Автор: didesignbg
Дата: 08-09-07 16:27
как никои не каза че има два вида тръби които си струва да се вземат тринитрон и даймъндтрон. влагат ги доста производители в мониторите си. даймъндтрона е еволюция на тринитрона и има три пушки. тринитрон е по-старата и по сигурна технология, дава нереално ярки цветове и често хората им се радват много. даймъндтрон са с по-добри цветове по естествени, казват че дават малко повече брак.
за себе си съм избрал даймъндтрон, хващаш един нокиа тест и гледаш внимателно, ако не ти дадат да го пуснеш казваш им довиждане и отиваш в следващия магазин. от това което аз съм гледал единствено допустимо отклонение е леко сгъване на геометрията - повечето го имат в горния ляв ъгъл. всичко друго трябва да е перфектно фокус от край до край, конвергенция, да няма дишане. моаре ще има най-вероятно то се преживява, ако е в разумни граници.
хубави монитори правят всички марки, но ако видиш сън, ласие, ейзо, мицубиши, нек, гейтуей, вюсоник, йяма (не и тази която се продава нова в България), пробвай първо тях. всичо от гореизброените става както и самсунг NF серията, която е с даймъндтрон. под 19 инча монитор няма смисъл да купуваш.
този човек обикновено подбира мониторите които продава - http://www.subincho.com
|
|