Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за потенциално повредена автофокусна система на обектив Никон Z
Автор: angelove   
Дата:   19-02-26 04:02

Здравейте,

Миля, че съм повредила обектива си, но не съм в България и не мога да отида директно в сервиз. Дали можете да ми помогнете да определя колко сериозна е повредата?

Обектива е Nikkor Z 50mm f/1.8 S, който изпуснах от 20см височина и сега дава следният проблем: при фокусиране издава леко тракащи звуци от моторчето, картината във визьора претрепва няколко пъти, междувременно много бавно намира фокус. Проблема е постоянен, без значение от наличната светлина, скоростта и блендата. Също не се появява с други обективи и единственото налично тяло.

Съвет дали това е само мотора, цялата фокусна система и колко солени са подобни ремонти [smilie2]?

И евентуална препоръка за алтернативен обектив, под 400лв 2-ра ръка - 40-55мм, макс f2, автофокус, мек рисунък?

Много благодаря за отделеното време и помощта (((:

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за потенциално повредена автофокусна система на обектив Никон Z
Автор: asahi   
Дата:   19-02-26 07:25

Автофокусната система се намира в тялото на апарата. Обективът е само изпълнителен мехаизъм към нея.

Еднозначно си за сервиз. Там ще ти дадат цена за диагностиката, след това цена за ремонта. Нормалната практика е ако го оставиш за ремонт диагностиката да я приспаднат от цената на ремонта.

Re: Съвет за потенциално повредена автофокусна система на обектив Никон Z
Автор: sirkhann   
Дата:   19-02-26 17:40

Аз лично бих предпочел ремонт за тези пари пред какъвто и да е друг обектив, когато става дума за Nikkor Z 50/1.8 S

Дано успеят да го поправят за по-малко.

Алтернативата е Viltrox Air 50mm f/2, струва около 200 евро, но не е на нивото на горния.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »