Автор: arriah
Дата: 26-06-07 11:05
пускам нова тема, за да може да бъде ясно кое-как
и тъй... взехме решение да направим photoshoot/пленер ЛОМОГРАФИЯ
правила:
общо взето няколко основни ограничения:
1. снима се с апарат с пластмасова оптика или стъклена, но с обектив с една леща (да не е триплет или повече).
2. формат - без ограничение - half-frame, full-frame, среден формат - който каквото си има
3. каквито и обработки да се правят - да бъдат в тъмната стая - след сканиране може леко да се обработи изображението, но без груба намеса - т.е. brightness, contrast, crop (до 10%).
4. цвят или ч/б - без ограничение
5. обработените файлове трябва да бъдат във формат .jpg, не повече от 1024 пиксела по дългата страна
6. файловете се събират на адрес lomo@mail.bg до 10 дни след "Деня L" (т.е. до 10.Юли)
7. освен прикачената снимка, моля пишете:
-заглавие на снимката (ако има такова)
-ник на автора
--ако искате истинско име и/или адрес - пишете и тях
-къде е снимано
-с какво е снимано
-медия (върху какъв филм е снимано)
-особености при обработката (ако има такива)
Тези неща ще бъдат написани в страни от снимката ви...
8. за да може файлът със събраните снимки да има все пак разумен размер - не повече от 3 снимки на автор
9. Фонът на снимките по подразбиране ще бъде бял - ако някой иска изрично различен фон - да пише в мейла с който изпраща снимките
10. Снимките се публикуват по азбучен ред на никовете на авторите, първо на кирилица, после на латиница. ако файловете не са номерирани - влизат във файла по азбучен ред на filename
Ден на провеждане:1.Юли (неделя)
Място за провеждане:Уточнявайте в тази тема по градове (пишете и час за срещата)
ТЕМА: (подлежи на коментар) ГРАДЪТ (street photography)
Снимките ще бъдат събрани в един .pdf файл, за свободно теглене. (ако не ме мързи може да направя и slideshow, ама е малко вероятно )
П.С. Ще са ми нужни един-два дни за събирането на .pdf файла, така че - финалният резултат ще бъде наличен най-вероятно на 12.Юли (вторник) към края на работния ден
П.П.С. ако админ реши да даде хостинг за финалния файл, ще съм много благодарен, тъй като мога да качвам на място, достъпно само от България...
|
|