Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за бюджетно лаптопче
Автор: adorable   
Дата:   15-11-24 10:45

Гледам, че има намаления на лаптопчета...

Търся нещо бюджетно, което ще служи за обработка на снимки от Сони а7III....

Въпрасът е за обработка на снимки кой компонент мога да пренебрегна и кой да гледам, като най-важен. Тая видеокарта ще стане ли?

Lenovo V15 G4 IRU

Процесор: Intel Core i5-1342H ()2.1/4.6 Ghz, 12 M)
Видео карта: Intel UHD Grafhics Xe G4 48EUs
РАМ: 16 GB DD4 3200 :hz
Твърд диск: 1TB M=2 NVMe SSD
Дисплей: 15,6 (39,62 см.)FullHD IPS матов LED с подсветка

Цената е 1199 лева, като май има опция за Windows 11 Pro ESD...

Има доста модели с цена около 1000 лв. с минимални разлики в характеристиките... Това за тия пари изглежда най-добре на хартия... Как ще е като производителност обаче?

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за бюджетно лаптопче
Автор: imitev   
Дата:   15-11-24 10:58

Бюджетно <> производителност <> качествен дисплей е странно да се употребяват заедно в едно изречение...

Автор: ilcoin   
Дата:   15-11-24 11:12

Екрана. Или външен монитор, ако няма в бюджета ти подходяща машина. Ако е само за снимки разбира се.

Харда - колкото толкова.

Автор: asahi   
Дата:   15-11-24 12:57

До 1000-1500 лева настаро някое Макбукче или Мак Еър. Не съм им някакъв фен, но на РС пазара дори нови са някакви пластмасови еднодневки. Търси метална кутия или минимум шаси. Тънката дизайнерска ламаринка не е решение.

Автор: georgioiv   
Дата:   15-11-24 18:44

мак... то няма вече кокуренция, под 1000 лв - може някой стар виндовс, над 1000 лв. мак след 2020 и няма да мислиш нито за карти, нито за екрани, нито колко секунди ще издържи на батерия, защото държат по цял ден..

Автор: hansto   
Дата:   15-11-24 19:03

Специално тоя Леново е доста бъгав. Копчето за пускане се бъгва редовно. Имах няколко случая в работата такива. Иначе сега отворих да видя актуални модели - ASUS Vivobook 15 OLED M1505YA-MA269 - този е с ОЛЕД дисплей.
Моите 5 стотинки

Дата:   16-11-24 00:20

https://ardes.bg/product/acer-swift-go-sfg16-71-58dl-nx-kftex-00j-397426

Такъв купих на дъщерята - с IPS FullHD+ (1920 x 1200) дисплей калибрира се изненадващо прилично за тези пари, върви също прилично.

Автор: vga   
Дата:   16-11-24 09:25

Аз лично бих си избрал нещо втора ръка, вероятно оттук: https://rmania.net/c/41/laptopi?price=0,3289.89
Собственика на "магазина" е хахо, но пък машинките си заслужават повече от всичко ново за еднакви пари. Примерно Lenovo P43

Автор: wlad   
Дата:   16-11-24 11:31

Имам подобен на лаптопа, за който се пита - върши чудесна работа за поставените цели.

Автор: ecobo   
Дата:   16-11-24 22:21

MacBook Air 13" или още по-добре Pro 14" или 16" дори с най-стария M-чип (М1) отвява далеч по-скъпи PC-та както по производителност, така и по качество на екрана, да не говорим за батерия, че там превъзходството на Мас е брутално.
В момента има много добри оферти.

Публикацията е редактирана (17-11-24 19:16)

Дата:   17-11-24 14:47

ecobo: Феновете на PC все още се съпротивляват, но до момента, в който прекарат 24 часа с MacBook на процесор М.
После вече няма връщане назад [smile]
С PC ще стане същото, каквото и с ДСЛР. Стара технология.
С излизането на M4 mac mini на 600$, PC-тата останаха в мминалото, като сапунерките и ДСЛР. Да, ще ги има още някакво време, да, ще пробват да приритат още някоя година, но ако не изкарат толкова добра хибридна компактна система като Apple M, то не виждам кой ще си купува толкова неконкуретни машини за същите и повече пари.

Автор: Yog   
Дата:   18-11-24 00:00

Т.е., за да ползвам PC, трябва "да съм фен на РС". Глупости на търкалета.[smilie10]

Автор: hansto   
Дата:   18-11-24 07:31

По-скоро хората поне около мен бягат от операционната система на Мак, за параметри никой не спори

Дата:   18-11-24 10:15

Има хора, които имат конкретна причина да бягат от МАК ОС, напр. отсъствието на мак версии на някой важен за тях софтуер. Другите може да изтъкват по-емоционална причина.

Автор: wlad   
Дата:   18-11-24 19:55

С PC ще стане същото, каквото и с ДСЛР.

Мхм, колкото и Айфон щеше да лъхне всички останали, а вече близо 10 години се спуска от върлото със страшна сила.

Дата:   18-11-24 20:33

е, да, за специфични нужди и програми винаги ще има търсене.... но не е същото. До скоро имаше конкуренция за цена/производителност, а към момента просто няма.

Колкото до Айфон - гугъл казва, че най-продаваните телефони за 2023 са айфони. Срещу фактите [smilie11]

Apple iPhone 14 Pro Max: 26.5 million units
Apple iPhone Pro: 21 million units
Apple iPhone 14: 16.5 million units
Apple iPhone 13: 15.5 million units
Samsung Galaxy A14: 12.4 million units
Samsung Galaxy S23 Ultra: 9.6 million units
Samsung Galaxy A14 5G: 9 million units
Samsung Galaxy A54 5G: 8.8 million units
Samsung Galaxy A34 5G: 7.1 million units
Apple iPhone 11: 6.9 million units

Дата:   18-11-24 21:01

According to the latest data, Android dominates the global smartphone market with a 70.69% share, while iPhone (iOS) has a 28.58% market share.

Има една огромна маса потребители, които не обръщат внимание на марките. Една групичка даже си бяха купили корпоративно вехти, но ъпгрейднати пейджъри.

Дата:   19-11-24 12:39

Компютрите са инструмент - да робуваш на марка е тъпо. Вземаш това, което върши работа и се вмества в бюджета. Ако само ще ровиш в соц. медии и ще гледаш клипчета - и chromebookовете вършат работа.

Автор: ecobo   
Дата:   19-11-24 15:14

Човека иска нещо прилично за прилични пари, на което да обработва снимки. Аз твърдя, че за 1600 лв. няма PC лаптоп, който да бие по производителност, екран и батерия един вече доста стар MacBook Air M1, да не говорим за по-новите, ама там и парите са повече. Иначе е ясно, че има и мощни PC-та, мноoого мощни. Аз самият в момента пиша от едно такова, с прекрасен 17" екран, ама е 5 бона и батерията му не може на малкия пръст да се намаже на Air-a.
Що се отнася до iPhone, ако имате MacBook, просто трябва да имате и iPhone - те са направени един за друг. Добавете към това един Mac Mini с M4 (Pro по възможност) и имате една завършена екосистема, чиито компоненти си говорят по начин, по който да се кефите максимално на живота и да не се налага да разбирате много-много от компютри, мрежи, ендпойнт-и и т.н., да не кажа хич.
И разбира се, всеки да ползва каквото иска, ама няма нужда да ставаме крайни и да отричаме хубавото, щото сме чули от един приятел, който пък чул от негов приятел, че не било ептен хубаво. Първо пробваме, после даваме мнение - това е правилният flow. Аз например съм голям фен на Мак, но все още имам 2 PC-та, защото Adobe Design Collection, за която съм платил една шапка пари, не може да запали на М чип. A Affinity все още не може да се конкурира напълно с Adobe,когато става дума за предпечат. Но пък за лаптоп МакБук е супер. И върви, върви... Няма сини екрани, няма рестарт през ден.. Имах един iMac преди време, като го купих го включих и го угасих чак когато го продадох след година и половина, за да го сменя с по-мощен. За тази година и половина съм изкарал с него пари за още 30 такива компа.
Просто Мак-а е супер-надеждна система. А MacMini с 16РАМ и М4 за 1400 лева си е направо мечта! Освен ако не сте геймър-маниак.

Публикацията е редактирана (21-11-24 16:59)

Дата:   19-11-24 15:21

Факт. Амин [smilie5]

Автор: diana2017   
Дата:   20-11-24 14:09

Аз карам на едно старо Леново 745 с 2 ССД по 1ТБ и ми е достатъчен.Вижте в ОЛХ или БАЗАР, пълно е с разни МАК, купете си и вие, много са хубави...[smilie5]

Автор: mitakabs   
Дата:   20-11-24 15:09

LENOVO IdeaPad 5 Pro Intel Core Ultra 5 125H 16inch WQXGA 350N 120Hz sRGB 32GB DDR5 1TB PCIe DOS Arctic Grey 2y това е 100 sRGB панел. Втори такъв минава през ръцете ми, калибрира се добре и за цената си , около 2200лв е перфектен!

Автор: Synthy   
Дата:   20-11-24 15:36

Пита се за лаптоп 1200лв, получава съвет за 2200лв [smilie18]

Автор: mitakabs   
Дата:   20-11-24 17:02

Synthy написа:

> Пита се за лаптоп 1200лв, получава
> съвет за 2200лв [smilie18]
Постнах го, за да се знае... Някой може да му свърши работа.
И без това са малко предложенията с такива панели..
[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »