Автор: fallenfbsd
Дата: 25-06-24 20:59
Здравейте,
реших да пусна отделна тема, за да не замърсявам други теми.
Отскоро имам S24 Ultra (3 седмици) - след няколко каръшки опити да си купя Pixel 8, Pixel 8 Pro, Nothing Phone 2. Първите два бяха разпечатани и върнах, третият много ме изкефи (вкл. камера), но имаше дефект с хард/софтуер и го върнах. Та като контекст не съм голям късметлия :)
В този ред на мисли първите ми снимки със S24 Ultra-та ми харесаха, но нямах много какво да снимам тогава. После минаха някакви ъпдейти Май и Юни. След тези ъпдейти имах повод да снимам доста повече и установих, че в ъглите (долните по-видимо) е по-мек / замазан образа.
Сега .. разбирам, че може да е от размера 1/1.3" на сензора, както и че може да е от "дефолтната" настройка на център фокус на апарата. Досега с Пиксела и неговата по-малка матрица 1/2.55" не съм забелязал.
Темата засяга само големият сензор, при другите не забелязвам този ефект.
Опитах да махна Camera Assistance и RAW апликациите, резетнах и апликацията за камерата (изтрих кеш и настройки) - мисля, че няма ефекти от тези операции. Жена ми има S23Ultra със същата матрица и леща и май го няма този ефект/дефект.
Качих снимките и се опитах да именувам файловете да се ориентирате.
На два опита зададох ръчен фокус да е долу в ъглите.
https://drive.google.com/drive/folders/1KCoPo1i5KDpOy-L2R82JnabZex8jAJFT?usp=share_link
Моля да си кажете мненията - дали ви се струва нормално
или е видим дефект на лещата/сензора/процес на обработка.
Благодаря на отзовалите се!
|
|