Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет относно Canon EOS R50 + обектив Canon RF-S 18-150mm
Автор: Matar   
Дата:   27-03-25 19:27

Здравейте!
Отдавна съм регистиран във форума, но не съм редовен.
Имам нужда от мнение на по-запознати относно тази конфигурация, която съм написал в темата.
В момента има промоция на CANON и мога да я взема за 1979 лв. Струва ми се добра цена.

Нека да кажа, защо съм се ориентирал към тази оферта, а вас ще ви помоля, да ми кажете, дали съм на прав път.

Апаратът ми трябва за снимане по екскурзии. Нов модел е! Нямам намерение да създавам съдържание, просто искам качествени снимки, а не такива правени със смартфон. Част от снимките ще са селфи, други street, cityscape и паркове. Нищо професионално! Не ми се занимава със смяна на обективи, затова се насочих към този обектив, като алтернатива на двана китови. Добър избор ли е според вас? Отделно f/3.5 мисля, че ще ми е сносно за снимки нощно време (в града).
Забравих да добавя, че ще снимам и къси 4к филмчета от време на време. Не искам да се занимавам със сериозна компютърна обработка след снимане, досадно ми е. За момента, друго не се сещам.

Благодаря за вниманието!

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет относно Canon EOS R50 + обектив Canon RF-S 18-150mm
Автор: mitpis   
Дата:   27-03-25 20:22

Единственото което не ми харесва във въпросното тяло е липсата на контролни дискове за бленда и скорост, има само един диск и според ревютата може да се ползва само за промяна на настройките на дисплея на камерата, другите неща са и супер, става за всичко.

Автор: ss_sgp   
Дата:   27-03-25 20:51

И за 2000лв ще получите едно от най-евтините тела и един от най-зле представящите се обективи.

Тук за по-малко имате възможност за по-добри обективи:
https://magazin.photosynthesis.bg/bg/78110-fotoaparat-canon-eos-r50-rf-s-18-kit.html

За снимане по екскурзии ако вземете 1" матрица с фиксиран обектив предполагам ще е по-добър вариант. Вие реално искате един обектив за всичко - тогава защо ви е възможността за смяна?

Дата:   27-03-25 21:05

Ето точно затова пиша тук, за подобни мнения. Защото изобщо не съм убеден, че правя оптимален избор. Може ли препоръки няколко, може и за втора ръка. R50 ми се вижда доста сложен, с хиляди опции в менюто, а аз сякаш съм по-склонен за нещо по-елементарно. Наистина този обектив, май не е добра идея. Сякаш трябва да търся по-широкоъгълен и с по-ниско f. Z30 вариант ли е? И да държа ли на full frame?

Автор: mihajlov2   
Дата:   27-03-25 23:30

Все още има фирми, които предлагат и не фулфрейм тела и обективи.
Аз съм маниак на Fujifilm и любимата ми цифрова фототехника в момента изглежда така:
Това плюс обективи:

https://i.postimg.cc/9fkj2wKd/1000005283.jpg

Плюс това:

https://i.postimg.cc/7Y4rqksW/1000005211.jpg

Публикацията е редактирана (27-03-25 23:34)

Дата:   27-03-25 23:47

Страшно ми харесва този vintage вид... Гледах ги и може би, много сериозно ще ги обмисля, като вариант. Особено със сребристия цвят са си направо произведения на изкуството! X-T30 II с този обектив, добра комбинация ли е за градско снимане Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ?

Автор: wlad   
Дата:   27-03-25 23:58

произволен сони некс за 50 евро от ибей с един 16-50 за още толкова ми се струва чудесен старт! Предполагам, обаче, няма да ти хареса предложението ... не звучи така достолепно като туч за 2 бона ...

Автор: mihajlov2   
Дата:   28-03-25 00:03

XC 15-45 е най-евтиният и най-пластмасов като корпус зум обектив на Фуджифилм и честно казано не можеш да очакваш чудеса от него. Но не е и чак толкова лош. XF 18-55/2.8-4.0 е много по-добър. Появява се и тук в базара на форума на много прилични цени.
X-T30 II е много добро тяло и заслужава добри обективи.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   28-03-25 00:08

Matar написа:

> Апаратът ми трябва за снимане по
> екскурзии.
Нямам
> намерение да създавам съдържание,
> просто искам качествени снимки, а
> не такива правени със смартфон.
> Част от снимките ще са селфи, други
> street, cityscape и паркове. Нищо
> професионално! Не ми се занимава
> със смяна на обективи,

Апарат с 1" сензор и несменяем обектив ще свърши работа.

Дата:   28-03-25 06:24

Може ли, конкретен пример, че това 1" матрица, не ми говори нищо.

Дата:   28-03-25 06:25

може би точно това е вариантът!

Автор: quazimodo   
Дата:   28-03-25 07:55

Може би това е твоето апаратче за екскурзии

Дата:   28-03-25 08:20

от тези две снимки, коя ти харесва повече?
линк

Дата:   28-03-25 09:27

Благодаря! Гледах го, но първо, че ми е извън бюджета и второ, ако ще давам толкова пари за подобно апаратче, по-добре да събирам още известно време и да взема от FUJIFILM с ретро дизайна. Или Nikon Z f, с по-хубав обектив. Много ми харесват vintage моделите.

Дата:   28-03-25 09:34

е дясното е по-ясно. :)
Между другото имам един стар Nikon D5000 с обектив AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR. Май на първо време ще карам с него, че тук ме отказахте от това, което си бях наумил.

Дата:   28-03-25 11:14

И аз така подозирах. Лявата получаваш за 2599лв, дясната за 100 евро. Ти решаваш. Между другото Д5000 е чудесна камера и смяната е крайно неналожителна, освен ако теглото и размерът не е проблем.

Дата:   28-03-25 17:23

На този етап оставам с D5000. Догодина, пак ще го мисля! Благодаря за мненията и коментарите, на база които, взех решението си!

Автор: Марин26   
Дата:   29-03-25 00:03

Както ви написаха някой компактен апарат с 1инч сензор ще ви свърши работа.Канон пускат нов компактен апарат Canon PowerShot V1 (https://magazin.photosynthesis.bg/bg/82197-fotoaparat-za-vloging-canon-powershot-v1.html)който е с малко по-голям сензор от 1инч. и е наследника на така нашумелите G7X mark 2 и 3.И е 2000лв. Има не малко видеовъзможности спрямо колко надълбоко искате да снимате.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »