Автор: 3DFEN
Дата: 01-07-07 23:47
vancho20
Абе пич, горе ти писах:
EPSON
При покупка на принтер - мастилен се има в предвид следното.
Принтера да ти е по джоба и да вади добро копие.(Имай в предвид, че качеството на фотокопието зависи и от това на какво печаташ,
каква хартия демек. През моята мастилка съм тествяал какво ли не Един и същи файл се разпечатва на различни хартий и резултата е различен.)
Така, като купиш принтера и почнеш да перчаташ снимки ще ти хареса да ги правиш по големи, напримере А4 - щото е по гот и ще ти хареса.
Тогава , а не само тогава мастилото почва да спада главоломно наещо подобно, като разхода на Порше или Ламбо, демек 30 на 100.
Стандартно мастиниците на принтерите са за около 300 - 400 копия при 5% запълване на копието, което прави около 4х4 см квадрат с пълно запълване от един цвят.
Така след няколко десетки снимки тичаш до магазина за нови мастилници.(Най евтините са 5 - 6 лв за Канон по 4 бр = 20 - 25 лв.
Ако са 6 бр по 6 лв са 36 лв).
Почваш да виждаш, че ти идва малко нанагорно и търсиш заместители. Купуваш евтини консумативи, които почват за съхнат преждевременно и пак проблеми. Решаваш да минеш на още по евтиния вариант да си ги пълниш сам със спринцовки. Резултата - омазваш се до уши няколко пъти и ти писва.
Почваш да купуваш пак оригинални. Ааа да не забравя за чиповете. По някое време установяваш, че патрончето свършило . Сменяш го и....о мамка му ама в него кламбучка още мастило. Мамка им и гадове - лъжат.
Купуваш ресетер за чипове - за Епсон има, за Канон не знам. Пак разходи и така до края.
Това не е приказка от не знам къде си, а съм го изпитал лично. Минал съм и през jrinkjet ипрез InkTek и Фрекълз и кой ли още не.
Истината, е както ти казах: EPSON, със система за пълнене - блааагодат, родих се
По на горе съм пуснал линк към тема, четри и там.
При системата единственото ти задължение е да допълваш от време на време с мастило бидончетата..
Да печаташ поне едно две копия на ден за да не съхнат главите и да ги чистиш често. на Мен ми се случва отр време на време.
Една система за мастило е около 130 - 150 лв барабар с мастилото.
Но преди да купиш принтер питай за да ти кажа дали има система за невго в момента.
Преодава ги един колега от Варна и е много коректен праща по куриер и е точен.
мисля, че www.procart.com беше линка но не съм сигурен.
Баси що изписах отивм за бира
Посушай бачо си 3DFEN нема да сбъркаш.
|
|