Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помощ при избор на апарат около 650лв.
Автор: pachuka   
Дата:   22-08-07 18:50

Здравейте отдавна следя снимки и коментарите по сайта но чак сега се регистрирах.
Реших да си взема най накрая и аз едно свястно апаратче , но след много четене и разсмисли стигнах до 3 избора.

fuji finepix f31
canon powershot a640
canon sd 700is познат още като uxus 800 is

на всеки намирам по някой плюс и ми е малко трудно да преценя , затова се обръщам към вас.

Приемам и предложение ако смятате че нещо си заслужава повече (може и да съм го пропуснал)

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при избор на апарат около 650лв.
Автор: simbon4o   
Дата:   22-08-07 18:54

ако няма да снимаш диви животни буби и т.н. малкия зум ще ти е достатъчен и фуджито е най-добро!!! Иначе се замисли да включиш и някой FZ на панасоник в класациите.

Дата:   22-08-07 19:57

Ми аз гледах fz8 и ми се видя че а640 прави по хубави снимки вади и по добро макро. Пък и имайки предвид по големите размери на fz отпадна. И като цяло а640 вади най детайлни снимки (поне от това което съм гледал)

някой знае ли каква е скороста на затвора на fujito

Автор: surg   
Дата:   22-08-07 22:18

" Автор: pachuka
Дата: 22-08-07 19:57

Ми аз гледах fz8 и ми се видя че а640 прави по хубави снимки вади и по добро макро. Пък и имайки предвид по големите размери на fz отпадна. И като цяло а640 вади най детайлни снимки (поне от това което съм гледал)

"

е , един да не е сляп

Автор: nsirakov   
Дата:   22-08-07 22:20

бих взел иксуса...

Дата:   22-08-07 23:29

засега като гледам 1на1на1 .... много ми помагате [smilie7]

някой може ли да даде също и информация кой от апаратите е най бърз

и никой ли няма някой от тези модели или да е боравил с тях че да каже по някоя добра или лоша дума.

Автор: aleksi_alev   
Дата:   22-08-07 23:59

А640 е хубав апарат, въртящият екран е много ценен за някои ползватели;
Икзусите също много ги купуват;
Но уникатът от трите е Фуджито(наследникът на F30) - не блести кой знае с какви възможности, но на ИСО 800 шумът му е кокото на другите два на ИСО 200 - няма друга такава сапунерка. Шумът му на ИСО 1600 е колкото на ДСЛР - Nikon D50. [smilie7]

Дата:   23-08-07 00:12

"Автор: pachuka
Дата: 22-08-07 19:57

"

щом така мислиш значи е твоят апарат кой съм аз да те убеждавам в обратното [smilie5]. Особено за макрото... какво ще снимаш на макро ако не е тайна?

"Шумът му на ИСО 1600 е колкото на ДСЛР - Nikon D50. [smilie7]" Това не е баш така, ама да фуджито е добро!

ПС какво те интересува като бързина? Бързина в какво? Какво ще снимаш кажи да ти кажем какво да търсиш.

Публикацията е редактирана (23-08-07 00:16)

Дата:   23-08-07 00:34

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF31fd/page15.asp
[smilie7]
Не казвам - Купи го! - просто споделям учудването си. Значи могло и на малка матрица да няма шум като на голяма и скъпа, а всикчо останало е маркетинг.

Дата:   23-08-07 00:57

значи първо ще кажа това което аз мисля за тия апарати (до момента)

canon a640
плюсове: много хубави и ясни снимки, много добро макро, голям zoom , въртящ екран, 10mega pixela
минуси - голям , доста шум при по голямо ISO

fuji f31
плюсове: за 6 мегапиксела си прави перфектни снимки с много добро качество и при голямо ISO
минуси: най лошо макро от трите модела,малък zoom, няма оптичен визюр.

ixus 800is
плюсове: малко апаратче, и сравнително добро макро, добър стабилизатор, добри видео клипове, голям zoom
минуси: най лоши снимки от 3 модела, малко ръчни настройки.

може някъде да се бъркам , ако пропускам нещо ще се радвам да добавяте.

simbon4o аз ако не изках някой да ме обеждава в нещо нямаше да пускам тема тука. Такаче не се притеснявай, пробвай се да ме разобеждаваш.

а иначе какво разбирам от бързина:
интересува ме колко бързо е готов да снима от изключен апарат и колко време му трябва зада направи една снимка.

зъщо и каква е скороста на затвора на ф31

и как се държат АА батерите имат ли голям живот на презареждание, и като цяло по колко снимки могат да направят апаратите с заредена батерия.

Както казах по горе може да кажете и за още някой модели (панасониците ги изключихме [cool] )

p.s а иначе макро ще ми трябва за снимане рибките в аквариума

Публикацията е редактирана (23-08-07 01:18)

Дата:   23-08-07 01:22

много ти е тежък изборът, а и не само твоят ... Успех!

Автор: fvm   
Дата:   23-08-07 04:54

Здравей и от мен,

аз притежавам Канон А610 и мога да ти кажа ,че той е най-добрия сред тези които ти гледаш.

А640 според ман малко или много е наследник на А610/А620. Аз лично откакто си купих А610 не сам много на ти с пазара но мога да ти кажа какво мисля аз.

Първо за снимките правени в недобри светлинни условия. Много хора си мислят ,че добрата светлина ще им бъде винаги на разположение, но уви това не е така. Аз лично мисля, че поне около 50% от случаите светлината не е достатъчна и се налага корекция на отвора или скоростта на блендата. А да не говоря за нощните снимки... там няма как без ръчни настройки. Много мои приятели с малки сапунерки се учудват колко голяма е разликата между качеството на снимките правени от моя апарат с ръчни настройки и от техните сапунерки.

Второ размерът. Аз лично като бях решил да си купувам фотоапарат и като не разбирах нищо за мен тои имаше голямо значение. Апаратът трябваще да бъде колкото се може по малък. В последствие слвд няколко месеца проучване на пазара и на фотоапаратите реших, че малко и хубаво няма. Спрях се на така наречения среден клас поинт енд шот апарати поради две причини. Качеството на изображвнивто при тях е доста по добро и втората причина е, че при тях захвата на апаратът е много по добър. За мен е цяла мъка да снимам с някоя от малките сапунери... да не ти казвам, че при тях и двете ти ръце са заети.

Трето въртящия екран... за него няма какво да ти казвам. Трябва да го имаш за да усетиш предимствата му. Даже и аз се чудех много между Панасоник ФЗ5 и Канон А610 и въртящия екран беше едно от нещата които ме отказаха от иначе доста добрия Панасоник.

Четвърто... марката Канон, която автоматично означава добра оптика, добро цветопредаване, добро качество на изпълнението на корпуса и добро самочувствие на тези, които знаят какво притежават... :-) това последното е в кръга на шегата (а може би и не савсем...)

Според мен може и да се насочиш към Канон А610/А620 ако успееш да ги намериш. Те по нищо не отстъпват на А630/А640 напротив по- добри са....

Автор: The_Melon   
Дата:   23-08-07 08:12

Ако държиш на Канон моделът е A710 IS. Моят съвет е да провериш и САМСУНГ S850. Виж отзивите за него на BONI.

Дата:   23-08-07 14:46

The_Melon гледах отзивите на бони ама те са от преди да ги има тия апарати май. Оплакват се от изгорели пискели и като цяло не ми вдъхва доверие. Пък и там се хвали много ф30 а ф31 го превъзхожда във всичко.
Също и незнам защо мислиш че а710 ис е по добър от а640. Аз лично не видях с нищо да блести даже и пред fujito.

fvm Здравей!
съгласен съм с теб за тези предимста но fujiто е с пъти по добри снимки при високо исо. И също има пълни ръчни настройки. Затова мисля че при недобри светлинни условия от тези трите нема кой да го бие.

Просто и аз незнам на къде да се ориентирам

Автор: let   
Дата:   23-08-07 14:57

Ако има някакво значение за теб, фуджито няма стабилизация :) [shtrak]

Дата:   23-08-07 18:33

то само иксуса май има стабилизация, но при неговите ограничени ръчни настройки няма д ти върши чак толкова голяма работа. И една по стабилна ръка ще върши същотото.

Дата:   23-08-07 19:28

иксуса е играчка с лъскавичко отгоре [smilie5] А640 е много по-добър от А710 понеже последния е с малка матрица спрямо А6хх серията. За бързината повечето нови апарати са един дол дренки, панасониците като серийни снимки тенденциозно са най-бързи, за макро ако ще е рибки то не е макро, ако ще са буболечки без макро леща няма да минеш, а за макро леща трябва дълга оптика(12х) и стабилизация абсолючно задължително!!!

без макро леща на 35мм(най-широкото на оптиката)

http://212.36.3.59/site_pics/189/m_1187643948_P1160697pw.jpg

със макро леща(не и е на максимума на увеличението тогава снимам само очи) и да поясня такива снимки стават само с макро леща или със DSLR с макро обектив!

http://212.36.3.59/site_pics/189/m_1187638820_P1160691pw.jpg

снимка невъзможна със по-малко от 10х оптична увеличение поне, тази е на 12х и на 200ISO със шумен панасоник(FZ30)

http://212.36.3.59/site_pics/189/m_1187643850_P1160749p.jpg

снимка на дългата част на вариото, нарочно на затворена бленда за да се удължи експонацията и да се получи мазния ефект, благодарение на стабилизацията мазното е само хоризонтално.

http://212.36.3.59/site_pics/185/i_1181512811_P1150633.jpg

голямото варио ти позволява да правиш повече неща и да се учиш на нови трикове. Дигиталния зуум го забрави като опция освен ако качество тип GSM не те тормози(това на всеки апарат).

Според мен избирай между F31 и FZ8(има RAW)/7(по-малко шум) единия има страхотна оптика, другия много добра матрица. Всеки си има ограничения, но според това кеото искаш да правиш... си правиш избора. FZ18 се очертава с много добра 18х оптика, ама още не съм го пипал.

За батериите има много теми, лично аз съм за Li-ion, по-нова технология, по-компактна, по-дълъг живот, в пъти по-бързо зареждане, вече се намират на пазара доста евтино, не купуваш зарядно отделно.

Публикацията е редактирана (23-08-07 19:35)

Автор: GenaDP   
Дата:   23-08-07 20:12

Сапунер ли си търсиш, или може и DSLR?

Дата:   23-08-07 22:47

абе гена за 650лв къв DSLR та гони?

Автор: fvm   
Дата:   24-08-07 05:43

Здравей пак,

само искам да ти напомня за въртящия екран и одобния захват на Канон-а.

Това не са никак малко като предимства... а за исо-то знам. Но не съм съгласен с теб, че Фуджи-то може да бия Канон-а. Просто ми даи един статив и съм готов да покажа, че Фуджито не е по-добро от Канон-а ми (А610).

Според мен Фуджито е с сходни показатели на каноните... но то е по малко от тях. Което за мен е недостатък защото се губи удобството при захвата... и накрая се оказва, че по малкото и у

Автор: dimi2007   
Дата:   24-08-07 06:43

и от 65 и 650 лв езображението е все от дзоична алгебра. само в новия Д3 е троична.[smilie19]

Автор: dimi2007   
Дата:   24-08-07 06:45

виж темата за Хаса. там цената е от значение. УСПЕХ!

Автор: didesignbg   
Дата:   24-08-07 08:29

simbon4o, Гената има едно д60 за разтикване май...
пък за автора на темата малко кино http://youtube.com/watch?v=5qFiEna9p4U

Автор: wfw   
Дата:   24-08-07 08:34

Nikon P5000?
Sensor size 1/1.8 " (7.18 x 5.32 mm)
ISO rating Auto (64 - 800), 64, 100, 200, 400, 800, 1600, 2000
Zoom wide (W) 36 mm
Click for help Zoom tele (T) 126 mm (3.5 x)
Image stabilization Yes, Lens
Macro focus range 4 cm

има обувка за външна светкавица, 2.5" дисплей и т.н.

Дата:   24-08-07 19:20

Nikonа го дават с бавен фокус а на снимки остъпва ина а640 и на ф31.

А действително май фз8 е по добре от а640 заради RAWa и големия зум но ако ще взимам толкова голям апарат по добре да е някой SLR.
Такаче за сега май ще е фуджито а живот и здраве некое слрче за по натам.

Мерси на всички , но имам още един въпрос. Какви ръчни настройки има фуджито. Защото чух че не били много.
И ми е чудно как в толкова теми го хвалят тоя апарат а никой не се е похвалилче го има.

както и от къде най изгодно мога да го взема :) [cool]

Публикацията е редактирана (24-08-07 20:03)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »