Автор: IDA
Дата: 24-08-07 12:53
Здравейте приятели!
Домашният ми компютър е на 8 години и мисля да го сменям. Освен за всичко останало, искам да го ползвам ефективно и за обработка на снимките ми. Спрял съм се на следната конфигурация:
Процесор
----------
Core 2 Duo E6550, 2.33GHz, LGA775, BOX
======================================
Дънна платка:
------------
Asus P5K-E/WiFi-AP, P35, LGA775, DDR2, 2xPCI Express, SB7.1, 2xLan1000, IEEE 802.11b/g, SerialATA, Raid 0,1 1394
========================================================================================
Памет:
1GB DDR-2 800MHZ (минимум 2 модула засега)
==========================================
Твърд диск:
HDD Desktop SEAGATE Barracuda 7200.10 with NCQ 250GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300
--------------------------------------------
Имам обаче малко нужда от съвет за видео картата. Предпочитам да е Asus, за да се разбира добре с дъното, но искам и да е максимално бюджетна, за да останат повече пари за памет. Като се има предвид, че няма да я ползвам за игрички и за анимации, кой модел бихте ми препоръчали за фотообработка и каква би била цената? Бих искал да може бързо да сменя екрана и да минава от едно изображение на друго, без да товари процесора, а също така да дава и добри цветове. Иска ми се максимално бързо да работи с фотошоп, DPP, Tone Mapping, IrfanView и други програми за обработка и визуализация. Каква минимална памет би трябвало да има за фотообработка, като се има предвид, че често работя с 50 Мб файлове?
Също така, бихте ли ме посъветвали за коректна компютърна фирма, която да ми сглоби системата, предлагайки ми максимално добро съотношение качество/цена?
Предварително благодаря на всички, които могат да ми дадат полезна информация.
|
|