си обективи!ако на матрица с тези качества е ФФ няма ли да избие рибата?При условие че матрицата сега е 2 пъти по-малка ,а шума и е почти същия като на никон и канон отсъщия клас?

Автор: tonevjr   
Дата:   08-09-07 14:37

Ами то 4/3 си един вид ФФ!Просто Оли са си избрали различна система,която за потребителите им е като ФФ.Спред мен Оли скоро време няма да се откажат от 4/3 системата и да почтнат да разработват нова такава,освен ако вече нямат нещо готово[smilie5] [smilie8]

Дата:   08-09-07 14:58

Човек като мен ,които няма никакъв опит не може да отсъди и да избере поради липса на критерй.Пък и всеки си хвали своето.

Автор: otvorenia   
Дата:   08-09-07 15:14

Георги : човека пита за Оли и затова съм писал само за Олимпус.
CICOMANCO е прав за по горните разсъждения

Публикацията е редактирана (09-09-07 01:50)

Дата:   08-09-07 15:54

Китовите обективи на Олимпус са видимо по-добри от конкурентите си !

Дата:   08-09-07 16:30

ahaya попитай олимпусци с какво снимат портрети
[smilie21]

Дата:   08-09-07 16:40

Сигурнон с китовите.[smilie11]

Автор: Ivan_A   
Дата:   08-09-07 16:51

Снимам портрети с 2.0/50макро.

Не може да се мери с 1.2/85Л, с който се е огрял всеки среден канонец от форума.

Обръщам въпроса на Георги:
попитай канонци с кои свръхширокоъгълни обективи снимат и на отворени диафрагми нямат красивото Канонско замазване по ъглите.[smilie5]

Системата е млада - 06.2000г. е първата камера. Обективите са специално създадени за цифровия носител - като резултат - просто са по-добри! Като оптика.
Като система - не може да се сравнява с Канон,Никон - необходимо е време.

Но обективите са добри - като дисторсия, рязкост по ЦЕЛИЯ кадър - и в ЪГЛИТЕ, по-ниски хр. аберации, комуникация с тялото, компактност, качество на изработка.[smilie24]

Дата:   08-09-07 16:55

стават чудесни, остри портрети с перфектно разфокусиран заден план...който не верва мога да покажа снимки...и не само с китовите!
Е тва много ме дразни, като почне да се говори за марки. Всички говорят едни и същи глупости, които са чули от някъде. Едно 90% от тези които ги говорят, нито имат представа за какво става въпрос, нито могат да си подплатят думите със снимков материал... [ezik]
[shtrak]

Дата:   08-09-07 16:58

не може да се мери и с 85/1.8, който може да се намери в състояние като чисто нов за около 520-530 лева.

нито със 100/2
нито със 135/2.8 сф
нито с 50/1.8 или 50/1.4
(поне един от които имат поне половината форумци)

макрото си е макро.
портретните обективи са си портретни обективи :)

който обича свръх-широко снима с 10-22 като че ли. аз обичам нормално широко. и ти връщам топката с - попитай автора на темата дали му се дават 3 бона за широк обектив.

Дата:   08-09-07 17:05

Ми ако не му се дават 3000лв дава 1 589.00 лв. с ДДС за 11-22mm F2.8-3.5
За справка, канонскиян 10-22mm f/3.5-4.5 струва 1 465.00 лв. с ДДС
Олимпуският е със 124лв по-скъп, но пък е с по-добри оптически качества, водо и прахо защитен и с по-голяма светлосила...

Публикацията е редактирана (08-09-07 17:11)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »