Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Rollei 35 AF
Автор: my.point.of.view   
Дата:   09-10-25 12:19

На тоя новия Rollei 35 не разбрах дали му е точен автофокуса?
Вие какво смятате, господа?

https://snimam.net/5047-large_default/fotoaparat-rollei-35-af.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Rollei 35 AF
Автор: nyamago   
Дата:   09-10-25 13:14

Дали е важно за типичния му начин на употреба? [smilie8]

Според мен е самоцелно 'модернизиран' с добавена електроника (и механика). Донякъде да разшири употребата на светлия обектив, но главно да оправдае нов модел. (Приемам, че е нов от твоя увод, не знам подробности за моделите им).

Автор: Валери_Колеффф   
Дата:   09-10-25 16:30

Нов е наличен за 799$

Автор: quazimodo   
Дата:   09-10-25 20:37

Щом (ако) си снимал със Смена-8, не трябва да те вълнуват такива прозаичности[cool]

Автор: milen   
Дата:   09-10-25 22:36

Наскоро си купих В35 и съм възхитен от качеството!

Дата:   10-10-25 11:10

https://cdn.cvp.com/images/products/altimage/21-05-2025174784992216940276.jpg

А, това е Fujifilm X Half (X-HF1)
Според мен тази и подобни камери са си чиста експлоатация на човешката суета. И по-точно казано на хипстърската такава.
1599,00лв - сериозно?
Какво ще направи по-различно от една хубава модерна камера със сменяем обектив ?

Автор: kvakioh   
Дата:   10-10-25 11:21

Това от Fuji максимум 400-500€

Дата:   10-10-25 11:36

Даже им е досвидяло и за сензор :
Сензор: 13.3 x 8.8 mm (1"-Type) CMOS

Не може да се отрече, че някой маркетолог си върши много добре работата.

Автор: asahi   
Дата:   10-10-25 12:14

Даже на хипстърски не прилича. Чудя се към каква потребителска група е насочен този модел?

Публикацията е редактирана (10-10-25 12:28)

Дата:   10-10-25 12:56

Както казва Мицоф, чудесен е за тия дето пият безкофеиново кафе със соево мляко.

Дата:   10-10-25 15:41

[shtrak] Валери_Колеффф написа:

> А, това е Fujifilm X Half (X-HF1) Според мен тази и подобни камери
> са си чиста експлоатация на човешката суета. И по-точно казано
> на хипстърската такава. 1599,00лв - сериозно?

За всеки влак си има пътници (и за всеки пътник - влакове). Аз няма да си купя тая камерка (нито горната от темата), но много хора си ги купуват. Те пък няма да вземат каквото аз прадпочитам... И така [smilie3] Както казват англосаксите: 'Horses for courses'

> Какво ще направи по-различно от една хубава модерна камера със
> сменяем обектив ?

Поне 2 причини:
1. Наистина хубава (!) модерна камера, еле с подобаващи сменяеми обективи е доста по-скъпа от тия играчки (макар те, на щанда с играчките да изглеждат скъпи).
2. Хубава камера със сменяем обектив няма как да се побере в джоба на ризата или на дънките, което тези 'неща' почти го могат [smilie6]

Но както казах: да не се месим в предпочитанията на хората. Ако всеки избираше едно и също, щеше да е баси скучния свят.

[smilie10] [beer]

Публикацията е редактирана (10-10-25 15:44)

Дата:   10-10-25 16:01

Горе долу съм съгласен с точки 1 и 2.
Аз отбелязвам, че компаниите създаващи фотокамери са влезли в крак с времето и част от продуктите им освен чисто функционалната си страна са таргетирани (създадени) да отговорят на новите X,Y,Z и т.н. поколения и борбите им с огледалото.

Публикацията е редактирана (10-10-25 16:11)

Дата:   10-10-25 17:17

https://mfw.soundestlink.com/image/newsletter/68e8de0819bed5a4985ae28c

Има и някакви Аналог фотоапарати на преордер.

Ама не успях да ви проследя сюжетната линия, че май се преплетоха персонажите...

Лично аз не виждам нищо лошо в нов фотоапарат. Дето не е на 60 години. Щото те повечето лентови апарати вече ги гонят стабильно тия години.

За сведение - много му е добър автофокуса на новия Ролей.

Дата:   10-10-25 18:14

Валери_Колеффф написа:

> Аз отбелязвам, че компаниите създаващи фотокамери са влезли в
> крак с времето и част от продуктите им освен чисто
> функционалната си страна са таргетирани (създадени) да
> отговорят на новите X,Y,Z и т.н. поколения и борбите им с огледалото.

Маслов (Маслоу, на български ;) - Йерархия на потребностите. Тия живеят по горните етажи на Пирамидата на Маслов и нямат материални потребности*, само емоционални [smilie25]

(*незадоволени материални потребности)

Автор: quazimodo   
Дата:   10-10-25 20:40

my.point.of.view написа:

> За сведение - много му е добър
> автофокуса на новия Ролей.

Ами така кажи, че си го купил [smilie5] Значи чакаме и съответния снимков материал за доказателство [smilie18]

Автор: sirkhann   
Дата:   11-10-25 12:07

Само като видях мненията в BH Photo за този 35 AF, ми стана ясно, че е поредната еднодневка, която ползва лиценза на Rollei. Доста оплаквания от качеството на изпълнение. Междувременно, по ирония, масово се снима с 30-50 годишни фотоапарати, които са здрави и добре изпипани.

Дата:   12-10-25 11:46

Сирхание,

Радвам се, че си чел и че си разбрал основното.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2021-01/1611439284_10_77.jpg

Асахи,

Малко китайчетата са мислили, ама са си го измислили по китайски. Ако е за някой, дето иска да снима, трябва да има индикатор за недостатъчно светлина, или да показва нещо във визьора, или да има автоматичен режим от типа куплирани бленда и скорост. Това лостче за превъртане с лявата ръка е странно. Свиква се, разбира се.
Така или иначе конструкторът на оригиналния Ролей създава след около 10 години Минокс. И реално Миноксът е надграден Ролей в идейно отношение. Що не са отишли в посока съвременен Минокс, не разбирам. Търсили са нещо да ги впечатлява тях, а не нас.
Тая светкавица не ми е ясна що е.
След години снимане с Минокс мога да кажа, че почти няма паралакс, щото визьорът е над обектива. Тука това не е така и вероятно няма как да бъде другояч.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2021-03/1615242094_10_17.jpg

Официално китайчетата викат, че го направили така, за да има "процес". Не просто "цъкалка". Аз дори на фотоапаратите си с автофокус им спирам автофокуса, че да не ме бавят, та не мога да оценя по достойнство желанието някой да ме бави изкуствено. Но разбирам идеята им, защото ги видях това лято на световното изложение в Осака много добре. И едните, и другите, и третите. И тук, разбира се, отиваме в темата за идентичността, която се е глобализирала до степен единствено африканските народи да дешифрират идентичност като автентичност.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2025-10/1760258566_bulgaria-2025-001.jpg

Затова този фотоапарат е такъв, а не онакъв. Показва какви процеси текат в обществото, което го е създало. В Япония, например, знаете, на картите за градски транспорт има анимационни герои. И този фотоапарат е създаден за хора с друг манталитет, друга ценностна система и светоглед, култура, както му викат англичаните.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2019-05/1559130516_16145288_10154246225541728_535488786_o.j

Като се върнем на фотоапарата, всички изброени неща са само бели кахъри, защото това е съвременен фотоапарат, с който, ако човек иска, може да бъде много бърз и точен.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2019-09/1569074042_10_96.jpg

Реших да сложа малко снимки, да не е постна темата. Една от снимките е правена с 10-годишен телефон.

Дата:   12-10-25 13:10

Благодарим за ревюто [beer]

Автор: asahi   
Дата:   12-10-25 17:12

И аз благодаря. Изглежда всеки съвременен фотоапарат е достатъчно добър в ръцете на опитен фотограф.

Автор: Джъмбо   
Дата:   14-10-25 09:33

честно казано не съм срещал някъде Heinz Waaske да е участвал активно в създаването на Minox... да, има сведения за участие в някои проекти, но не и като създател на Minox 35 серията, ако това се визира.

иначе и двете камери си имат фенове, аз лично съм за ролея... руснягите са краднали минокса, явно като по-лесен за изработка [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: