Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Синхронизиране със Сигма светкавица
Автор: Sumuelll   
Дата:   26-08-07 15:47

Понеже малко се омотах повдигам един въпрос който ме тормози. Имам 350Д и ЕФ-500ДГ Супер на Сигма. Доволен съм от комбинацията, но много ми се иска да отдалеча светкавицата от тялото на 2-3м, а не зная чесно казано какво ми е нужно. За кабела ясно /предполагам/, но за безжична синхронизания не мога да се ориентирам какво точно ми е нужно и дали няма някакви подводни камъни които по-късно ще открия.

Отговори на това съобщение
 Re: Синхронизиране със Сигма светкавица
Автор: SLR   
Дата:   26-08-07 15:53

Ето това ти трябва

http://www.dynaphos.com/catalog/pJ9eKEhMrSpZzcuYoKB3bx5yguUSYx5o_tn.jpg

Има ги във фотото на Деков ако си от София

http://www.dynaphos.com/product.php?c=11&id=76

Автор: SLR   
Дата:   26-08-07 15:57

Подводни камъни няма, слагаш отгоре Сигмата и я палиш със вградената светкавица на апарата[smilie24]

Дата:   26-08-07 16:10

SLR Много благодаря, но аз не искам вградената да светва. Само Сигмата да светне при натискане на спусъка от мястото на което съм я сложил. А може и нещо неправилно да съм прочел, но ми се струва че тук вградената трябва да светне? [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: BotsRevenge   
Дата:   26-08-07 16:12

Пробвал съм тази фото клетка с EF500 но не Super. Светкавицата светва само веднъж и повече не желае да запали от клетката. Не се разбират добре.

Иначе ползвам тази фото клетка със стари светкавици и няма Никакви грижи с тях. Чувал съм, че не само сигмите не работят добре с тази клетка.

За съжаление ти трябва ето това:
http://www.dynaphos.com/product.php?c=11&id=73

За съжаление и аз трябва да дам тези пари.

Има обаче една друга подробност.
youn от форума има такъв синхронизатор, но само с един канал. Проблемът е, че GSM-ите при звънене объркват синхронизатора и палят светкавицата. При масови събирания, светкавицата ти ще стане почти неизползваема, защото ще святка под път и над път и само ще я чакаш да зареди, за да си я запалиш ти.

За двуканалния не съм сигурен дали ще се получи така.

ПС
А щом не искаш да използваш вградената светкавица, тази фото клетка не ти върши никаква работа. Тя работи само при светване на друга светкавица.

ПС2
Иначе сигмата ти си има собствена фото клетка. Тя замества 100% горепоказаната фото клетка - пробвано.
Та ако решиш някой ден да палиш твоята светкавица чрез друга светкавица - сигмата ти го може.

Публикацията е редактирана (26-08-07 16:17)

Дата:   26-08-07 16:17

Така се зарадвах, че ще мина с 16лв, а каква пак стана тя? с Клетката в крайна сметка как стоят нещата, вградената задължително светва, така ли? Защото в мануалито виждам, че пише, че светкавицата ако е на разстояние от тялото ще си светне от импулса на вградената /или друг източник/, тогава тая клетка защо ми е?

Дата:   26-08-07 16:18

Прочети пак горното ми мнение, защото дописах още текст.

Дата:   26-08-07 16:21

Другият ти вариант е да палиш сигмата ти чрез кабел - чехълче, закачено на гнездото на апарата, кабел, чехълче за светкавицата. Аз взех 5 метра и за домашна обстановка що-годе стига, но не е удобно.

100 пъти бих предпочел радио-синхронизатора.

Автор: Grandpa   
Дата:   26-08-07 22:35

Тези продават в иБей, а може и направо от техния сайт да си го купиш. Бачка със Сигма Супер без проблем.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »