Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Техника за постобработка
Автор: House1234   
Дата:   20-11-25 15:17

Здравейте, приятели! Нова съм във фотофорум и ако случайно темата се повтаря, моля да ме извините. А сега по същество.

Искам малко да се ъпгрейдна с нов лаптоп или таблет, който да е подходящ за пълната версия на Photoshop и Lightroom. Изискването ми е дисплея да е с touchscreen и съответно да работи с писалка. Та въпроса ми е Вие с каква машинка си правите постобработките и какво ще ми препоръчате?

Благодаря и
Поздрави! ☺️

Отговори на това съобщение
 Re: Техника за постобработка
Автор: CDman   
Дата:   20-11-25 15:26

Би било полезно да споменете и бюджета, който сте предвидили за въпросния ъпгрейд.

Автор: Валери_Колеффф   
Дата:   20-11-25 15:28

Да, поставете граници на бюджета и ще има съпорт [smile]

Публикацията е редактирана (20-11-25 15:41)

Дата:   20-11-25 15:40

Ами да кажем, че бюджета ми е до 3к. То е ясно, че с тези изисквания нямам особено право на претенции по повод цената. Разглеждах лаптопите на Lenovo 2в1 и като че ли на тях съм се спряла за момента. Но малко ме притеснява марката...

Автор: Валери_Колеффф   
Дата:   20-11-25 15:49

Няма никакъв проблем с марката.
lamerko е дал адеквате съвет.

Публикацията е редактирана (20-11-25 16:17)

Автор: lamerko   
Дата:   20-11-25 16:01

За прецизна работа с писалка трябва тъч скрийн с определени нива на натиск. Специализираните устройства обикновено комбинират с технология на Wacom за да работи като пълноценен графичен таблет. Което всъщност и ви трябва.
С тези лаптопи малко рискувате да се сдобиете с напълно безполезен тъч екран, който може да изпълнява команди с жестове от пръсти (и оставяйки съответните мазни следи), но не и за редакция във Фотошоп. Можете и да разгледате самите дисплеи на Wacom (нуждаят се от хост - компютър Win/Mac, на който работи софтуера)

Дата:   20-11-25 16:07

Ами аз до момента разглеждам тези двата варианта, първо отговарят на бюджета ми и второ имат тъч скрий, работещ с писалка:

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-2-v-1-LENOVO-Ideapad-5-16AHP9-83DS000DBM/p/506728

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-2-v-1-LENOVO-Yoga-7-2in1-14AKP10-83JR000YBM/p/507473

Автор: ecobo   
Дата:   21-11-25 22:23

MacBook някакъв с M чип + Wacoom таблет
Няма по-добро от това!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: