Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за снимане на подкаст
Автор: gfdgdgfd   
Дата:   03-11-24 19:25

Добър вечер! Един познат иска да започне с ново начинание и то да е да си създаде подкаст в нишата в която му е бизнеса. Обърна се към мен за заснемане, но аз никога не съм снимал подобни неща и имам няколко въпроса.
1-Има ли опция чрез пулт в реално време да превкючвам от камера 1 към камера 2 и той е да на достъпна цена? За да имам накрая готов файл на и да е необходимо само да изрежа лапсуси или нещо което иска да го премахна от видеото.

2- Какво осветление бихте препоърчали. Помещението е маллко 15кв. , но все пак ще говорят пред камера 2-ма човека мисля,че може да се реализара. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за снимане на подкаст
Автор: asahi   
Дата:   03-11-24 20:28

Tо всичко може, ама не е зле да започнете с нещо по-належащо - подготовка на помещението за записване на звук, създаване и/или аранжиране на подходящ фон, сухи тренировки за поведение пред камера, статични снимки за уточняване на осветлението, чак след това записване и монтиране на къси и по-дълги клипове. Като задобреете в тези работи ще можете да излъчвате на живо. Ако чакате от това да изкарате пари първите 6 месеца само ще давате.

Има пултове, позволяващи онлайн монтаж. Ще станеш режисьор на пулт. Има и софтуери, които са удобни за по-елементарни монтажи.

Публикацията е редактирана (03-11-24 20:35)

Автор: novi4ok   
Дата:   04-11-24 08:56

Може, разбира се! Имаш два варианта да го направиш:

1. Наемаш човек, който знае и може да направи конфигурацията, той ти посочва каква техника трябва да закупиш, инсталира ти я и те обучава как да я ползваш. Плюсове - става бързо, работи и има кого да повикаш за бързо разрешаване на проблемите, неизбежно възникващи в процеса на работа. Минуси - струва доста пари.

2. Правиш го сам по метода "опит-грешка", с много четене в интернет, разпитване на приятели и известна доза здрав разум. Плюсове - научаваш много за подобни системи, развиваш упоритост и находчивост и се гордееш с постигнатото. Минуси - отнема много време, струва доста пари и се налага да псуваш себе си, когато нещо не работи както трябва.

Дата:   04-11-24 11:50

От формулировката на въпроса разбирам, че от gfdgdgfd се очаква той да е знаещият и можещият човек.

Автор: Джъмбо   
Дата:   04-11-24 14:59

аз използвам пулт атем мини про (но и не про върши работа) управлява до 4 камери. записвам или в двете камери или на външен рекордер атомос... но е по-добре в камерите за да си монтирам аз както искам видеото, а не режисьора на пулта.
използвам 3 камери (безогледалки ) канон, които влизат с HDMIкабели в пулта.
Осветлението според зависи... или 3 панела по 100 вата за да е светло навсякъде, или насочено спотово, когато искам да е в нисък (арт) ключ.
звука го записвам на външен рекордер...

10 000 бона като за старт дето се казва и имаш прилично качество

Автор: georgioiv   
Дата:   04-11-24 16:30

Ама или 10 000 или 10 бона, че иначе човека ше го обзаведеш като в CNN... [smilie5]

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   04-11-24 16:46

Джъмбо написа:

> 10 000 бона като за старт дето се
> казва и имаш прилично качество

georgioiv написа:

> ше го обзаведеш като в CNN... [smilie5]

Kато за старт - в CNN. По-нататък - в NASA.

Автор: petronix   
Дата:   04-11-24 17:39

Намери си една прилична Quadro карта. Използвай OBS Studio. С оpen-source е. Няма да плащаш нищо като лиценз. На изход вади в mkv формат. Може и да конвертира записаното директно в mp4. Това на първо време. Като се замогнеш търси хардуерни пултове.

Дата:   07-11-24 01:22

Оттук можеш да си окомплектоваш камери и пултче.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »