Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 "Четвъртък - малкия петък" - Canon, Nikon и др...
Автор: Kanonir   
Дата:   06-09-07 07:38

Това за четвъртъка не знам кой го пусна но затова е в кавички демек цитат и благодарско!
Та по темата - малко спекулации и предвиждания ма собствени, не като бабите на Никсъна (Никсън знам че това е начин да заобиколиш NDA-то за камерата дето тестваше по това време и да ни държиш в час за което благодарим[thankyou] !)

Та базирано на прочетеното в нета, в разузн.... аре сега без изпускане, на последните новости напускани от лидерите, на Джъмбовата дефиниция за полуетажите и понеже съм на Канон система ето и мойта прогноза за следващата стъпка на империята:

Canon 5D MarkII (3D или там както решат да го кръстят наследника на 5D) - пряк конкурент Nikon D3 пазарна ниша.

16Мп - ФФ матрица с намалени междупикселни разстояния
14 бита РОУ
100-6400 ИСО - 50 и 12500 с потреб. функция
Повечко крос сензори, както и фокусни точки - колко точно, разузнаването мълчи до момента,но със сигурност по малко от 1Д Марк3
5.5 - 6.5 кадъра в секунда - аве тия от разведката не може ли по конкретно...
ТТЛ2 - нали... конкретно щот е лесно..
Вероятен но не много (аре пак - разузн...) вграден грип като на 1 серията
Буфер като на 40Д
Диджик 3 то е ясно, въпроса е един или два - забележка под линия -(ма и да мислят могат малиий) с оглед на горните спецификации и за да бие Д3 по цена по скоро един с малко оверклок трее се справи
Семеринги навсекаде - абе Allweather дет викат ония с хубавите раници
Директен бутон за MLU
литиева батерия

и както пише в сводката ... и всички останали хуйни, оопс екстри:
ауто исо
Лайф-вю - с каквооо - аааа с автофокус
настроика на хоризонта
и пр.

(забележка в полето) - още поне един широкодънен твърд .... ей братоци само широки дъна са ви в пияните каски - широкоъгълен се казва, широкоъгълен обектив Марк2, той е по скоро заради по големия брат че с тия 21 меги много показва дефектите...

Е тва как можахте да го напишите толкова нечетливо ааа да - дата на обявяване - ПМА - УСА, аха значи януари в магазина към април.

Въпрос към разведката - а кво ша стане ако на ПМА-то Никон покажат D3H и той 16Мп - отговор - незнаем и не ни пука ние сме разведка не маркетингова компания! ..... Ей бе мноо сербез бе - ша станете бе ша станете нема де да ходите!

Сега вие сте на ход и ако може без заяждания пък аз ще си направя ПДФ като потъне темата и ще я вадя след ПМА-то да видим кой ще разстрелваме, ооопс наказваме!

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: "Четвъртък - малкия петък" - Canon, Nikon и др...
Автор: behemoth   
Дата:   06-09-07 07:46

Според мен 5Д2 няма да е конкуренция на Д3 по скоро ще е към $3000 и ще е нещо като 40Д с голям сензор може и 1,2 нови неща особено ако излезе догодина към края.
Ако излезе на цена от 2500$ тогава подобренията освен сензора ще са най-много като тези на 40Д.
Спред мен въпроса е не какво могат да пуснат никон или канон то е ясно че е доста но на каква цена. Аз бих препочел ФФ за 1500$ без Live view без 3.0 LCD. Да му работи автофокуса и да има добър сензор бил той и 10мпх. Ама мене никой не ме пита.

Дата:   06-09-07 08:24

Ейй благодаря за поправката - верно бе забравил съм цената - и аз прогнозно давам 3000$ и точно затова де - конкуренция на нишата на Д3, не конкретно на апарата....
[beer]

Автор: muu   
Дата:   06-09-07 09:07

абе не ти е ясна нишата на Д3,щом си мислиш че 5Д или негов наследник заради размера на сензора и броят пиксели са някаква конкуренция...[shtrak]

Автор: Георги   
Дата:   06-09-07 09:44

аз ще чакам да почнат да ги подаряват тия тела

отиваш до централата на канон и показваш трите тенора, и ти подаряват [smilie21]

Автор: -Julius-   
Дата:   06-09-07 09:47

показваш трите тенора

[smilie2]

вече са двама...

Автор: Георги   
Дата:   06-09-07 09:55

[smilie10]

жалко, много го харесвах [smilie2]

Re:
Дата:   07-09-07 06:05

(с извинение към Дау) Муу много ми е ясна нишата на Д3 - не мисля че са пряка конкуренция! Въобще не говоря за преките купувачи на Д3!
Но...и това е голямо НО, съдейки по манталитета на хората зад океана (дето са и най-голям пазар) които не са на Канон и са някъде около примерно Д80-60 на Никон (или нещо около това в другите марки) без големи инвестиции в обективи... та когато крастата фул фрейм ги затресе тези хора по една или друга причина - напредък като фотография, гъдел, рекламна лудост и каквото се сетиш друго, та тези хора при дадените варианти от 1ДсМк3-7000$, Д3-5000$, 5ДМк2-3000$ - нови и 5Д за 1700-2200$ на старо, къде според теб ще си похарчат парите?!

Сега - натъртвам - маркетинговите разбори не са цел на тая тема, целта е прогнози за тела и обективи които евентуално ще видим догодина. Маркетинга естествено е единия стълб дет се вика на прогнозите но не и цел на темата - може и да се включи като обосновка на прогнозата, но дайте да не спорим само върху маркетинга а комплексно!

[beer] [beer] [beer] Аре вече е петък![beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (07-09-07 06:12)

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-09-07 06:09

Kanonir - dau все още не се е включил в тази тема [smilie5] [smilie18]

Re:
Дата:   07-09-07 06:13

Албирео мерси много - двата ника много ги бъркам, коригирах се и се извиняван на Дау!
[beer]

Дата:   07-09-07 06:19

Нали е петък, не е нужно да се извиняваш [smilie18] [beer] [beer] [beer]

Дата:   07-09-07 06:23

Стига спами ве![ezik]
Петък не петък - правилните бири на правилните хора[beer] [beer] [beer] !

Дата:   07-09-07 06:31

[smilie18]
Д3 няма конкуренция. Не за друго, а защото Д3 нищо не конкурира за момента.
Дори продажбите да тръгнат добре (което ме съмнява за момента), то Канон няма да бъдат засегнати от това в първите месеци. Може би след първото тримесечие на 2008, след като направят отчети/бла-бла, ще видят кое как се е променило и недай си боже Канон да регистрират ръст, че тогава ще видим 5Д под 2000 долара през крив макарон [smilie8]

Дата:   07-09-07 06:44

Ей, казах без чист маркетинг - първо прогноза после маркетингова обосновка!

Дата:   07-09-07 06:53

Прогноза - Д3 ще дръпне продажби след първата четвърт на 2008 (като по-вероятно за мен след първата половина на 2008), като "дръпването" може да е и минимално, което не ми харесва. (За бога братя, купете си Д3 [smilie5])

Общо взето, който е искал фул-фрейм - минал е на Канон. Който е чакал търпеливо Никон да снесе ФФ - ето му го, но дали всеки от искащите ФФ Никон могат да си го позволят? И аз искам 1Дс Мк3, ама... [smilie8]

Та - професионалистите снимащи с Никон и имащи изисквания за ФФ - не са в никонския лагер, а в канонския. Веднъж са сменяли система, едва ли пак ще сменят...
Професионалистите снимащи с Никон без изисквания за ФФ - сега е моментът да решат дали да изръсят още една кофа пари или да си карат по старо му...

Дата:   07-09-07 07:02

Пак та избива на маркетинг.... Аве дай спецификациите първо дори и за нещо дето ще се показва на Фотокината и след това, и после прай разбор ве![ezik]

Професионалистите са ясни, там пазара е доста стабилен, интересното ще е по ниско!
[beer] [beer] [beer]

Дата:   07-09-07 07:17

А, сега разбрах какво аджеба имаш предвид.
Според мен, бърста няма да е повече от 5 в секунда.

Ще увеличат и буфера, нали повече кадри - това-онова...

Големината на телевизора - 3", сега не знам колко е, но колкото и да е, ще го увеличат.

За вградения грип - не съм сигурен...
По-скоро Ли-Йон батерия ще сложат (иначе срамота).
Ще подобрят отношението полезен сигнал/шум (иначе пак срамота).

Лайв вю-то няма да има автофоЦус - сигурация.

Според мен ще се казва Марк2, а не 3Д, щото след 3Д, 2Д ли ще пуснат? А след 2Д какво, всичко свършва? [smilie18]

За другото съм съгласен с гореизложеното в първия поУст [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   07-09-07 07:17

За бога братя не си го купувайте !Отвратително качествен е ! ! !

Re:
Дата:   07-09-07 07:20

И този също ...

Публикацията е редактирана (07-09-07 07:20)

Автор: muu   
Дата:   07-09-07 10:57

канонир,петък е вече [smilie5] та треската фул фрейм като затресе собственика на д80... защото е напреднал... и според задокеанският манталитет ще смени марката за да си вземе 5Д ФФ [smilie18] стига беее ... тази треска у нас май повече има почва[smilie5]

Дата:   07-09-07 11:01

[smilie5]

смях...

[smilie18]

Автор: tochnia   
Дата:   07-09-07 11:19

Да бяха направили поне 5Д-то да е 5 кадъра в секунда.. [smilie18]
Ама канонци ще почакат.. [smilie18]

Автор: Canon   
Дата:   07-09-07 11:43

WiFI, GPS, USB да е с бейкъп кат на 40д, разни HDMI, повече пиксели на LCD талавизора (ама не щат), 3-те Custom на горната щракачка дай боже...
И да му оправят видеокартата, много бързо вади картинка, ама нещо я поомазват.
За мен комуникацията/бързия достъп в 5Дхх са по интересни

Автор: dau   
Дата:   07-09-07 12:49

Кво ме намесихте без да съм се включвал тука [smilie8]

За мен най-важното е нов ЦМОС подобрен, нов по-бърз и точен АФ, 14 бита роу и да не го пускат над $2500 отначало...

другото което ще е добре ако го направят в здраво солидно тяло и с магнезиев грип, бих се радвал да е нещо като ЕОС 3-ката ми, но малко съмнително...

ще почакаме ще видим [beer] [shtrak]

Автор: IChertov   
Дата:   07-09-07 13:01

на дали човек който снима с 20Д ще снима по-добре с 5Д марк 15

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »