Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 търся съвет за адаптер Minolta A-mount към Nikon FX lens mount
Автор: i_v_e_t   
Дата:   01-01-25 20:05

Здравейте,
Търся съвет-препоръка за адаптер на обектив Minolta A-mount (Minolta Dynax40) към Nikon FX lens mount (Nikon D5000)
Оценявам, ако ми изпратите линкове с препоръки. Аз не успях да се ориентирам в описанията на предлаганите такива.
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: търся съвет за адаптер Minolta A-mount към Nikon FX lens mount
Автор: lamerko   
Дата:   01-01-25 20:31

Ще ви трябва адаптер с оптичен елемент, за да имате фокус на безкрайност. Това малко ограничава опциите и го оскъпява. Също така, ако използвате обектив с електронен контрол на блендата, ще ви трябва адаптер с вградена бленда, понеже няма да можете да използвате тази на обектива. Цените варират, качеството също. Не е ясно дали си заслужава.

Ето един адаптер - не е нужно да е точно този (цената става доста сериозна като за адаптер с доставката)

Автор: i_v_e_t   
Дата:   02-01-25 13:45

Много ви благодаря! Прави сте, че може да не си заслужава, но сега поне имам яснота какво да гледам и търся. Ще разгледам и ще преценя дали да си купя.
P.S. Весела и здрава Нова година! :)

Автор: lamerko   
Дата:   02-01-25 14:08

Имайте предвид, че повечето производители ще продават преходниците като "Sony A mount" - това е новото наименование на същия байонет.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »