Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Акумулаторни батерии - въпрос
Автор: chefo77   
Дата:   03-09-07 07:57

Здравейте!
От 3 месеца съм горд притежател на Panasonic DMC LZ7 и вече започнах да се понаучавам на това-онова, което ме прави още по-горд. Искам да помоля, ако можете да ми отговорите на един въпрос: Има ли значение капацитета на акумулаторните батерии и марката, за времето за подготовка на апарата за следваща снимка. Ако не се лъжа, термина е шутър-лаг. В момента ползвам KONNOC 1800 mAh, доволен съм като капацитет (между 150 и 250 снимки), но сякаш апарата се бави при презареждане. По-бързо зареждаше с оригиналните батерии Panasonic Oxyride. Зададох този въпрос в един фото-магазин и отговорът беше опулване и едно смутолевене "ами не знам". [smile]
Благодаря предварително на всички!

Отговори на това съобщение
 Re: Акумулаторни батерии - въпрос
Автор: ALBIREO   
Дата:   03-09-07 08:11

Санио - Енилууп [smilie24]

Или обикновените Санио 2500 мАч

Автор: iiccoo   
Дата:   03-09-07 08:15

На базата на моя опит бих казал, че това има няма пряко значение. Този проблем при мен се получава след поизтощаване на батерията. Тоест вече към края започва да се забавя особено като ползвам светкавицата. Ако вземеш по-мощни батерии предполагам, че този ефект ще го има пак и той ще се прояви отново в края на заряда. Разликата е, че с едните ще направиш да речем 250 снимки като на последните ще ти се бави, а с другите 350 като пак на последните ще се бави. Но ако ти хващаш разликата от двете различни батерии още в самото начало с пълна заредена батерия е очевидно, че има разлика. Аз не бих ползвал друга батерия освен тази на Панасоник (освен ако не си придобил другата чрез някаква далавера или вече си я имал).

Дата:   03-09-07 08:21

Май обърках нещата. Реших, че става дума за батерия в комплект, които са си специално за апарата [smilie5] Привидя ми се модела FZ7 и се обърках. Иначе аз съм със 2 комплекта Sanyo 1700 mAh + зарядно от същата марка и нямам никакви проблеми[ezik]

Автор: pmartinov   
Дата:   03-09-07 09:24

ALBIREO

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: jordan82   
Дата:   03-09-07 09:47

Energizer 2650mAh. Кърти мивки! [smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   03-09-07 10:02

бавенето е фумкция на камерата а не на батериите....

Автор: surg   
Дата:   03-09-07 10:44

по принцип е добре да се купят батерии с поне 2500 мАн, има и 2700 вече,
лично аз смятам , че не е оправдано да с е купуват скъпи батерии .
Бавене на апарата има основно в края на заряда им и при ползване на светкавица...ю

Автор: neddrag   
Дата:   03-09-07 10:49

Eneloop! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   03-09-07 14:54

джъмбо:
"бавенето е фумкция на камерата а не на батериите...."

При мен при изтощаване на батериите започва да бави повече. По-бавно зарежда светкавицата [smilie8]

Автор: dobria_starec   
Дата:   03-09-07 15:38

джъмбо [smilie24] [smilie24] [smilie24]
по-големи батерии осигуряват по-дълга експлоатация без презареждане и нищо повече

Дата:   03-09-07 15:41

за светкавицата да.... но по принцип бавенето си е от сапунерата.....

както и да

Автор: fotoves   
Дата:   03-09-07 16:07

sanyo eneloop,ili uniross hybrio

Дата:   03-09-07 16:26

оня ден си енелоп..... става :-) само тъпото е че не са направили зарядното да има реле за време[smilie23]

Автор: chefo77   
Дата:   03-09-07 21:11

Джъмбо - съгласен съм, че не съм взел най-бързия апарат на света. Но без светкавица апарата зарежда супербързо - това беше една от причините, за да го предпочета пред Canon A550, последния се бавеше повече при демонстрациите.
Ще си взема по-големи батерии, и по-маркови. Тези ги взех за 12 лева 4-те, не мога да очаквам много от тях, ама си бяха компромисен вариант :)
Благодаря на всички, скоро ще се обзаведа с оригинални батерии и зарядно комплект.

Автор: boreto   
Дата:   03-09-07 22:32

Джъмбо, какво ти пречи, че няма реле за време?

Дата:   03-09-07 22:37

пречи ми че трябва да имам едно на ум кога да го изключа иначе мога да си бия камшика на някъде и да останат 18 вместо 10 часа.....

елементарно е да има реле за време.... сега го ползвам върху таймер[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   03-09-07 22:45

На мен новото ми зарядно се изключва само и наистина е по-удобно. Преди все гледах кога ги слагам и смятах кога да ги махна, а сега ги слагам когато ми падне [smilie5]

Публикацията е редактирана (03-09-07 22:46)

Дата:   03-09-07 22:56

Ама зарядните на Саньо, дето вървят с Енилупите са с чипчета, които освен ограничението на тока имат и стабилизатор на напрежението, така че при пълно зареждане на акумулаторите зарядният ток намалява (понеже напрежението на акумулаторите се вдига)и пада под опасните за презареждане стойности. Можеш спокойно да ги позабравяш.

Дата:   03-09-07 23:25

Моето е Саньо [beer] Пише обаче, че може да се ползва само с такава марка батерии ама не знам. Все ми се струва, че то няма как да различи марките батерии [smilie18]

Дата:   03-09-07 23:31

моето също е оригиналдЪ с батериите
но пише че се зареждат 10 часа.... а се само изключва след 16..... нещо съм неверен на такива зарядни дето не спират след времето за заряд.....

иначе държат добре [cool]

Дата:   04-09-07 08:50

Джъмбо, ти се оказа прав. Имал съм невярна информация. Току що разглобих моята зареждачка, разгледах я и и измерих характеристиките.
Не само няма стабилизация на напрежението и си блъска яко заряден ток към 220мА при заредени вече акумулатори, (което е убийствено за тях след като са се заредили) но и нямат генератор на ток, ами пускат 6v през съпротивление на два акумулатора.
Само са сложили таймер, ама не е ясна защо, след като за 2000 mAh акумулатори трябва да го изключиш най-късно след 12 часа. А пък ако зареждаш друг капацитет, трябва да си го сметнеш.
Значи тази зареждачка е безпроблемна (ако обаче междувременно не спира токът) само за акумулатори 2200-2400 mAh.
Егати Саньото!

Автор: lubo_fan   
Дата:   04-09-07 09:26

chefo,

privet!

Az licno si vzeh predi 4 dena na Promocia ot tehnomarket-a komplekt

PANASONIC BQ-829 + 4AA X 2100 PROMO

- demek - 4 akumulatorni baterii AA + zarezdacka! bateriite sa s 2100 mAh! OSte ne sum gi probval, no predpolagam cie njama da ima problem! Okazva se, cie i sega sa na sustata cena - 29 leva - obsto po 7.25 na bateria, ako ne broim zarezdackata!
E, az ne snimam tolkova usileno, no se nasocih kum tiah tui kato i moia e PANASONIC! Sega- ot mesec go imam, i liatoto v 40 gradusovite zegi beshe muka bez akumulatorni baterii - kupuvai, kupuvai... ot zhegata burzo okapvaha, no stom sloza baterii na PANASONIC, iavno samia aparat si razpredeljashe energiata po njakakuv negov si nacin! Panasonic na Panasonic mai e nai-dobre:-)))

Pozdravi
i uspeh

P.S. - a niakoi moze li da mi kaze ot kude da si kupia adaptor za fotoaparata - adaptor za tok imam predvid - modela e PANASONIC LZ 60!
MERSI

Автор: lubo_fan   
Дата:   04-09-07 09:38

LS 60 EG - greshka na ezika:-)))
apropo - otkude gi namerihte OXYRIDE bateriite - po magazinite me gledat kato izvunzemen, kogato poiskam takiva!
E,sega s akumulatornite njama da mi triabva OXY, no za vseki slucai!
Mersi[smile]

Дата:   04-09-07 09:41

дам боре това имах предвид.... една интегрална схема е управлението ама нея им се свиди да я слагат....

установих че зарядното ми унирос за 8 часа дава същия заряд и спира автоматично.....та ...

иначе тая за краен случай сложена на таймер за 10 часа....

към процесорните зарядни съм вече скепичен след като дадох 200 лв за такова и му замина за 11 месеца единя канал а другия не дава верен заряд..... [smilie2] [smilie2] [smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »