Автор: LUBOMIRHRISTOV
Дата: 25-08-24 19:32
Привет !
Да се запиша и аз в групата на опечалените .
Идеята е просто да се знае ,че ако някъде се продава техника с такива номера , то е крадена. Мислех да пиша в темата на VladimirTrifonov , но реших да пусна нова тема , защото някой питаше за нов метод.
В сряда вечерта 21.08.2024г. Както винаги се прибрах във Варна в 20 h с буса и както винаги отворих с дистанционното гража за да си оставя нещата и след като паркирам някъде през три - четири преки да се върна , да си го взема и да се кача в апартамента.
Нещата които няма да качвам ги поставям зад колата на жена ми навътре в гаража , а тези които ще качвам ги поставям пред колата до врата на гаража. Когато разтоварих всичко , този път реших да сваля и чантичката с апарата, не че е много тежка , но просто не ми се носеше вечерта. Поставих я върху една пазарска чанта Била в която нося двата служебни лаптопа, чантичка с лекарства,апарат за кръвно и други джунджурии , затворих вратите на буса и пуснах щората качвайки се в колата. Бързах да паркирам и да се прибера щото вече отиваше към 21:00, а пък и винаги се притеснявам и от полицията ,защото пред нас спирането е забранено!
Та ! Щората е бавна , а пък аз я пуснах чак преди качването в буса откъдето нямам никаква видимост какво се случва на отворения гараж,защото съм на противоположния край!!! Точно тогава човекът се е промъкнал и грабнал чантичката която беше най-отгоре и е издърпал стърчащия таблет от външния джоб на куфара , които бяха един до друг.
ТА : КОГАТО ПУСКАТЕ ЩОРАТА НА ГАРАЖА СТОЙТЕ ОТПРЕД ДОКАТО СЕ ЗАТВОРИ И ТОГАВА СЕ КАЧВАЙТЕ И ПОТЕГЛЯЙТЕ , ЗАЩОТО ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ В СТАТИСТИКАТА !!!
А техниката е следната :
Фотоапарат Fujifilm X-E4, цвят сребрист, сериен номер 1W008771 със стъклен протектор на дисплея и декоративен сребрист вдлъбнат шутер бутон.
Обектив Tamron 18-300 mm F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD за Fujifilm X, сериен № 002516 с поляризационен филтър HOYA HD nano MkII
3 бр. батерии Fujifilm NP-W126. Едната батерия е поставена в найлоново пликче с цип, другата е в силиконово калъфче с което нормално се доставят батериите на фотоапарата, а третата е във фотоапарата.
Чантичка Lowerpro с пластмасово удебеление на дъното.
Естествено ако тялото се продава отделно от обектива , то и двете ще са без капачки .....може би !
Какво мисля да правя :
1. Написах жалба за полицията , не съм я носил още !
По консултаци в нет-а до три години ,ако хванат някой и това е у него трябва да ти го върнат
2. Написах бележки и мисля да обиколя заложните къщи в квартала , с молба ако им го предложат, да звъннат за да си го откупя .
Повече вярвеам на втория вариант, но се чудя дали ако пусна жалбата в полицията , полицайте ще обиколят заложните къщи и те ще се притеснят да се занимават с това ?
|
|