Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Относно светкавици
Автор: asklep   
Дата:   24-08-07 20:36

Отскоро снимам с Никон Д40 ,понякога ми се налага да снимам и малки партита ,притежавам от стари конфигурации светкавица SB22s, тя обаче работи с въпросния модел самов режим -автоматичен.Въпроса ми е има ли смисъл да купувам нова светкавица от рода SB400 или SB600 ,какво ще ми даде в повече TTL[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Относно светкавици
Автор: mad_rad   
Дата:   24-08-07 20:47

Отнасяй 600! Има всичко, което искаш, единствено не може тя да бъде мастер за безжично управление на други![smilie24] От 2 месеца съм с нея - перфектна![smilie24] [smile]Като за начало тя е перфектният старт! [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (24-08-07 20:51)

Автор: neddrag   
Дата:   24-08-07 20:53

Абе 800 е по-добра, ако имаш парички, взимай нея. По-мощна е. Ама е и по-скъпа. Но за никон е най-доброто.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   24-08-07 21:37

Зависи докъде искаш да стигнеш. Ако не мислиш да сменяш тяло и да купуваш техника, вземи нещо което ще ти върши работа. Т.е Дори СБ-400. Ако мислиш да газиш дълбоко някой ден, вземи СБ-800...за да не купуваш светкавица два пъти.

Автор: Grandpa   
Дата:   24-08-07 22:29

Хората могат да ти кажат предимства и недостатъци на ТТЛ-а.

Дали има "смисъл" само ти можеш да си решиш...

Автор: SLR   
Дата:   24-08-07 22:38

ksuhorukov е прав[smilie24]
Ако не смяташ скоро да сменяш тялото, няма смисъл да даваш пари за СБ 800[smilie8]

Автор: mad_rad   
Дата:   24-08-07 22:50

Моето мнение е, че SB-600 е идеална. SB-400 е смешна. Като вземеш 600 и искаш един ден в дълбоки води, тогава ще си купиш още една - дори SB-800, ако трябва. Аз така бих направил, защото да имаш повече светкавици с теб е незаменимо, но зависи докъде са ти мераците. SB-400 я пропусни - може да е напълно автоматична, но не позволява никакъв контрол, а TTL-то не е прас и пърфект! В 90% от случаите ми се е налагала компенсация. Впрочем, не си спомням кога последно съм ползвал моята 600 на TTL! [smilie18] [smilie5] С риск да ми се смеете, SB-R200 дето е макро светкавица според мен е по-сполучлива покупка от SB-400 дори и само заради факта, че с подходящи тела може безжично да я управляваш и е по-мултифункционална - е, тя пък няма авто зум на главата и други неща, но пък 400 си е правена за Д40. Ако искаш в началото да не се изтръскваш и същевременно да се кефиш - 600, ако искаш скоро да продаваш - 400, ако имаш кинтите - 800. Успех с избора![smilie24] [shtrak]

Публикацията е редактирана (24-08-07 22:51)

Дата:   24-08-07 23:52

Ами дето се казва вчера го взех това бижу Д40 и нямам намерение скоро да го продавам.На по -голям модел не знам дали ще "скоча"скоро.като чета най правилния избор като че ли е SB600.Благодаря ви за отзивите ![smilie7]

Автор: джъмбо   
Дата:   25-08-07 10:46

абе сб800 си е про модел и струва с доста проценти над 600 а реално ти дава 1 дифрагма повече.....

800 е за сериозно натоварване и ползване на доста от функциите и

Дата:   25-08-07 12:48

Ех Джъмбо разбирам те ама акъл...не ми достига пък и не с това си вадя хляба и луканката като теб [smilie7]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   25-08-07 13:03

Не съжалявам нито за миг,че си взех Сб800[smilie24]

Мерси на Джъмбо, че ми даде тогава да пробвам неговата...след теста не исках да чувам за сигми и мецове....[smilie24]

Автор: bauer   
Дата:   25-08-07 13:20

Аз мислех да си купя СБ-600, че 800 много скъпа, затова си купих СБ-800 от USA на цената на СБ-600 в БГ :-). Сега под бленда 6.3 не падам и снимките станаха ... чудни :-). Колкото повече светлина ... толкова повече светлина :-). Някой ден ако артисат пари, сигурно че си купя още една светкавица за втора, че от два светлинни източника снимките пък стават ..... още по-чудни :-)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »