Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Застраховате ли фототехниката си?
Автор: ntonev   
Дата:   01-09-07 21:57

гледам доста реклами има за специализирани застраховки в британските фото списиания.

Какви са условията и струва ли си?

Отговори на това съобщение
 Re: Застраховате ли фототехниката си?
Автор: ventzo   
Дата:   01-09-07 22:02

Това биха ли го застраховали изобщо в България [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: mad_rad   
Дата:   01-09-07 22:02

В БГ може само да я застраховаш в случай, че ти разбият къщата или работното място и го откраднат оттам... [smilie10]

Автор: ventzo   
Дата:   01-09-07 22:03

иди докажи, че е бил там [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: джъмбо   
Дата:   01-09-07 22:06

дам.... феноменално е... видео камера за 7 бона се застрахова... фотоапарат за 8 не.....

иначе аз си го застраховам.... но в застраховката на апартамента....

Автор: 314   
Дата:   01-09-07 22:34

след като ме обраха се заклех да застраховам следващия кит, още не мога да се наканя де но за инфо това
http://www.eandl.co.uk/camerainsurance/

а това са тарифите
http://www.eandl.co.uk/rates/eg

Публикацията е редактирана (01-09-07 22:36)

Автор: Amigo   
Дата:   01-09-07 22:40

Тук май все още никой не застрахова подвижна техника [smilie9] [smilie9] Има специалисти, ще ги питам какво става с този въпрос, щото и мен ме вълнува [smilie8] [cool] след като ме окрадоха веднъж [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Автор: джъмбо   
Дата:   01-09-07 22:44

тук е бг....

Дата:   02-09-07 00:20

мдаа... мноо неясен въпроса май

ще викаме бай бабо да не те стига вулк...

Автор: zhbuts   
Дата:   02-09-07 14:06

Аз си питах моя застраховател - приятели сме. Отговорът беше негативен. на въпроса - защо - Щото сме в България. :(

Автор: todorov   
Дата:   02-09-07 14:54

Има възможност да се застрахова техниката, вкл. и когато не е оставена в къщи, т.е. за събития настъпили извън обикновенното местопребиване на техниката - вкл. автомобил, снимачна площдка, улицата и прочие. Застраховката се предлага от Булстрад, но техниката трябва да е собственост на фирма. Т.е. за физчески лица не става /с изключение на ЕТ/.
Проблемите със застрховката на този тип движимо имущество са общо взето няколко, като най-важните се свеждат до възможноста за лесна застрахователна измама, особенно в случаите, когато събитието /счупване, кражба и т.н./ възникнат навън /улица, хотел, стадион и прочие/. Всеки застраховател ще подходи недоверчиво дали наистина е извършена кражба и не е ли това всъщност опит за застрахователна измама...Ето защо застрахователите предпочитат за момента да не продават този риск. Още повече, че за да го правят трябва да формират такъв портфейл от застраховани, които въпреки наличието на зстрахователни измами да им донесе печалба все пак. Т.е. достатъчно голям портфейл. Нормално е да се смята, че като си закупил техника за 5000 лева би дал 100-150 лева за застраховка за 1 година. Въпроса е че това става само на думи обикновенно.
Друга причина за непредлгането на застарховкта с покритие "навън", е че няма ясно формулировка на понятието "кражба" в НК. Има за "кражба чрез взлом", но не и за "кражба", в този смисъл в който нас ни интересува... А застраховките от този тип все пак стъпват на определена нормативна уредба за да се квалифицира едно деяние умишлено причинено, защото съгласете се, че кражбата турдно може да се определи като "форсмажорно обстоятелство"...
Понеже застраховането вече дълги години е моята работа, работя и в тази насока. Разговорите ми с няколко чуждестранни застрахователи,вкл. колеги брокери опряха до следния въпрос: "Какъв портфейл може да бъде сформиран?". Ще ви кажа, че тях портфейл под 150 000 - 200 000 евро просто не ги интересува. Говоря за застрхователни премии. Което ако се обърне на застрахователна сума /да кажем стойност на застрахованото имущество/ е някъде от порядъка на 5 000 000 - 7 000 000 ЕВРО !!!
Та такива ми ти работи...

Публикацията е редактирана (02-09-07 14:58)

Автор: nabis   
Дата:   02-09-07 14:56

ако си вземете техниката на кредит към Джет примерно-те предлагат и застраховка.
за други компании не знам ама за тях 100%.

Дата:   02-09-07 14:59

Набис, зависи какво точно е покритието по застраховката!? Винаги можеш да си купиш полица, както и направил Джъмбо...

Автор: Amigo   
Дата:   02-09-07 15:23

И кво сега - можем ли да си застраховаме техниката не само когато е вкъщи или не можем?! [smilie11] [smilie11] [smilie8]

Дата:   02-09-07 15:59

Амиго имаш ЛС /по друга тема/

Дата:   02-09-07 17:08

тодоров,
ами то омагьосан кръг.

Как да разберете колко може да ви е портфейлът, като не прдлагате реална услуга?

Да, сигурно има маркет изследвания, но все пак аз застраховането го разбирам като рисков бизнес (разбирай високи печалби), така че сигурно има ниша която да покриете.

Автор: j_mironski   
Дата:   02-09-07 17:16

аз например си застраховам нещата в Булстрад
Даже за ми крали техника и са ми плащали щетите
Така че има къде и има начини
Не търсите подходящите застрахователи

Идете и питайте.Там ще ви обяснята всичко

Автор: GuruMMX   
Дата:   02-09-07 17:47

Njama nachin da si zastrahovash technikata izvun ofisa ti ili kushtata ti.
Pital sum v po golemite zastrahovatelni kompanii i tova e polojenieto.
Bulstrad sushto otkazvat!!!

Tova go ima samo v BG.[smilie23]

Автор: apollo   
Дата:   02-09-07 21:48

[smilie2] ... е поне сме по пътя на "светлото" евро-бъдеще та рано или късно [smilie8]

Автор: Reshovski   
Дата:   03-09-07 00:22

Аз да питам, ако някой от вас имаше застрахователна фирма, щеше ли да застрахова такава техника!? АЗ НИКОГА НЕ БИХ ГО НАПРАВИЛ!!! Винаги мога да накарам някой приятел да ми забие един в главата и да ми открадне техниката за 5 хилки, или да ми счупи джама на офиса и да я измъкне от там, има толкова хора дето срещу една почерпка биха го направили и това им е пределно ясно на застрахователните агенции!

Автор: 314   
Дата:   03-09-07 00:58

това , колега, се нарича застрахователна измама и докато преобладавт тия с манталитет като твоя, останлите съвестни граждани които просто желаят да имат някаква сигурност и доза спокойствие нямат шанс да ги получат[smilie24]

Дата:   03-09-07 10:34

Когато договоря условия с някоя компания, но такива от каквито всички се интересуваме, тогава направо ще пиша във форума.
За момента на територията на България не се предлага от никоя компания застраховка на подобна техника, която да покрива щети причинени от:
- кражба чрез взлом или грабеж
- кражба чрез обир извън обикновенното местодомуване на техниката /има предвид: улица, снимачна площадка и прочие/
- умишлени действия на трети лица /вкл. вандализъм, палеж, счупване и прочие/ , било то на постоянното местодомуване или навън
- вреди нанесени от природни стихии - наводнения, градшки, пожари и прочие...
- всички рискове които могат да настъпят вследствие на нормалната експлоатация на оборудването на снимачнта площадка било то в студио, планината, под водата или въздуха, космоса и т.н.
И застраховкта да покрива всичко изброено по-горе накуп...

Разберете правилно - винаги можете да застрховате камерата си за кражба, но това ще бъде само при условие, че техниката е открадната от дома Ви. Изключение има при една застраховка на Булстрад, но техниката трябва да е собственост на фирма...

Публикацията е редактирана (03-09-07 10:35)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: