Автор: ecobo
Дата: 19-11-24 15:14
Човека иска нещо прилично за прилични пари, на което да обработва снимки. Аз твърдя, че за 1600 лв. няма PC лаптоп, който да бие по производителност, екран и батерия един вече доста стар MacBook Air M1, да не говорим за по-новите, ама там и парите са повече. Иначе е ясно, че има и мощни PC-та, мноoого мощни. Аз самият в момента пиша от едно такова, с прекрасен 17" екран, ама е 5 бона и батерията му не може на малкия пръст да се намаже на Air-a.
Що се отнася до iPhone, ако имате MacBook, просто трябва да имате и iPhone - те са направени един за друг. Добавете към това един Mac Mini с M4 (Pro по възможност) и имате една завършена екосистема, чиито компоненти си говорят по начин, по който да се кефите максимално на живота и да не се налага да разбирате много-много от компютри, мрежи, ендпойнт-и и т.н., да не кажа хич.
И разбира се, всеки да ползва каквото иска, ама няма нужда да ставаме крайни и да отричаме хубавото, щото сме чули от един приятел, който пък чул от негов приятел, че не било ептен хубаво. Първо пробваме, после даваме мнение - това е правилният flow. Аз например съм голям фен на Мак, но все още имам 2 PC-та, защото Adobe Design Collection, за която съм платил една шапка пари, не може да запали на М чип. A Affinity все още не може да се конкурира напълно с Adobe,когато става дума за предпечат. Но пък за лаптоп МакБук е супер. И върви, върви... Няма сини екрани, няма рестарт през ден.. Имах един iMac преди време, като го купих го включих и го угасих чак когато го продадох след година и половина, за да го сменя с по-мощен. За тази година и половина съм изкарал с него пари за още 30 такива компа.
Просто Мак-а е супер-надеждна система. А MacMini с 16РАМ и М4 за 1400 лева си е направо мечта! Освен ако не сте геймър-маниак.
Публикацията е редактирана (21-11-24 16:59)
|
|