Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за ASUS ProArt PA278CGV
Автор: Sasho_   
Дата:   27-02-25 15:55

Здравейте! Може ли мнение за ASUS ProArt PA278CGV ако някой го е ползвал дали ще върши добра работа като по-бюджетен вариант за монитор за обработка на снимки. Ако някой го е ползвал и може да го сравни с някой друг също в този ценови диапазон ще ми е полезно като информация.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за ASUS ProArt PA278CGV
Автор: hotsnail   
Дата:   28-02-25 11:13

От скоро съм с тоя асус. Харесва ми за сега. Има много кадри и става за игри. Резолюцията (2560х...) ми допада за този размер монитор. Хубава и стабилна стойка има. Високоговорителите са много зле.

Май е само sRGB и е със софтуерна калибрация. Ама аз доста по-малко се занимавам със снимките ми последната година. Ако е сравнително сносен sRGB ми е ок. Та си карам с неговата калибрация. Има разлика в цветовете с хардуерно калибрирания ми Дел с AdobeRGB ако това питаш. Примерно жълто зеления цвят е доста по богат на AdobeRGB - колата ми е зелена и съм си я сложил за фонче -вижда се разлика в полутоновете и наситеността. Асуса просто няма толкова истинско зелено и жълтее малко при директно сравнение....ама ако ще даваш снимки на други хора те няма да имат AdobeRGB екрани. Та каквото такова.

Изгоря ми Дел-а U2413 или нещо подобно беше. Та за това взех Асуса. Май и другия ми Дел ще даде фира - дава кофти нишани.

Има промоция с 5 години гаранция. За това го взех. Случва се да горят или дефектират тия неща и да купуваш нов на 2-3 години е тъпо. След 5-тата година колкото изкара все е бонус явно....

Имат по-скъпи модели с хардуерна калибрация и AdobeRGB. Ако големия ми дел даде фира, ще взема някой по-хубав Асус все пак да имам и един фото монитор.

не съм качвал фончето, ето подобна снимка да имаш идея колко зелена е и защо има разлика....задната врата на Дел-а седи едно много хубаво плътно зелено. На Асуса просто не стига зеленината :-)

https://live.staticflickr.com/65535/49925160733_290d2f23d7_b.jpg

Публикацията е редактирана (28-02-25 11:20)

Автор: Sasho_   
Дата:   28-02-25 15:34

И аз мислех да взема някой една идея по-хубав, но и аз се чудех точно това, че на хората, на които предавам снимки те обикновено ги гледат или на телефон или на обикновен монитор и няма да усетят хубавите цветове на хубав монитор. И за това се чудех дали има смисъл да давам 1000+ лв за монитор. Иначе в момента съм с един Асус обекновен за 500 лв го бях купувал преди 3-4 години, TN матрица, 165 херца, но ми се иска вече да си взеха по-хубав и за това се интересувам сега какъв ми е оптималния вариант за около 800 лв. :)

Дата:   28-02-25 19:54

Мисля, че този монитор е доста по-добър от TN. Поне като си местиш главата, няма да се сменят цветовете [beer]

Имай предвид, че малко озор се намират на Асунсион моделите. Моя го взех от Ardes с поръчка. Като тръгнах да го купувам и се оказа голям дефицит. Аз бях се навил на 2-3 подобни модела. Ама зор няма ги. Нищо че седят по сайтовете. Та си планирай месец чакане.

Автор: sirkhann   
Дата:   01-03-25 09:03

Аз наскоро калибрирах един нов PA278QV, който е 99% sRGB версията, която постига около 73% AdobeRGB.

Имаше колебания дали вместо него да не се купи CGV, който е малко по-скъп и с по-широко цветово пространство, обаче попаднах на ревюта, че може да има отместване на цветовете от единия към другия край, което е много дразнещо, тъй като в различните краища може бялото да има различни нюанси.

Имал съм подобна драма с DELL монитор и може да е изключително дразнещо, освен това ефектът понякога варира от бройка до бройка.

Като цяло - на мен ASUS PA278QV ми хареса много като изображение, калибрира се супер, и ако се попадне на добра бройка PA278CGV, мисля, че ще е още по-добър.

Автор: Джъмбо   
Дата:   02-03-25 21:07

писал съм ревю за предходния модел, който е почти идентичен... от 2 години го ползвам и съм доволен [cool]

Дата:   03-03-25 10:23

Джъмбо дай линк

ПП освен ако е тайно това ревю

Автор: asahi   
Дата:   03-03-25 11:12

Дълбока конспирация

Дата:   03-03-25 12:04

има 2 27” монитора. Кой е правилния?

https://photocafe.bg/asus-proart-pa278cv/

PA 278 CV?

Автор: Джъмбо   
Дата:   03-03-25 17:40

не пускам линкове за да не ядосвам админа, използвам PA 278 CV модел, защото бе мисля първия с USB-C PD порт и през него половинката хем си връзва лаптопа, хем получава захранване

Дата:   06-03-25 08:01

Това с PD не го знаех ама е голяма работа. Държах си едно захранване за лаптоп на бюрото, което явно е излишно. Супер! [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »