Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Български форум за микросток фотография
Автор: robi-bobi   
Дата:   16-08-07 17:23

Печалба чрез продаване на снимки на микросток сайтове не е особено популярна в България. Това се дължи както на някои недостатъци (всеки бизнис има такива), така и на предубежденията и непознанието на възможностите и финансовите изгоди от този вид фотография.

С цел популяризиране на микросток фотографията у нас, създадох един сайт, където да си говорим за нея.

http://www.microstock-bg.com/

Заповядайте!

Отговори на това съобщение
 Re: Български форум за микросток фотография
Автор: aquarius   
Дата:   16-08-07 17:56

Евала [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   16-08-07 18:12

С ужасен дизайн е тва братче, да ме прощаваш... направо не се чете, че и тия реклами напляскани навсякъде.

Айде първо го направете да е ресурс като хората, пък после пробвайте да печелите от реклама. Щото обратното няма да стане.

Дата:   17-08-07 10:59

рекламата под уелкъм съобшението не се вижда когато човека е логнат

т.е. остават 2 полета с реклами - според мен доста приемливо

оранжевия цвят който виждате като фон във списъка с темите се показва когато в темата има нови мнения. Когато човека е логнат, обикновения фон е бял

дали дизайна е ужасен е отделен въпрос, да кажем, че според мен е лек и ненатоварващ. Откъм юзабилити може да се поработи още и ще бъде поработено.

сподели кое и защо не се чете. Аз нямам проблеми с четенето, но аз виждам с моите очи, някой друг с неговите

Автор: джъмбо   
Дата:   17-08-07 12:02

какво е микросток????
сток ясно ама микро??[smilie8]

Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   17-08-07 12:13

А така [smilie24]

Дата:   17-08-07 12:16

джъмбо, виж следния линк:
http://www.microstock-bg.com/forum/discussion/3/nakratko-za-stok-fotografiyata/

Публикацията е редактирана (17-08-07 12:17)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-08-07 12:21

Какво е това "микро" пред "сток"?
Нека някои да ме светне, да не чета цялата тема.
Може би идва от идеята за микропродажна цена!?

Автор: SLR   
Дата:   17-08-07 12:24

Не, продават само микро снимки[smilie7]

Дата:   17-08-07 12:25

не знам откъде идва, може да е и от цената, която Е микро, никой не го отрича

Автор: asahi   
Дата:   17-08-07 13:33

Роби-боби, от статийката "Микросток фотография" разбрах, че тя е т.нар.
Всъщност се разказва за сайтове. Оставам с впечатлението, че под микросток се разбира определен обем права за ползване и начин на тяхното заплащане. Фотографията е една и съща.

Прилича ми на дискусия от типа: Автомобил на лизинг или дългосрочен наем.

Дата:   17-08-07 13:52

асахи, по-скоро става дума за спортен или семеен автомобил ;)

по принцип, (микро)сток фотографията не е отделен жанр, нпр: тя включва в себе си други: портретна, продуктова ...
но пък, изключва някои трети: репортажна нпр (не съвсем, но можем да приемем че репортажните снимки като цяло не са типичните снимки които вървят на микросток пазара)
има някои технически и други изисквания и все някак си трябва да наричаме това нещо.

"(микро)сток фотография" може и да не е най-доброто наименование, но то съществува и не е измислено от мен

Автор: джъмбо   
Дата:   17-08-07 13:56

ясно
аз работя с макро сток [cool] тез цени от по 5$ ни мъ кефят

Автор: asahi   
Дата:   17-08-07 14:03

Щом се налага да дообясняваш значи нещо не е обяснено.
Предлагам ти определение за микро сток: Сток фотография за малко пари.

Дата:   17-08-07 14:03

джъмбо:
ми чудесно
успех! [smilie24]

асахи:
хм
то е ясно че сток фотографията не е за всеки
микросток фотографията също не е за всеки
има хора които никога не биха продавали снимките си за тези пари, и аз ги разбирам
има и хора които никога не биха продавали снимките си - въпрос на избор

ако не ти харесва идеята някои хора да продават снимките си за центове, кажи го в прав текст

ако искаш да си играем на думички, не ми се занимава
твоето опредление определено е както подвеждащо, така и опитващо се мен да вкара в допълнителни обяснения - и, като стар форумец ти успя :)

оценявам твоя опит и знания и знам че повечето форумци съще ценят твоето мнение и затова (би трябвало) да пишеш с тази отговорност
отново въпрос на избор, разбира се

никого не карам да продава снимките си, нито пък смятам че тези които решат да го правят ще повлияят на другите фотографи които в момента са наемани от списания, или пък на тези които работят в сток агенциите или на трети ...

доколкото за това дали това е сток фотография за малко пари:
лесни пари няма никъде
ако някой продава добре през сток агенциите, искрено се радвам за него
ако някой се е реализирал като признат фотограф в своята област, била тя сватбена или репортажна или модна фотография (или друга) - чудесно
тези хора (най-вероятно) няма да се занимават с микросток и това си е ОК

обаче, част от тях ще го направят, и аз познавам такива. Това са професионалисти, които продават (и) на микросток сайтовете
също така: микросток може да предложи на любители възможност да се занимават по-сериозно с хобито си и да припечелят пари. Може би, не особено голями, но достатъчни за някой мечтан обектив или друго

всеки сам си прави избора

Публикацията е редактирана (17-08-07 14:22)

Автор: Mick   
Дата:   17-08-07 14:40

сайта е нов и е нормално да има неща за доизпипване...
Важното е админите да хвърлят по едно око на мненията и съветите на потребителите...
(винаги изскача по някое полезно предложение)

Роби-боби, [smilie24] за направеното
...
а който се интересува, и има желание да участва в теми свързнаи със сток фотографията,
то там ще намери полезно инфо и споделен опит, определено... [smilie24] [beer]

За рекламките ..да малко дразнят.(но то къде ли ги няма) поне не са с чалга певици като по ТВ-то [smilie5]
Успех.
[beer]

Автор: borisyankov   
Дата:   17-08-07 19:58

Микросток е названието на сток фотографиите/агенциите които продават сток на много ниски цени (в сравнение с класическите агенции). Първият такъв сайт е istockphoto.

На много места съм чел, че микросток агенциите ти дават жълти стотинки за труда и не трябва да се занимаваш и т.н. Това е ама доста далеч от истината.

Фактът е че при другите сток агенции обикновенно вземаш към $50 и нагоре за всяка продадена снимка. През микроагенция твоят дял е между $0.2 и $2 (средно малко под $1).

Така погледнати нещата изглеждат доста неизгодни и наистина не би имало логика да се занимаваш с микросток.

Обаче през микросток агенция:

1. Продаваш много повече снимки.
2. Техническите изисквания са високи, но далеч не такива каквито при класическите агенции. За Гети например ти трябва 12мпикс фотоапарат и нагоре (разбира се не сапунерки). Това означава 5D или 1Ds.
3. Изискванията за снимките от креативна страна са по-ниски. Един резен лимон е снимка която би се продавала в микросток агенция, но биха ти се изсмели ако я пратиш на голяма агенция.
4. Можеш да снимаш микросток с много нисък бюджет (близък но нищо). При класическите агенции поради много високият критерий обикновенно ще похарчиш доста пари по модели, локейшъни, props и т.н.
5. Можеш да започнеш с микросток ако имаш добри основни познания по фотография. С класическите агенции можеш да започнеш само ако си опитен фотограф и агенцията те одобри.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »