Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор
Автор: iiccoo   
Дата:   16-08-07 16:51

Любопитството е лошо нещо. Колкото повече гледам и разпитвам толкова повече се оплитам и обърквам. Искам да ви помоля да сравните три модела. Благодаря.
Лично аз бях си харесал първият Олимпус, после ме посъветваха, че Панасоника е по-добър, а днес във Фотосинтезис ми казах, че и от двата Никона е най-добър. Аз им казах, че искам, да е нещо с повечко ръчни настройки, а той ми каза, че снимал толкова добре, че ако имаше ръчни настройки съм щял да му разваля снимките. Моля помогнете.

http://www.olympus.bg/consumer/29_SP-510_UltraZoom_Specifications.htm

http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoaparati-c40/panasonic-lumix-dmc-fz7-p16009889.html

http://www.photo.store.bg/c/p-p/m-900/id-15969/6-0-mp-cifrov-fotoaparat-nikon-coolpix-s10.html

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор
Автор: didesignbg   
Дата:   16-08-07 17:05

бъзикат те, грабвай фуджи с5700 от фотопавилион или олимпуса него на доста места го има на добри цени.

Дата:   16-08-07 17:11

те и трите ги има на доста места и това не е критерий в случая

Автор: djogata   
Дата:   16-08-07 17:13

iiccoo написа:

Аз им казах, че искам, да е нещо
> с повечко ръчни настройки, а той ми каза, че снимал толкова
> добре, че ако имаше ръчни настройки съм щял да му разваля
> снимките.

ХАХАХА :)
Яко, какви брутални търговски похвати :)

Дата:   16-08-07 17:16

Едно от нещата, за които бих пахнал почти веднага Никона е това, че няма визьор, но реших първо да ви попитам. Моля ви се сравнете ми апаратите.[smilie8]

Дата:   16-08-07 17:33

ето и малко обяснение защо ти препоръчвам с 5700 - на първо място защото е евтин около 460 лв със 1гб карта. Защо той, а не олимпуса? Обектива му не се вади при зумване/включване, има резба за филтри, има добри за класа си визьор и дисплей, ползва сд и хд карти. единственото по което отстъпва на олито е липсата на роу формат. такива ми ти работи.

Дата:   16-08-07 17:36

Благодаря ти. Ето такива сравнения се надявам да ми дадете. А Фуджито има ли ръчни настройки на бленда и скорост на затвора ? Иначе язък, че съм чел толкова кое кога и защо се настройва при различните снимки.

Дата:   16-08-07 20:17

Никой ли няма да помогне [smilie8]

Остава двубоя между Панасоника и Олимпуса [beer]

Публикацията е редактирана (17-08-07 00:33)

Дата:   17-08-07 10:53

има напълно ръчни настройки, приоритет на бленда, приоритет на скорост, и програмен режим с възможност за изместване.

Автор: tomchev   
Дата:   17-08-07 11:06

И аз мисля, че фуджито е по-добър вариант.
Поне аз от изброените модели не бих предпочел нито един пред него. Взимай и [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Paqk   
Дата:   17-08-07 11:11

определено фуджито е по-добро,но ако става дума за сравнение между олимпуса и панасоника,мое мнение ,но панасоника е по добър[smile]

Автор: visionofmind   
Дата:   17-08-07 11:22

iiccoo написа:

> с повечко ръчни настройки, а той ми каза, че снимал толкова
> добре, че ако имаше ръчни настройки съм щял да му разваля
> снимките.

чудят се само как да ти вземат парите [smilie18]

иначе от изброените аз съм за панасоника
ползвал съм такъв и съм доволен от него [beer]

Дата:   17-08-07 13:27

Мдааа знаех си, че така ще стане накрая. Сега Фуджито измести Олимпуса.
Което значи Фуджи срещу Панасоник.
Този С5700 май няма ръчни настройки [smilie2]

А какво ще кажете за по-големите им братя
Panasonic FZ8 срещу Fuji S7000 ?

До колкото забелязвам Фуджито има по-голяма матрица, но най-малкото му ИСО е 200. Това дали ще е проблем или матрицата компенсира това ?

Дата:   17-08-07 13:34

Май само в Техномаркет е някаква измислена цена иначе е към 700лв ако не се лъжа [smilie21]

Дата:   17-08-07 13:50

S7000 е стар, супер стар[smilie5]
S6500 е много добър но и по-скъп от моделите които коментираш - 700лв. 6500 също е с матрица 1/1,8.
Останах с впечатлението че имаш някакъв бюджет в които искаш да се вместиш[smilie11] точно за това ти предложих s5700, които има всякакви ръчни настройки за които можеш да се сетиш.
отиди до магазина и ги хвани тези апарати не гледай някакви измислени писаници....

Дата:   17-08-07 13:54

Fuji S5700 няма този Супер CCD сензор дето толкова го хвалят във форума, сензора е обикновен CCD и е малък, същия размер като на FZ7, със същия краен ефект (даже може би по-зле, защото на Пана-та обектива е по-светлосилен)

Според мен S5600 е по-добро (по-голям сензор, по-светлосилен обектив, само не знам цената как е, дали не е много по-висока)

Ето едни линкове където има снимки и от 5600 и от 5700, разликата е очевадна, С5700 има шумен сензор, оптиката криви много в широкия ъгъл

Ето за 5600:
http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2006/05/16/Fujifilm-FinePix-S5600/p1

И за 5700:
http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2007/07/20/Fujifilm-FinePix-S5700/p1

Дата:   17-08-07 14:02

с5600 е интересен апарат, но трудно се намира вече, а цената от 460 лв. за с5700 е невероятна.
относно линковете които си дал отварям това на с5700 и още на първата страница долу чета The big 10x lens (38-380mm equivalent) is now fully internal and doesn’t extend either when the camera is powered up or when zooming, which avoids the S5600’s annoying habit of popping the lens cap off on startup.
и това при положение че с5600 е със подобен неподвижен обектив на които нищо не излиза ни при включване, фокусиране, зумване. Поредния пишещ ревюта на изуст.

Дата:   17-08-07 14:08

Не съм го забелязал... [smilie18]

Всъщност е даже точно обратното, защото 5600 е със неподвижен обектив и със механичен зум, докато на 5700 обектива е подвижен и зум-а е с мотор. Но ако снимките са наистина от тези апарати, тези на 5700 хич не ме вдъхновяват.

Иначе 5600 видях преди два месеца тука в Дания, струваше в магазина 3000 крони = 700 лева, а тука цените в магазините са безбожни, сигурно може да се намери в интернет за 550 - 600 с доставка.

Дата:   17-08-07 14:14

djogata ще ти издам една тайна с5700 е със точно толкова неподвижен обектив както и с5600, а и двата са със варио по жица. Бъркаш се със с6500.

Дата:   17-08-07 14:19

didesignbg ти се бъркаш, ето ти и цитат от сайта на Фуджи за С5600:

"This camera has real optical reach contained within it. There is also one major advancement on the previous models – the lens is fixed in place. This has two advantages:

* There is no delay, waiting for the lens to extend or retract, when the camera is turned on or off. The S5600 Zoom is blisteringly quick off the mark.
* The new design keeps the lens mechanism permanently housed within the exterior of the camera, rather than allowing the extending moving parts to be exposed to knocks and bumps. This makes the camera a more solid package overall."

Ето и снимка на модела:

http://www.fujifilm.co.uk/digital/cameras/s5600/images/product3.jpg

Дата:   17-08-07 14:24

хаха щом казваш, ще ти го напиша още веднъж, тоя път бавно:
с5700 е със точно толкова неподвижен обектив както и с5600, а и двата са със варио по жица - няма гривна за варио и двата са със бутони.

Дата:   17-08-07 14:44

Мдааа, трябва да пишеш бавно за да мога и аз да чета бавно [beer] [beer]

Сега разбирам, имаш предвид че въпреки че на С5600 обектива е неподвижен, вариото си е пак по жица.

Хммм, значи не е толкова приятно, мислех си че щом обектива е скрит в корпуса и вариото ще е механично (като на 6500фд и панасоник ФЗ50)

Значи единственото предимство на 5600 остава по-добрия сензор (Super CCD HR срещу CCD)

Дата:   17-08-07 15:18

didesignbg наистина съм с ограничен бюджет (бедно студентче съм [smilie2]). Щом С5700 е с ръчни настройки това променя значително нещата. Да разбирам, че Фуджито е пред Панасоника било то FZ7/8 така ли [smilie6]

Дата:   17-08-07 15:27

не е пред тях, но е достатъчно наблизо, а разликата в цената го прави отличен избор за универсално апаратче. отиди ги виж на живо стига чете глупави писаници.

Дата:   17-08-07 15:32

И до там ще стигна ;) До сега съм хващал само Олито и Никона. Панасоника и Фуджито ще ги погледна тия дни.
Благодаря много за помощта мисля, че най-сетне намерих каквото исках. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »