Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 K10D vs K100D SUPER
Автор: dimop   
Дата:   14-08-07 19:40

хи на всички,

Ако има Pentax маниаци нека споделят:

Освен повечето 6,1mp vs 10mp каква е разликата между двата модела и кои според какво е по добър от другия.

Ако искате може да направим борбата още по голяма и да включим още някои модел от техния клас.

10х предварително

Въпроса ми е повлиян от това че имам намерение да си купя SLR но незнам какъв. На пипане се спрях на PENTAX по ми ловат окото и по ми пасват на ръката.

Дайте вашите мнения. И молбата ми е темата да НЕ се превръща в женски пазар. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: K10D vs K100D SUPER
Автор: Storm-Bringer   
Дата:   14-08-07 19:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-08-07 19:51

има повече бързи бутони ??? това ли имаш в предвид ???

А как се държи при фокусиране???

Автор: 314   
Дата:   14-08-07 20:16

двата апарата са в различни категории за да бъдат сравнявани

Публикацията е редактирана (14-08-07 20:17)

Дата:   14-08-07 20:25

Добре де кое оределя категорята в която е?

Невярвам да е само това че е повече мегапиксела :)

Изобщо не помагате в избора ми. [smilie19]

Автор: chris73   
Дата:   14-08-07 20:31

Ами K10D е полупрофесионален, а K100D SUPER е любителски (нещо като ъпдейт на К100D)...

Първият е предназначен за по-сериозно натоварване, фокусира по-бързо(разбира се то си зависи и от обектива), по-здраво е направен...

Иначе и с двата могат да се направят страхотни снимки, качеството на снимките и на двата е достатъчно добро...

По мое мнение мегапикселите не са толкова важни, освен ако не снимаш за билбордове - тогава твоя апарат еднозначно е K10D [smile]

Публикацията е редактирана (14-08-07 20:39)

Дата:   14-08-07 20:35

ами значи остава да чакаме да дойде и в България к100д супер.

Мерси chris73. [smilie19] [shtrak] [beer]

Автор: ventzo   
Дата:   14-08-07 21:15

Знаеш ли и аз се ровя за подобна информация относно Pentax но сякаш в България не е много популярен като марка знам ли или поне никои не дава конкретна информация.

Някъде четох че Pentax k100d за начало бил добър а за после никои не казва какво следва [smilie11] ???

Ако намеря някакво инфо ще пиша аа иначе една много яка галерия има Pentax photo gallery там има само снимки с различните модели Pentax можеш да ги гледаш и по модели. [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (14-08-07 21:18)

Автор: chris73   
Дата:   14-08-07 21:27

Пентакс си имат здраво лоби тук, ама нещо спят или им се вижда много ламерска темата...

Публикацията е редактирана (14-08-07 21:27)

Автор: samara   
Дата:   14-08-07 21:29

...сори, аз съм канонец [smilie8] ...ама наистина е обидно да се пита така [smilie8] ...аз не бих отговарял [smilie21]

Автор: Dreamer   
Дата:   14-08-07 21:33

Нема да се обаждам :)

Автор: samara   
Дата:   14-08-07 21:38

при нас подобна тема би изглеждала примерно така [smilie5] [beer]
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=653858&t=653858&phorum_uriauth=

Дата:   14-08-07 22:16

че несъм професионалист несъм ама чак ламър или там както му се вика несъм

въпроса ми е съвсем сериозен

но нека го задам така :

За какво НЕМОГА да използвам К100Д супер, а К10Д мога?

Мисля че така въпроса ми е приличен.

Мерси предварително [beer]

Автор: apollo   
Дата:   14-08-07 22:21

Ами преди няколко дни вална здраво дъждец и бях принуден да поприбера Никончето... в такива условия К10Д има нещо което определено го издига над К100Д Супер[smilie24]

/но пък ти трябва и прахо-влагозащитен обектив... абе/[cool]

Публикацията е редактирана (14-08-07 22:23)

Автор: 314   
Дата:   14-08-07 22:55

освен солидното тяло са по-светъл визьор, бързите бутони за смяна на настройките и преминаване в друг режим и се твърди по малко шум при високо ИСО ,все неща които на К100Д ги няма.
имам К10Д от 10 дена и още го разучавам, но го намирам за много по лесен за работа и като цяло по-добър от Канон 20Д с какъвто бях преди това, за момента само такова зключение съм в сустояние да направя [shtrak]

Публикацията е редактирана (14-08-07 22:57)

Автор: milenmarinov   
Дата:   14-08-07 23:03

Въпроса ти макар и малко неоориентиран,мисля че е зададен навреме...!
И аз бях пред тази дилема и в крайна сметка се ориентирах към К10 Д.
Въпреки всичко К100Д Супер изобщо не е за подценяване,както Пентакс като цяло....
Не знам какво ще ти кажат повечето от форумците тук,но аз лично съм минал през Никон Д 70,Д50,Канон 30 Д Пентах Ист ДЛ..Всичките изброени тела са добри с едно и лоши с друго....Няма да хваля или оплювам дадена система,ще кажа само защо се спрях на Пентакс.
+ невероятна съвместимост с всички стъкла които съм ползвал до момента.....а това в повечето случаи са "Евтини"....стъкла...повечето от тях са на по 15 години...а може и повече...не съм се интересувал по-подробно.....
+ Стабилизация.....много важен фактор,
+ Потвърждение на фокуса.....също....
+ Много лесен за експлоатация,даже елементарен/това до някъде е и недостатък/
+ Малък,но удобен в ръката/пак според мен може да мине за недостатък/,но с един обектив спокойно се побира в дамска чанта/изпробвано/...[smilie5] [smilie5] [smilie5].
+ Изключително точен фокус...за съжаление бавен...все още не съм имам възможност да пробвам К 10 Д
+ Прекрасно мерене...Канон например....не се представя толкова добре.
+ С горе долу читав обектив много добро цветопредаване,
+ Напълно използваем ЖипеГ......Мноооооого важно за хора които се ориентират от "Чикиритка" към ДСЛР....

и...
- много бавен в кадрите,много малък буфер.
- При снимане с Канон 30 Д близо година...резолюцията на Пентакса ми изглежда малко недостатъчна/затова се спрях на 10 Д,макар че едва ли ще я използвам някога.....

Лично аз бих избрал К100 Д супер с 16-45/4 и от тук нататък може би 55-200,като компромисен вариант за дълго варио...
заради прахочистачката и малкия размер.
Прекрасен вариант за напреднал любител.Разбира се това зависи и от парите които всеки е склонен да даде.
Дано не съм досадил....
последните две снимки в профила ми са без абсолютно никаква корекция....Ресайз и Ъншарп в IrfanView....Сами си правете изводите...ще пусна още няколко по този начи....
Успех на всички...!
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: ibk   
Дата:   14-08-07 23:13

Тъй като К10 е по-скъп - с него ще правиш страхотни снимки!!!

К100 Супер е по-евтин - прави си сметката...

Така, сега сериозно!

Ако имаш пари - К10, ако имаш по-малко пари К100 - и двата апарата са добри.
Ако си любител - К100 супер. Няма нещо, което да не можеш да заснемеш.
Снимам с ист ДС и съм снимал и в дъжд и при -18 и къде ли не и как ли не - работи.
Разлика м/у 10 и 6Мп, ако вадиш на хартия до 20/30 - едва ли ще видиш. (Сега може и да скочат 100 човека, че имало разлика, ама е все тая - няма)[ezik]

От 10Мп можеш да кропваш повече.

След 2-3 години снимане се научаваш да снимаш и със 6Мп без да трябва да кропваш повече от 10%.[smile]

Обективи се намират. По-трудно, но се намират. Просто на никого не му се продават. Щото са добри. И евтини.

Айде успех и да почерпиш![beer]

Дата:   14-08-07 23:26

еии изкопчих няколко добри отговорчета

За това дали ми стигат 6,1мп стигат ми достатъчно са, колкото до снимането без много кроп се уча с една ЛЕНТОВА ПРАКТИКА .

Чисто и просто исках да разбера от хора сповече опит дали има чак толкова голяма разлика и в какво се изразява. Всмисъл дали е както при велосипедите ако искаш да спускаш планини ти трябва по специално колело по голям граифер и т.н.

Днес ходих до едно магазинче за фотоапарати и тествах едни К10Д страшно бърз авто фокус има даже бих казал, че само докато си помисля какво искам да фокосира и тои е готов. За съжаление обаче както обикновенно се случва нямаше в магазина к100д за да направя сравнение.

Мерси още веднъж очаквам още коментари по темата, разбирасе ако има някои да допълни нещо. [beer]

Автор: mravunko   
Дата:   14-08-07 23:30

всички говорят за мегапиксели, бутони, щуротии... никой не казва нищо за обективите. според мен за хубава снимка трябва не само добро тяло. ако снима с китака например няма никакъв смисъл да дава пари за по-добро тяло. вие как мислите?
дето са вика... тялото сменяш, обективите остават :)

Дата:   14-08-07 23:35

предложи обектив ???

Дата:   14-08-07 23:37

ако взимам ще взема комплекта с 2та обектива 18-55 и 50-200 ако не е добра идея предложи нещо ???

Автор: Георги   
Дата:   14-08-07 23:39

31 лимитед, 77 лимитед, 50/1.4 фа

и там 1-2 китака ако останат пари [smilie8]

Дата:   14-08-07 23:39

И китака на Пентакс става за разлика от някой други....
Забравих да кажа....Пентакса с който снимам е на ..................68 000 кадъра....ако искате вярвайте...ако искате...недейте.....
качих още няколко кадъра...рамо ресайз и ъншарп...

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: ibk   
Дата:   14-08-07 23:41

вече са ти написали - 16-45/4

всички нови от ДА серията са добри.
FA 50/1.4
FA Limited серията...

а за стари с ръчен фокус и М42... много са

ето - сваляй и чети

http://store3.data.bg/ibk/Pentax/

SPLOS.pdf
SPLOSdb.pdf

тези 2 файла

Публикацията е редактирана (14-08-07 23:48)

Дата:   14-08-07 23:42

Георги..........
Предложението ти никак не е лошо ама....не всеки има толкова парички.....с това "Лимитед".......[smilie5] [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »