Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане в JPEG с Nikon
Автор: Evcho   
Дата:   18-08-07 11:17

Наскоро смених Ultrazoom камерата си с Nikon D40, и ми направи впечатление че JPEGа на Nikon(дори и при високите модели D80 и D200, което се потвърждава от тестовете) е с по-ниска острота от конкуренцията!Това не е проблем за мен, но търсех отговор на въпроса,за тази позиция на Nikon!?Какво мислите Вие!?
Освен това искам да попитам, как е по-добре да се коригират острота, контраст и другите характеристики на изображението: директно в апарата или със специализиран софтуер?
Коя цветова гама е по-добре да се изплозва и при какви условия: Іа RGB или Adobe RGB?
Споделете какви са вашите подходи!
Благодаря предварително и се извинявам ако не съм се изразил правилно!

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане в JPEG с Nikon
Автор: wfw   
Дата:   18-08-07 11:24

снимай в РОУ ;)
аз винаги снимам в РОУ, ако нещо не ми трябва го трия, ако нещо си заслужава винаги можеш да изкараш най-доброто от кадъра... иначе на моя Д50 дори най-лошия JPEG дава прилично качество за гледане въпреки малкия размер

Автор: zaiko   
Дата:   18-08-07 11:29

погледни в темата с пентакса [smilie18] там ти отговорих [beer]

Дата:   18-08-07 11:31

wfw благодаря, все още нямам софтуер за РОУ на Nikon,но също мислех да снимам само в РОУ!Като цяло съм много доволен от качеството и детайлите на JPEG на Д40, но има доста неща които не са ми ясни и питам!

Дата:   18-08-07 11:35

zaiko благодаря за изчерпателния отговор![smilie24] [smilie3]

Автор: harvester_vn   
Дата:   18-08-07 11:37

>wfw благодаря, все още нямам софтуер за РОУ на Nikon

Това какво трябва да значи?

Дата:   18-08-07 11:43

Ами доколкото знам програмата за РОУ на Nikon е платена!На диска към фотоапарата има Picture Project, който не върши работа за това!Още нямам Photoshop, а и не мога да работя с него все още!
Някой може да каже: "накъде съм тръгнал тогава"?

Автор: asklep   
Дата:   18-08-07 11:47

Nikon capture NX ти трябва свали го имаше го в датата май после ми пиши на лично съобщение да ти кажа как да го пуснеш
Иначе не се заблуждавай момче не всички снимки трябва да са задължително в РОУ това е формат за по детайлна обработка когато се налага или се търси някакво решение. Джепега на Д40 е прекрасен не знам какво повече искаш на този етап [smilie7]

Публикацията е редактирана (18-08-07 11:58)

Автор: wfw   
Дата:   18-08-07 11:49

photoshop cs2 + последния camera raw plugin for CS2 можеше сякаш да ги отваря. nikon capture 4.4 & nikon capture NX също.

Автор: asklep   
Дата:   18-08-07 12:02

тегли [smilie5]

Автор: джъмбо   
Дата:   18-08-07 13:16

nikon capture 4.4 цъ не позна

Автор: pmartinov   
Дата:   18-08-07 13:43

Evcho

Наскоро смених Ultrazoom камерата си с Nikon D40, и ми направи впечатление че JPEGа на Nikon(дори и при високите модели D80 и D200, което се потвърждава от тестовете) е с по-ниска острота от конкуренцията!Това не е проблем за мен, но търсех отговор на въпроса,за тази позиция на Nikon!?Какво мислите Вие!?

[smilie5]
Майна виж сега да те светна [smilie18]

Всички сладури които минават от ултразум на ДСЛР пеят твоята песен [smilie3]

Ако в сапунера файла ти излиза готов за принтера (шарпнат) тук нещата подлежат на обработка .

Като те виждам какви ги пишеш за Nikon capture NX и ми става ясно че обработката е най-силната ти област в фотографията [smilie3]

и ми направи впечатление че JPEGа на Nikon(дори и при високите модели D80 и D200, което се потвърждава от тестовете) е с по-ниска острота от конкуренцията!

Я пак за конкуренцията да ни светнеш че нещо не разбрах ... [smilie5]

С примери разбира се [smilie24]

[smilie18]

[shtrak]

Публикацията е редактирана (18-08-07 13:47)

Дата:   18-08-07 20:52

pmartinov много съм доволен от изображението на Д40 в JPEG и заради това си го взех(а и до тук ми стигнаха парите), няма да изстъквам другите неща, които ми харесват!
Предпочитам, когато снимам да излиза изображение, на което да не се налага корекция, но понякога се налага!
Определено обработката ми е слаба страна, основно настройвам яркост, контраст и острота!До тук са ми познанията за момента!
Относно изображението на Nikon, в Dpreview на ревютата на Д40, Д80, Д200 се вижда по меко изображение в сравнение с CANON и PENTAX!Питам се защо ли Nikon са избрали този подход!?
Все още нямам навик да снимам в РОУ и да обработвам, макар че съпунерката ми имаше РОУ!

Автор: pmartinov   
Дата:   18-08-07 21:49

Evcho

Предпочитам, когато снимам да излиза изображение, на което да не се налага корекция, но понякога се налага!

[smilie5]

Все още нямам навик да снимам в РОУ и да обработвам, макар че съпунерката ми имаше РОУ!

[smilie18]

Evcho [smilie5]

Д40 е много хубав апарат [smilie24]

Единственото което се иска от теб е да се научиш да не му пречиш да снима толкова добре колкото може [smilie18]

Но това не е малко ...

[shtrak]

Автор: apollo   
Дата:   18-08-07 22:51

Днес го скъсах от снимане същия този Д40... само RAW... това другото го забрави[smilie24] [beer] [beer] [shtrak]

Автор: mravunko   
Дата:   18-08-07 23:17

а nikon capture NX поддържа ли batch job?

Публикацията е редактирана (18-08-07 23:17)

Автор: apollo   
Дата:   19-08-07 00:07

Да... току що си ги конвертирах с кепчъра[smilie3] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »