Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли да имам проблеми с обмитяване
Автор: shoshy   
Дата:   29-08-07 00:46

Здравейте, интересува ме при покупка от ebay на дигитален фотоапарат на стойност около 400-450 долара ще ми вземат ли ДДС при получаване в БГ. Надявам се изпращача да пише че е подарък и е на стойност около 50 долара/поне така съм чувала че се прави/
Минава ли този номер или да планирам още стотина лева отгоре.

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли да имам проблеми с обмитяване
Автор: dimi2007   
Дата:   29-08-07 00:47

щом само се надяваш че ще пише подарък - няма да мине.

Автор: GenaDP   
Дата:   29-08-07 00:50

Минава, ако не погледнат какво има в пакета. Но ако го отворят, и се светнат, че съдържанието му не е за $50 - вика се експерт, и той ти слага реална (според него) цена за стоката. После плащаш като поп - в/у тази цена.

А ако пратката изчезне по време на пътя - духаш супата, т.е. връщат ти транспортните разходи, а ако си я застраховал - получаваш като компенсация и сумата от $50.

Автор: shoshy   
Дата:   29-08-07 00:52

[smile] ще го накарам да пише, преди време мой познат си взема така един панасоник ама беше малък на размери и никакви проблеми. При мен се касае за обемен апарат тежащ около килограм с опаковката и си мисля, че би възбудил любопитството на митничарите ако има такива посрещащи пратките от Хонг Конг.

Автор: neuromancer   
Дата:   29-08-07 02:20

проблеми няма да имаш, просто ще си платиш ДДСто.

Автор: dimi2007   
Дата:   29-08-07 02:26

който купува - плаща.

Автор: PBKPH   
Дата:   29-08-07 08:28

По принцип тези пратки винаги се проверяват. И най-вероятно е да те накарат да платиш подкуп на дежурния митничар, за да не го обмитяват. Моя фотоапарат си го бях купил от ebay за 200 $ и си го бях застраховал за тази сума. Като пристигна на митницата трябваше да му платя митото което възлизаше на около 120 лева и аз бях се приготвил да ги платя, защото апарата тук струваше около 500 $. Но ме привикаха в стаичката и ми казаха другпът да не обявявам пълната цена а да бъде по-ниска. За този съвет трябваше да платя и аз минах само с 20 лева. Идеята е че те предпочитат да декларираш по-ниска стойност за да има за какво да ти искат пари на ръка. Така че най-вероятно ще трябява да платиш на митничяра на ръка доста по-малка сума от митото. Мила родна картинака.

Автор: Belov   
Дата:   29-08-07 09:59

Бях се поразровил скоро в новата митническа тарифа която е над 1000 стр. а там има всичко вярвайте ми даже (необработена кожа от овце които са били отглеждани м/у 1000-2000м надморска височина) [smilie8] та по темата там открих че фотогравската техника, от химикали, хартии до дслр има различни ставки за обмитяване Аз си поръчах обектив от е-бей и за него митото е 6.25% а колко ще платя е друг въпрос [smilie5]
Надявам се да съм бил полезен, а да мисля че в германия е малко по-ниско и ако някой ти го донесе от там може да представи документа за платено мито(при поискване)Успех [beer]

Автор: neuromancer   
Дата:   29-08-07 14:34

Белов, митото е различно за различните стоки, но освен мито винаги се плаща ДДС, което винаги е 20% [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »