Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Оново открадната техника ! Нов метод !
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   25-08-24 19:32

Привет !
Да се запиша и аз в групата на опечалените .
Идеята е просто да се знае ,че ако някъде се продава техника с такива номера , то е крадена. Мислех да пиша в темата на VladimirTrifonov , но реших да пусна нова тема , защото някой питаше за нов метод.
В сряда вечерта 21.08.2024г. Както винаги се прибрах във Варна в 20 h с буса и както винаги отворих с дистанционното гража за да си оставя нещата и след като паркирам някъде през три - четири преки да се върна , да си го взема и да се кача в апартамента.
Нещата които няма да качвам ги поставям зад колата на жена ми навътре в гаража , а тези които ще качвам ги поставям пред колата до врата на гаража. Когато разтоварих всичко , този път реших да сваля и чантичката с апарата, не че е много тежка , но просто не ми се носеше вечерта. Поставих я върху една пазарска чанта Била в която нося двата служебни лаптопа, чантичка с лекарства,апарат за кръвно и други джунджурии , затворих вратите на буса и пуснах щората качвайки се в колата. Бързах да паркирам и да се прибера щото вече отиваше към 21:00, а пък и винаги се притеснявам и от полицията ,защото пред нас спирането е забранено!
Та ! Щората е бавна , а пък аз я пуснах чак преди качването в буса откъдето нямам никаква видимост какво се случва на отворения гараж,защото съм на противоположния край!!! Точно тогава човекът се е промъкнал и грабнал чантичката която беше най-отгоре и е издърпал стърчащия таблет от външния джоб на куфара , които бяха един до друг.
ТА : КОГАТО ПУСКАТЕ ЩОРАТА НА ГАРАЖА СТОЙТЕ ОТПРЕД ДОКАТО СЕ ЗАТВОРИ И ТОГАВА СЕ КАЧВАЙТЕ И ПОТЕГЛЯЙТЕ , ЗАЩОТО ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ В СТАТИСТИКАТА !!!
А техниката е следната :
Фотоапарат Fujifilm X-E4, цвят сребрист, сериен номер 1W008771 със стъклен протектор на дисплея и декоративен сребрист вдлъбнат шутер бутон.
Обектив Tamron 18-300 mm F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD за Fujifilm X, сериен № 002516 с поляризационен филтър HOYA HD nano MkII
3 бр. батерии Fujifilm NP-W126. Едната батерия е поставена в найлоново пликче с цип, другата е в силиконово калъфче с което нормално се доставят батериите на фотоапарата, а третата е във фотоапарата.
Чантичка Lowerpro с пластмасово удебеление на дъното.
Естествено ако тялото се продава отделно от обектива , то и двете ще са без капачки .....може би !

Какво мисля да правя :
1. Написах жалба за полицията , не съм я носил още !
По консултаци в нет-а до три години ,ако хванат някой и това е у него трябва да ти го върнат
2. Написах бележки и мисля да обиколя заложните къщи в квартала , с молба ако им го предложат, да звъннат за да си го откупя .

Повече вярвеам на втория вариант, но се чудя дали ако пусна жалбата в полицията , полицайте ще обиколят заложните къщи и те ще се притеснят да се занимават с това ?

Отговори на това съобщение
 Re: Оново открадната техника ! Нов метод !
Автор: guciguci   
Дата:   25-08-24 20:29

Много гадно. Имай предвид,че всичко което се краде в България,заминава веднага навън. Няма шанс да ги заложат в заложни къщи,защото и тях вече много строго ги държат. А за жалбата в полицията просто няма да коментирам ,как работят. Аз имам жалба по друг случай,който декември месец правя 3 години и познай какво свършиха. Позор

Автор: A03   
Дата:   25-08-24 21:09

Елементарно са те издебнали ,няма нищо случайно ! Затова не се хвалете какво къде и кога,Не си мислете че всички които познавате са благонадеждни.Аз така изгорях с много дребни неща в един колективен гараж ( много гаражни клетки ) някои направени на работилници ! Викнах милицията и преди да дойдат дойде един син Опел ( всички знаят кой ги кара) излезе един болтаджия и отиде да си приказва с некъв "Майстор" ! Така навързах пиниза , всичките играха ни чул ни видял !Когато дойдоха куките просто махнах с ръка за 20 мин ми стана ясно каква "гаражна "мафия са там ! Става дума за Видин ! Та на никому нищо нула информация ,оглеждайте се ,ослушвайте се не си мислете че сте безсмъртни щото едно пляс по врата и чао на техниката !Аз си нося всичко в раница не разчитам на никой ! В случая просто като бързаш правиш грешки .Ако ще продаваш / купуваш нещо то сделката да е на далеч от дома .Не пускайте снимки във Фейса къде сте и с кого .Нека всичко да е след като стане и мине събитието /почивка или друго! Не се поддавайте на провокации особено от мангали те ще ви преследват и даже ще изядете дървото някъде ,циганин не се отказва лесно !Не забравяйте никой няма да си мръдне пръста да ви помогне ако нещо стане на улицата ,разчитайте на себеси ! Българите сме царе да се топим/клеветим/лъжем един друг ! Друго щях да напиша ма е доста не цензурно "Да си сееер...м в устите " Много съжалявам че така са те изработили но това е положението и на мен са ми вадили колелото под мен ,просто ме бутнаха и замина но опазих фотоапарата в раницата ! Лошо ,много лошо,а пробвайте застраховка!

Дата:   25-08-24 21:13

Значи както се казва : Надежда тука всяка оставете !

Не че съм имал голяма надежда ........ама....нали все пак тя умира последна !
Няколко снимки с комбинацията !

https://photo-forum.net/i/2505537
https://photo-forum.net/i/2508738
https://photo-forum.net/i/2468683

Публикацията е редактирана (25-08-24 21:14)

Дата:   25-08-24 21:21

Съгласен съм !
Ама на! Сякаш някой ме буташе този път да си сваля и чантичката !!!
Ама както каза , както минавам през основно ,, криминален,, квартал, всеки или няколко може да ме бутнат, натиснат или нещо повече и да вземат чантата !
Просто още един начин : Да си пуснеш вратата и да тръгнеш , а за времето което тя пада ,да измъкнат нещо !

Автор: ник_п-в   
Дата:   26-08-24 01:29

Неприятно. Може някоя камера да е запечатала крадеца.

Но не бива да се обобщава, че ситуацията е масово така. Забравял съм си раница със фотоапарат и два-три обектива в кафе и след половин час съм ги намирал та, и собственика едвам прие скромна сума, затова че ми ги е съхранявал...

Автор: asahi   
Дата:   26-08-24 06:37

Задължително заведи жалба в полицията. Огледай се за камери и ги кажи на разследващия полицай. Дори да няма никакъв резултат случаят ще влезе в статистиката и ако има подобен в бъдеще ще ги свържат.

Автор: baron_barbaron   
Дата:   26-08-24 13:58

Не е като полицията да не си знае контингента, но няма и голямо желание да ги ловят... Къде заради оная крилата фраза "ние ги хващаме те ги пускат" къде заради "тоя е наш човек", къде просто защото никой не ги натиска... На мен са ми разбивали колата, полицията знаеха кой точно е.. Няма да навлизам в подробности, но описаха на 100% правилно човек който аз видях да се навърта около колата, минути преди случката. Те са го хващали преди докато рови в кола, оставена като примамка. В неформален разговор с единия от полицаите научих, че те знаят че продължава, но и знаят, че тати е прокурор а синчето прави мизерии от скука, не от нужда. След няколко месеца получих писмо от варненската прокуратура за прекратяване на случая поради "неизвестен извършител". Къде точно се чупят нещата всеки сам ще се досети.

Автор: petervassilev   
Дата:   26-08-24 14:07

asahi: "Задължително заведи жалба в полицията. "

Напълно съм съгласен с asahi. Ние полицията и конкретни мърляви служители не можем да променим, но в някакъв момент крадецът ще се издъни и ще попадне където трябва. С жалбата до полицията може да се предотвратят и други кражби.

И си сложете камери и ярко осветление на такива места, не е скъпо, но помага много.

Дата:   26-08-24 14:51

Какво като се издъни,колега? Той да не ги складира у тях крадените неща,та да го хванат в крачка? Нищо не могат да направят. При моя случай,човекът е проследен с камери по улиците точно къде отива,в кой квартал живее и какво? Нищо още няма. Прозвънявам ги в районното веднъж-два пъти годишно и все ми казват: "Работи се по вашият случай" или "70 папки със случаи имам на бюрото. По всички се работи" . Не казвам,да не съобщаваш в полицията. Съобщи. Нека си водят статистиките,но до там. Няма да ти свършат работа. Това вече всеки човек в България го знае.

Публикацията е редактирана (26-08-24 14:54)

Дата:   26-08-24 15:17

Така!
Ходих в полицията и пуснах жалба . Прие ме една госпожица или госпожа т.е. беше доста млада, заведе жалбата ми , но каза и го направи ,направо образува и досъдебно производство даже с номер. Каза ,че подчеркът ѝ е познат , но го прави защото сумата е по-голяма и нямало да чака да се проверява жалбата или нещо такова!Не разбрах точно .
По отношениие на това да ходя по заложните къщи в опит да си го откупя , каза да не го правя , защото ако се появи те ще знаят, че със сигурност е крадено и веднага ще го препратят в друг град или в чужбина.
Тяхна работа било да ходят да ги проверяват освен това щяли да влизат и в складовете им.
Поиска да ѝ изпратя снимки на всичко което и наравих, естествено изпратих снимки от нет-а и сега ще чакам !

За камерите е ясно,но просто не изчаках някакви 15 секунди пред вратата да падне щората и тогава да се качвам в колата , а и това е на улицата и тя не е и малка. И още повече ,че това се случва вече повече от 5-6 години всеки петък .

Дата:   26-08-24 16:14

Същите заучени приказки и при мен. При мен ставаше дума за около 10 000 лева и същите неща ми приказваха. Замазват ти очите и те изпращат. Ужас. Мислех,че само при мен е така. И при мен беше жена. Слагат ги там да вършат тази работа. [smilie2]

Дата:   26-08-24 16:18

Guci, oт това, което проповядваш, полза имат само крадците. Ние като граждани можем да имаме много недоволства към полицията и държавата, но това не ни дава основание да не си изпълняваме нашите задължения. Те са към обществото, не само към държавата.

Автор: petervassilev   
Дата:   26-08-24 16:40

"За камерите е ясно ..."

След като след кражбата на практика си направил възможното с жалба до полицията, бих ти препоръчал да си направиш най-напред ярко постоянно осветление пред и около вратата. За да помогне да се избегне опасна среща с паникьосан крадец, защото в твоя случай крадецът вероятно е планирал.

Постоянно (без сензори) ярко 12-волтово светодиодно осветление, за да можеш да си монтираш безопасно дълги захранващи линии и да няма проблеми с намокряне от дъжд или оплакване от съседи, че ще ги удари токът.

След многократни влизания с взлом в гаража си направих за 40-50 лева такова осветление в двора и вече дори не влизат да пикаят.

Автор: A03   
Дата:   26-08-24 18:15

И малко обмняна на опит ! Брат ми го бомбиха 1 път и аз му дадох идея .Обемен датчик със сензор за светлина и 500вата прожектор +сирена от кран .Една вечер това сработва и хайдука директно пада от вторият етаж ,като чувал с картофи !...[cool] [cool] [cool] !! Апропо може да са проследили сигнала на дистанционното ,техниката много напредна ! По всяко време може да влязат като е сканирана честотата !Затова фанеш ли такъв "Съветване" да го отнесе за всичките !

Публикацията е редактирана (26-08-24 18:55)

Дата:   26-08-24 20:06

Да! Обмислях поставяне на някакво такова осветление , но сега явно ще трябва да се задействам !
Но основната ми грешка е ,че не изчаках от бързане щората да падне до долу !

Автор: Belshazzar   
Дата:   26-08-24 23:36

Това направо не е за вярване, за да отмъкне чантата за тези няколко секунди, той трябва да е стоял до вратата или близо до нея. Това вероятно означава, че те е набелязал по-рано, като просто е изчаквал удобен момент.

Но пак е странно, тъй като описаната техника не е достатъчно ценна, за да посвети някой толкова време.

Дата:   26-08-24 23:48

Той от къде да знае,какво ще открадне. И той може да е бил разочарован после [smilie18]

Дата:   27-08-24 12:05

"Автор: Belshazzar
Дата: 26-08-24 23:36

Това направо не е за вярване, за да отмъкне чантата за тези няколко секунди..."

Има случайни, импровизирани, ситуационни престъпления. При откриване на възможност у човека се пробуждат престъпни наклонности и ако някакви задръжки не го спрат той пристъпва към извъшване на престъплението. Също така случайно може да възникне обстоятелство, което да прекъсне престъплението. Ако не останат следи, улики и свидетелски показания най-често такъв тип престъпления остават неразкрити. При редовно практикуващите крадци шансовете да се издънят са много по-големи.

Автор: Konstantinov   
Дата:   27-08-24 23:29

Предполагам, че щората изобщо не се е затворила ,тръгнал си е и не е видял щората, че е останала отворена, крадеца я е освободил и е паднала.Няма зумер за 3 лева да спре да звъни като се затвори и тогава да си тръгне.Нищо не гарантира че входни врати или щори или прозорци са плътно затворени, ако няма сигнализация.

Публикацията е редактирана (27-08-24 23:58)

Дата:   03-09-24 21:19

Така,
Известно време нямах достъп , щото като взеха и таблета , та трябва да съм на компютър или лаптоп .
Полицията звъня първия ден след жалбата около 3-4 пъти с уточняващи въпроси и молба да питам тези дето имат камери дали са запазили записите. Чудя се като какъв ще ги питам или пък ще искам да ги гледам или пък да ги дадат на полицията.
Втория ден се обадиха два пъти и сякаш гледаха някакъв запис , защото ме попитаха каква ми е била колата и какъв цвят, въпреки, че в жалбата я бях описал съвсем точно и след репликата на обадилия се : ,, Гледай, гледай какво става тука , извинявай после ще ти звънна пак ,, настъпи вече няколко дни пълно мълчание .
Сега да уточня щото гледам че сте писали по темата , за което благодаря на всички.
Уличната лампа не свети пред нас от няколко седмици и чакаме общината да я смени. От съседните лампи също не идва светлина ,защото до тях има по едно добре голямо дърво и прави сянка. Като капак на около 5-10 метра е тунелът за вход във вътрешния двор на съседната сграда също с изгоряла сензорна светлина.
Ако някой ме беше следял или чакал то би трябвало да ме чака в петъка, защото винаги си идвам тогава. Този път си дойдох в сряда щото от четвъртък бях в отпуск.
Това че техниката е евтина ще го пропусна, защото на мен ми струва 4300 лв. И камерата и обектива и батериите и филтъра и чантичката са все новозакупени от магазина.
Просто човекът е излязъл от заложната къща наблизо ,неудовлетворен от сумата която е получил за ентото заложено нещо и ме е видял ще свалям неща в гаража и то на недостатъчно осветено място. Може даже да се е промъкнал в тунела и да е изчакал там и моите две грешки : Пускам щората качвайки се в колата / видях я как започна да пада / и не изчаквайки и ЗА ПЪРВИ ПЪТ СИ ОСТАВИХ ФОТОАПАРАТА ВЪРХУ ЧАНТАТА !!! Да ме пита човек защо ???
Както каза полицая : Те просто гледат да откраднат нещо и да го заложат или продадат за колкото пари им дадат!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »