Автор: BotsRevenge
Дата: 16-08-07 14:57
Аз го имам в нас. Имам няколко забележки към него.
Основният му проблем (предполагам не само на моята бройка) е, че при настройка на контраста над 71 отделни тонове на синьото се изобразяват много неправилно и това личи страхотно силно при преливки на синьото на снимки с небе.
Под констраст 71 нещата се нормализират. При тази настройка само един цвят едвам едвам личи, че не е баш правилният, но като цяло не се забелязва.
Друго, което не ме радва е, че конкурентният модел на Samsung, който е 50тина лева по-скъп има доста по-добри зрителни ъгли.
Мониторът също така ... (дали мога да кажа) кърви (по сайтовете из нета му викат bleeding) - на черен екран по ръбовете на екрана си личи светенето на лампите - ръбовете са по-светли. Това личи основно при гледане на филми.
С Asahi го борихме този монитор да го калибрираме. Изкара доста приятни цветове, обаче като динамика не се представи впечатляващо. Без никакви настройки има доста широк диапазон (ако потърсиш темата "какво виждам на монитора си" ще видиш една картинка с няколко надписа. На нея излизат всичките 10 надписа, но след калибрация, черните остават само 3).
Като цяло върши работа. Лошото е просто, че те ограничава до контраст 71.
|
|