Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Наем на среден формат
Автор: dunamis1974   
Дата:   09-09-24 17:26

Здравейте, търся да наема за 3-4 дена среден формат фотоапарат + обектив. Трябва ми за 20-22 Септември.

Отговори на това съобщение
 Re: Наем на среден формат
Автор: Raffito   
Дата:   09-09-24 19:03

Със среден формат се снима трудно...трябва да имаш опит.
И не само това -трябва да имаш и здрав статив...[shtrak]

Автор: petronix   
Дата:   09-09-24 21:20

Здрав, здрав, колко да е здрав тоя статив? И колко голям опит е необходим да се притежава. По тая логика дай да си седим всички на crop сензор и никой да не ходи на fullframe. Чрез Fuji камерите в момента средният формат е достъпен повече от всякога.

Автор: papi   
Дата:   09-09-24 21:35

Публикацията е редактирана (10-09-24 00:16)

Дата:   09-09-24 23:02

Да обясня ... искам да го тествам редом с фулфрейм апарат. Искам да видя каква е разликата и дали си струва да инвестирам в такъв. Предполагам, че няма много смисъл. Но искам да се убедя лично. За целта искам да наема Fuji или Hasselblad ... или двата [cool].

Дата:   09-09-24 23:26

Не сте споменал в какъв жанр ще ползвате камерата. Но имайте предвид, че камерите среден формат не са бързи камери. Подходящи са за бавна и спокойна работа - пейзажи, портрети, продукти и т.н.

Автор: spotter84   
Дата:   09-09-24 23:37

Ако ще се снимат портрети "бавно и славно", заслужава си! Лично гарантирам. Най-рационалната и бюджетна стартова опция е Fuji GFX 50S + адаптиран ръчнофокусен обектив..опции пре много: Samyang 3 1.4/85 1.4/ безброй 50-ки на бленди 1.4/1.7. За една по-истинска среднофорнатна визия - ръчнофокусен Mitakon 65 1.4. [smile]

Дата:   10-09-24 00:50

Знам, че са по-бавни ... става дума за портретен тип фотография, и евентуално пейзажи така че имам време и не ми трябват 30fps [smile]
Иначе да, гледам към 50mpx сензор ... 100 ми е много и ще го взема само ако много ме впечатли. За съжаление и на Fuji и на Hasselblad новите апарати са само със 100Mpx и няма изгледи да пуснат 50Mpx [smilie10]

Автор: uri64   
Дата:   10-09-24 01:44

По-бавни, по-бавни...Колко пък да са по бавни? Новите версии при Фуджи - GFX 100S II, GFX 100 II, че даже и 50S II хич не са толкова бавни.
А иначе по въпроса за смисъла от преминаване към "среден формат" (сензорите все пак са си по-малки от традиционния среден формат) според мен (само лично мнение) си струва, ако ще се минава към 100 мегапикселовите модели. Иначе и сега си има читави 40/60 мегапикселови ФФ камери.

Публикацията е редактирана (10-09-24 01:50)

Дата:   10-09-24 15:52

Ами тръгни да проследяваш обект в движение и ще разбереш колко са бавни [shtrak]

Автор: pstoev   
Дата:   10-09-24 23:29

Размера на средния формат при матрица и лента е доста различен. При Фуджи и Хаселблад матрицата е 44х33мм, което не е много по-далеч от фф размера на сони 36х24. Друга работа е лентовия среден размер, 6х4,5 или 6х6см и повече. Ако търсите голямо изображение дето да се печата за пари, матрицата е вашият човек. Ако ви трябва за кеф или изкуство, лентата е за вас. И камерите са доста по-евтини, дори автофокусните на Мамия или Пентакс....

Автор: hazini   
Дата:   13-10-24 18:20

@pstoev ами те си имат кроп/медиум формат (44х33) и фулфрейм/медиумформат 40.4х53.9

Автор: iasen2   
Дата:   22-10-24 21:08

Щом питате дали ви трябва среден формат, значи не ви трябва
Щом си мислите, фотоапаратът ще направи по хубави снимки, значи не ви трябва.

Дата:   22-10-24 22:15

iasen2 написа:

> Щом питате дали ви трябва среден
> формат, значи не ви трябва
> Щом си мислите, фотоапаратът ще
> направи по хубави снимки, значи не
> ви трябва.

Изведнъж Радецки пристигна със гръм. [smilie18]

Дата:   23-10-24 15:47

uri64 , кажи ся кое не е верно

Дата:   23-10-24 19:49

Кое да е вярно за какво? Това гръмко заявление е някакво разсъждение по принцип. Авторът си е задал конкретен въпрос и е обяснил защо го задава. Въобще не е питал какъв е смисълът на живота и "42" на кой въпрос е отговор.
Да не говорим, че този гейзер на титанизЪма изригва някъде месец след датата, посочена от автора и 10 дни след като дискусията е замряла напълно.[smilie18]

Дата:   24-10-24 08:34

uri64 , много на сериозно се вземаш

Автор: ss_sgp   
Дата:   24-10-24 13:46

да, но Юри може да снима, а Ясен не

Дата:   24-10-24 14:48

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] ss_sgp [smilie18]
ss_sgp , сериозно ли мислите, че ме интересува мнението Ви?

Публикацията е редактирана (24-10-24 14:49)

Автор: A03   
Дата:   24-10-24 20:14

Размер 150 x 104.2 x 87.2 mm
Тегло 883 g (с батерия и карта)
Fujifilm GFX 100S II
Аз да питам за един приятел ! Това ли е "Големият" фотоапарат за който трябва "по здрав статив"?? 1.7 kg / 3.75 lb (Pentacon Six TL)Ето за това трябват и ръце и статив !! Нещо сте се изнежили ! Че това Фуджи тежи колкото моят Канон 7Д !!ОО Бирата ми тежи повече [smilie21] [smilie21] [smilie21] [beer] [beer] [beer] Я да се стягате

Публикацията е редактирана (24-10-24 20:17)

Дата:   24-10-24 21:07

A03 [smilie24]

Дата:   25-10-24 08:11

И друго се сетих ,какво е сложно в снимането с Фуджито ! Просто има повече мегапиксели другото го има всеки фотоапарат ! Сложно и бавно е снимането с филм 120 че там имаш в най - добрият случай имаш 16 кадъра и тежка машина ! Я да се стягате .[cool] [cool] [cool]

Автор: fotocolor   
Дата:   25-10-24 13:45

Кеф цена няма,така да знаете.8-9-12-16 кадъра,според формата който се снима.Филмът те учи не само да снимаш,а и да мислиш.Имаш определен брой кадри и мислиш за композиция,за време,за експонация и тем подобни.
Малко е трудно за наем на среден формат,пък било и Пентакон сикс.

Автор: chukov   
Дата:   25-10-24 15:08

Направо да ти кажа, за да не се колебаеш. Ако става дума за портрет и за пейзаж - струва си. За интериор - много си струва

Давам пример

SONY A7IV FUJI GFX 50R

Фуджито - по-добра динамика и много истински цветове
SONY - осезаемо по-бърз автофокус

Впрочем дори и хибридния фокус на по-новите модели среднофрматни фуджита пак е доста по-назад от на сонито.

И за да се различавам от дървените философи да ти кажа, че ги мам и двете системи и говоря от първа ръка

https://youtu.be/trxzuo2AiQY

Публикацията е редактирана (25-10-24 15:09)

Дата:   25-10-24 18:35

"""Малко е трудно за наем на среден формат,пък било и Пентакон сикс. "" Ба трудно, имам и Киев 6 и Пентакон 6 ! Ще дам щом е за идеята ,все още са евтини ч/б филми !Имам и химия [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (25-10-24 18:38)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: