Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръка за сафари телеобектив
Автор: ivanspasov90   
Дата:   25-10-24 17:50

Здравейте, скоро ми предстои пътуване до Танзания. Един от дните ще съм на сафари в национален парк Микуми. Поради естеството на пътуването и ограничение в количеството багаж няма да успея да взема много фото техника. Мога да си позволя максимум 2 обектива. Единият със сигурност ще е 24-70мм, но тъй като никога не съм бил на сафари имам нужда от помощ да избера втория [smile] Едната опция е да си взема 200-600мм, но имам притеснение, че голяма част от животните ще са по-близо от очакваното и няма да мога да заснема кадрите които си представям. Другата ми опция е 70-200мм, но тук пък се притеснявам да не би да ми дойде прекалено къс и животните да са далеч.

В допълнение съм зодия везни и изобщо не мога да реша. [smilie11]

Моля споделете вашия опит и препоръки.

Поздрав,
Иван

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за сафари телеобектив
Автор: vinse   
Дата:   25-10-24 19:53

Да, ще се изненадаш колко близо до животните могат да те заведат водачите, така че тези кадри ще ги покриеш с 24-70. За останалите 200-600 ще свърши идеална работа, просто е силно препоръчително да намериш второ тяло, за да си подготвен и за близки и за далечни кадри, плюс в целия този прахоляк не е оферта да сменяш обективи

Автор: A03   
Дата:   25-10-24 20:09

Здравейте Иване , ако не сте подготвен за размер на обектив от 20 до 40 см и тежест от 600 до 1000 гр ! И да снимате от ръка, а не със статив защото ако нещо тича за да го снимате трябва да го изпреварите, а не да го следвате ! Вземете един обектив 20–300 мм и не се занимавайте с драми а се наслаждавайте на пътуването .Желая успех и красиви кадри ! Уточнете с какъв фотоапарат ще снимате ! За по ясна ориентация .[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Zlatkoo   
Дата:   26-10-24 10:13

Не съм чак толкова запознат, но само като идея. Ако си вземеш 24-70 обектива, и адаптер 2Х или на съм съвсем сигурен дали така се казва. Ще имаш две дължини, и по малко багаж. Недостатъка е че ще губиш време за слагане, и както споменаха малко е прашно може би.

Автор: petronix   
Дата:   26-10-24 10:17

Sigma 60-600 Sport е специално разработен за подобни случаи.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   26-10-24 12:05

ivanspasov90 написа:

> Мога да си позволя
> максимум 2 обектива. Единият със
> сигурност ще е 24-70мм, но тъй като
> никога не съм бил на сафари имам
> нужда от помощ да избера втория
> [smile] Едната опция е да си взема
> 200-600мм, но имам притеснение, че
> голяма част от животните ще са
> по-близо от очакваното и няма да
> мога да заснема кадрите които си
> представям. Другата ми опция е
> 70-200мм, но тук пък се притеснявам да
> не би да ми дойде прекалено къс и
> животните да са далеч.

Комбинацията от 24-70мм, който имаш + Sigma 60-600мм отговаря на изискването за максимум два обектива, и покрива всичко от 24 до 600мм.

Виж това видео.

Дата:   26-10-24 12:34

Sigma 60-600мм. Хора пак да питам тия 2,5 кг. кой ще ги държи??Хвърляте човека в дълбокото ,ако няма опит с такива цеви кво прави ! За онагледяване с 500мм от моста на метрото Дървеница снимам на Витоша гъбата и тя ми пълни кадъра 50% .Това са километри !! Средна бленда 6 това значи че трябва да снима поне на 400 исо ако не и нагоре , щото ще размазва тичащите обекти !Не съм сигурен и за автофокуса колко ще е ефективен !Пак питам за тялото какво е ако е и то 800 грама ще стане като котва фотото ! един 28-300 или подобен е чуден за тази работа !

Автор: petronix   
Дата:   26-10-24 12:39

Много слаботелесни се изкарахте. Случвало ми се е цял ден да разнасям 150-600 дето е със 150 гр по-тежък. И какво да не съм развил дископатия? Човекът пита, ние отговаряме. Изборът си е негов. Аз на негово място даже бих избрал комбинацията 16-35 и 60-600.

Дата:   26-10-24 12:48

Човекът не е споменал изискване за тегло. Оттам нататък обективът удовлетворява точно това, което се търси, а именно - всички необходими дължини. Ако имаше изискване за нещо леко, щях да му предложа да не се занимава с базуки, а да вземе ей това.

Дата:   26-10-24 12:52

""Много слаботелесни се изкарахте. "" Е нали се за това се пробутват"безалкохолките" щото били по леки !! Изнежи се народа по Витоша как влачиме у време оно Пентакони с 300мм обективи да снимаме София !На сега секи иска леко и качествено ! Аз за това питам за килата ,инак не ми дреме с кво ще снимам !Аз си пера с Пентаконският Майер 4/300 с преходник и не се жалвам. https://www.pentaxforums.com/userreviews/meyer-optik-gorlitz-300mm-f-4-0-orestegor.html Щото тренирам с двуцевки с[beer] [beer] [beer] [beer][smile] [smile] [smile] [smile]

Публикацията е редактирана (26-10-24 12:54)

Дата:   26-10-24 13:04

A03 написа:

> Средна
> бленда 6 това значи че трябва да
> снима поне на 400 исо ако не и нагоре
> , щото ще размазва тичащите
> обекти !

Какъв е проблемът да се снима на 400 ИСО, че и нагоре? Тъй като авторът има 24-70, предполагам че тялото е фулфрейм, но дори и APS-C да е, ИСО от такъв порядък не е проблем.

Автор: landstar   
Дата:   26-10-24 19:53

Само 70-200/2.8 VR и нищо друго! Прекарват те с колите достатъчно близо до добитъка. В тая лудница само ще мъкнеш и ще трошиш техника.

Автор: landstar   
Дата:   26-10-24 20:10

И гледай да не те прегази хипопотам, дори и нощем вилнеят. Много агресивни говеда са.

Публикацията е редактирана (26-10-24 20:29)

Автор: asahi   
Дата:   30-10-24 16:54

От моите познати този е бил на сафари. Звънни му по телефона и го питай за съвет - няма да те върне.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: