Автор: milenmarinov
Дата: 14-08-07 23:03
Въпроса ти макар и малко неоориентиран,мисля че е зададен навреме...!
И аз бях пред тази дилема и в крайна сметка се ориентирах към К10 Д.
Въпреки всичко К100Д Супер изобщо не е за подценяване,както Пентакс като цяло....
Не знам какво ще ти кажат повечето от форумците тук,но аз лично съм минал през Никон Д 70,Д50,Канон 30 Д Пентах Ист ДЛ..Всичките изброени тела са добри с едно и лоши с друго....Няма да хваля или оплювам дадена система,ще кажа само защо се спрях на Пентакс.
+ невероятна съвместимост с всички стъкла които съм ползвал до момента.....а това в повечето случаи са "Евтини"....стъкла...повечето от тях са на по 15 години...а може и повече...не съм се интересувал по-подробно.....
+ Стабилизация.....много важен фактор,
+ Потвърждение на фокуса.....също....
+ Много лесен за експлоатация,даже елементарен/това до някъде е и недостатък/
+ Малък,но удобен в ръката/пак според мен може да мине за недостатък/,но с един обектив спокойно се побира в дамска чанта/изпробвано/... .
+ Изключително точен фокус...за съжаление бавен...все още не съм имам възможност да пробвам К 10 Д
+ Прекрасно мерене...Канон например....не се представя толкова добре.
+ С горе долу читав обектив много добро цветопредаване,
+ Напълно използваем ЖипеГ......Мноооооого важно за хора които се ориентират от "Чикиритка" към ДСЛР....
и...
- много бавен в кадрите,много малък буфер.
- При снимане с Канон 30 Д близо година...резолюцията на Пентакса ми изглежда малко недостатъчна/затова се спрях на 10 Д,макар че едва ли ще я използвам някога.....
Лично аз бих избрал К100 Д супер с 16-45/4 и от тук нататък може би 55-200,като компромисен вариант за дълго варио...
заради прахочистачката и малкия размер.
Прекрасен вариант за напреднал любител.Разбира се това зависи и от парите които всеки е склонен да даде.
Дано не съм досадил....
последните две снимки в профила ми са без абсолютно никаква корекция....Ресайз и Ъншарп в IrfanView....Сами си правете изводите...ще пусна още няколко по този начи....
Успех на всички...!
|
|