Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хеeeлп за CF-koйто му разбира
Автор: dino   
Дата:   03-09-07 20:45

Ами начи даде ми първо error на фаил,и отказ за трансфер на снимките.После се СЕТИХ да изтрия "счупените" файлове и трансфера стана.
Да, ама не-като я "натоварих" пак картата,направо ми скри шайбата,като напълно запецна,Сонито ми мига и мяука и дава "Формат еррор" и едно С:13:01 (навярно е часа на запека ????).
Не се чете от четящи устройста-нема никой...
Въпрос:
Тя работата е ясна-ами може ли да се излъже по някакъв начин да се копне информацията само ??? (ако не искам много в тоя случай)
Благодаря предварително.Бира...голяма[beer]
Ааа-картата е Аpacer 512

Отговори на това съобщение
 Re: Хеeeлп за CF-koйто му разбира
Дата:   03-09-07 20:47

[smilie11]

Автор: Hooligan   
Дата:   03-09-07 20:57

http://www.google.com/

Дата:   03-09-07 21:14

Ееее страшен сайт,ще се поровя.
Много благодарско-от къде си бе хуолигане-за бирата [beer]

Автор: doca   
Дата:   03-09-07 21:33

Зор, ама понеже и на мен ми е интересно как става, ще поровя с чичо Гугъл[cool]

Автор: yang   
Дата:   03-09-07 22:05

може би е загубена кауза, но ако няма по-добри съвети, и, ако кадрите не са от най-важните, ще е интересно да форматираш картата и да възстановиш файловете с BedCopy Pro, но това ще е ЕКСПЕРИМЕНТ според мен успешен, но на практика не знам....

Дата:   03-09-07 22:22

С:13:01 е точно името на грешката, която се е появила при много други потребители на цифрови апарати Сони.
Потребители споделят най- вече за Сони 828, но и за други фотоапарати от тази марка, че картите CF за тях трябва да се подбират при закупуването им, защото от една и съща марка, нямало 2 еднакви карти и че тази грешка се появява около втората година на ползването й.
Тъй като аз не познавам апаратите от тази марка, ще напиша това което съм прочел.
За възстановяването трябва се ползва самия апарат, като се влезе в сервизното меню и се направи обновяване на някакви NAND. Гаранция обаче за пълнота възстановяване състоянието на картата няма. За данните- никой не е посочил, как може да се направи. По-скоро се поставя само проблема, но не и решението.
Според мен, след като тя не се чете от кардрийдер, не ми е известен друг метод за това как може да се въстановяват данни от нея.

Автор: CTEHATA   
Дата:   03-09-07 23:14

> Тя работата е ясна-ами може ли да се излъже по някакъв начин да
> се копне информацията само ??? (ако не искам много в тоя
> случай)
> Благодаря предварително.Бира...голяма[beer]
> Ааа-картата е Аpacer 512

Може, но трябва спокойствие.
Най - добре е първо да се направи т.нар. image файл. За Windows не знам добри програми, можеби Norton Ghost и Acronis true Image, за Линукс става със dd if=/dev/sda of=/tmp/image (примерно).
Така почти си гарантираш, че следващите опити няма да счупят нещо безвъзвратно.
Не знам как си с компирите :), на http://eu.acronis.com/ има добър набор инструменти за последващо възстановяване.

АКО ДЪРЖИШ НА СНИМКИТЕ НЕ ПУСКАЙ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ПРЕДИ ДА СИ НАПРАВИЛ Image.
Късмет!

Дата:   04-09-07 05:59

За Windows може да се ползва и софтуерния пакет Hiren's Boot CD. В него има всичко по клониране на партишъните или целия диск, за какъвто би следвало да се разглежда въпросната карта. С пакета се работи под ДОС, но не с емулацията на XP-то, а след "чист" рестарт.
След като се прехвърли образа на картата върху PC-то, както бе писано вече по- горе, работата върху образа се продължава с някаква DiskRecover програма.Успех!

Публикацията е редактирана (04-09-07 06:25)

Автор: krassimire   
Дата:   04-09-07 09:19

Мога да дам следния съвет за СЛЕД възстановяването. Форматира се картата, и се щракат последователно кадри до запълване. Отваря се с card reader, или ако апарата позволява ръчно копиране на файлове, може и с него. Проверява се дали има файл, който не се чете. Ако има такъв, той трябва да се премести в друга директория на картата, и повече да не се пипа - така той ще покрие лошите сектори на картата и тя ще остане използваема за в бъдеще. При това положение формат не се препоръчва, защото ще трябва да се направи всичко отначало.

Преместването най-добре да се направи с cut/paste.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »